Bulvár

"Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!"

"Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!"

2011. február 11., péntek
"Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!"

Február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének véradónapja. Ez alkalomból a hét folyamán a rendőrség és a Vöröskereszt szervezésében megyénkben is több rendőrségi objektumban nyílt lehetőség vért adni mindazoknak, akik ily módon kívánják támogatni bajba jutott embertársaikat.

Február 11-én 8 és 12 óra között a Szegedi Rendőrkapitányság várja a munkatársaik, valamint az állampolgárok köréből az önkéntes segíteni akarókat. A délelőtt folyamán 9 órakor ismert, prominens személyek is vérüket adják a kapitányság épületében, így hajtva fejet a szolgálat közben elhunyt rendőrök előtt. A véradók között lesznek olyan szegedi kötődésű közismert emberek is, mint

Skaliczki László

kézilabdaedző,

Juronics Tamás

táncművész,

Lőrinczy György

megyei főügyész. 2008. február 11-én Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt

Borbély Zoltán

posztumusz rendőr hadnagy. E nap emlékére az ő, valamint valamennyi hősi halált halt rendőr tiszteletére ez a nap a rendőrség hivatalos véradónapja lett. Idén immár második alkalommal kerül sor az Országos Rendőrségi Véradónapra, melynek keretében Csongrád megyében kedden a Makói, szerdán a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságot kereshették fel a vért adni kívánó rendőrök és a civil lakosság, csütörtökön a Szentesi Kórház Véradó Állomása várta a segíteni akarókat. Pénteken délelőtt pedig a Szegedi Rendőrkapitányság 3. emeleti terme biztosít lehetőséget az önzetlen támogatóknak. „A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.