Csaknem ötven lakóházban tett kárt a zivatar

2017. augusztus 7., hétfő · Hozzászólok

Vihar a Balatonon

Vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Tovább »

Hőség és intenzív zivatarok miatt is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben

2017. augusztus 6., vasárnap · Hozzászólok

A tartós hőség veszélye miatt már csak első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben több megyében. Emellett csaknem az egész országra a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki vasárnapra. Tovább »

Szakértő: nincs száz százalékos villámvédelem

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

villam_44

Mivel nincs száz százalékos hatékonyságú villámvédelem nem létezik, ezért hasznos zivatar esetén kihúzni az aljzatokból az elektromos csatlakozókat – mondta a Magyar Mérnöki Kamara villámvédelmi témafelelőse csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

A jövő héten hidegfront hoz enyhülést

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

eso_vihar_felhoszakadas_zivatar

Heves zivatarokkal, felhőszakadással érkezik a hidegfront. A hét közepére mindenhol 30 fok alatt, néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok. A hétvégén ismét több lesz a napsütés és melegszik az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Vihar – Több járásra már kiadták a másodfokú riasztást

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

zivatar001kf

A heves zivatarok veszélye miatt már vasárnap délután több járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket viharos szél, jégeső, illetve intenzív esőzés kísérhet. Tovább »

További heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2017. június 25., vasárnap · Hozzászólok

eso_csapadek_zapor_zivatar_idojaras

Vasárnap délutántól további heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat, amely ismét több járásra adott ki első- és másodfokú riasztást a következő órákban várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt. Tovább »

Másodfokú riasztásokat adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

eso_csapadek_vihar_zivatar

Több megye több járására és a fővárosra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok veszélye miatt péntek reggel. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél és akár nagyobb méretű jég is kísérhet. Tovább »

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

2017. június 4., vasárnap · Hozzászólok

Meleg marad, de vasárnap már több helyen lehet zápor, zivatar – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján. A heves zivatarok veszélye miatt három északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Tovább »

A hétvégén is sok lesz a napsütés

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

A következő napokban is sok lesz a napsütés, de a hétvége második felében ismét többfelé várható zápor, zivatar. Kezdetben akár 30 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek, vasárnapra némileg mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből. Tovább »

Május első hetében többfelé 20 fok feletti maximumok várhatók

2017. április 30., vasárnap · Hozzászólok

Melegszik az idő május első napjaiban: többfelé ismét 20 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok, a hét közepén akár 27 fok is lehet. Sok napsütés várható, de záporok, zivatarok is lehetnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében. Tovább »

Első- és másodfokú riasztások zivatar, felhőszakadás veszélye miatt az egész országra

2016. június 26., vasárnap · Hozzászólok

eso_vihar_felhoszakadas_zivatar

Egyre több járásra ad ki első- és másodfokú riasztásokat a meteorológiai szolgálat. A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a hőség mellett az egész országban heves zivatarokra és felhőszakadásokra kell számítani.
Tovább »

A hétvégén is többfelé lehet záporeső, zivatar

2014. augusztus 21., csütörtök · Hozzászólok

A hétvégén több napsütésre lehet számítani, de továbbra is többfelé lehet számítani záporokra, zivatarra. Vasárnapra némileg mérséklődik a felmelegedés, néhol csak 18 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Tovább »

Csütörtökre az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki a viharok miatt

2014. július 31., csütörtök · Hozzászólok

szeged_vihar_01

A várható heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Az ország jelentős részén, köztük a fővárosban is másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.
Tovább »

Heves zivatarokra lehet számítani Csongrád megyében is

2014. július 30., szerda · Egy hozzászólás

Zala és Somogy megye több járására kiadták a másodfokú riasztást a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. Ezeken a területen a következő órákban kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések, nagyobb méretű jég és rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék kísérhet.
Tovább »

Szeged víz alatt – egy óra alatt 18 milliméternyi eső szakadt a városra + VIDEÓ

2014. július 28., hétfő · 7 hozzászólás

ozonviz01_gs

Komoly vihar érte el vasárnap este Szegedet, az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint 10 és 11 óra között 18,3 milliméter csapadék hullott, amit 60 km/órás széllökések kísértek.
Tovább »

Hétfőn is sokfelé lehetnek zivatarok

2014. július 27., vasárnap · Hozzászólok

Az esti órákban is várható intenzív esőzés, villámlás, viharos szél, jégeső. Csak rövid időre csendesedik az időjárás, hétfő estig is többfelé alakulhatnak ki zivatarok – tájékoztatta a meteorológiai szolgálat vasárnap az MTI-t, megjegyezve: az Országos Meteorológiai Szolgálat épületét érő villámcsapás következtében előrejelzésük korlátozott mennyiségű információn alapul.
Tovább »

További zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2014. július 27., vasárnap · Hozzászólok

szeged_vihar_06

A következő órákban is többfelé lehet heves zivatar, illetve felhőszakadás – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután az MTI-vel. Az OMSZ-nál még nem sikerült elhárítani a korábbi villámcsapás okozta technikai hibát, így veszélyjelzési információik továbbra sem frissülnek.
Tovább »

Több megyében már másodfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok miatt

2014. május 11., vasárnap · Hozzászólok

Pest és Bács-Kiskun megye több járásában vasárnap kora este már kiadták a narancssárga, vagyis a másodfokú riasztást a heves zivatarok miatt. A következő órákban az ország nagy részén – a fővárosban is – a zivatarok során viharos szél, illetve jégeső, továbbá jelentős mennyiségű csapadék hullhat.
Tovább »

Több megyében visszavonták a figyelmeztetéseket

2013. augusztus 20., kedd · Hozzászólok

tuzijatek08_gsTöbb megyében visszavonta a veszélyes időjárási jelenségek miatt kiadott figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat, azonban többek között a fővárosban továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben mind a várható heves zivatar, mind a felhőszakadás miatt, s várhatóan estig a Balatonnál sem gyengül a szél. Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a nap folyamán dönt arról, hogy megtartják-e az esti tűzijátékot.
Tovább »

Következő oldal »