Bulvár

Madarak és fák napja a vadasparkban

Madarak és fák napja a vadasparkban

2011. május 15., vasárnap
Madarak és fák napja a vadasparkban

Ma 10 és 16 óra között a Szegedi Vadasparkban családi napra várják mindazokat, akik közelebbről is meg szeretnének ismerkedni a madarak életével. A program során délelőtt óránként madárgyűrűzési bemutatóval, délután madárodú készítéssel várják a látogatókat.

Herman Ottó

– aki munkássága során többek között megalapozta a tudományos madárkutatást Magyarországon – valamint

Chernel István

ornitológus javaslatára és támogatásával rendezik meg hazánkban 1902 óta a Madarak és fák napját. Ennek a zöld napnak a népszerűsítése nem tartozik a legnehezebb feladatok közé, hiszen a fák és a madarak is ősidők óta talán a legközelebb állnak az ember hitvilágához szerte a világon. A fa az örök fejlődés és megújulás szimbóluma, míg a madár – aki a fellegekbe száll – a lélek jelképévé vált.

„...évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében.” Herman Ottó

Az év fája, az év madara

Évek óta hagyomány már az év fájának illetve madarának a megválasztása. Idén a tiszafa a kiválasztott, míg a madarak közül a széncinege. Természetesen ők is szereplői a vasárnap (május 15-én) megrendezendő családi napnak, ahová 10.00-16.00 óráig várják a látogatókat. Délelőtt óránként madárgyűrűzési bemutatóval, délután pedig a vállalkozó kedvűek saját kezűleg készíthetnek madárodút. Emellett „madaras-fás” totóval tehetik próbára illetve gazdagíthatják ismereteiket az arra vállalkozók. A madárgyűrűzéshez és az odúgyártáshoz a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjai adják a szakszerű segítséget. A programot nyereményekkel a National Geographic Magazin és a National Geographic Kids támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.