Sport

Egy utolsó perces góllal szerezte meg első győzelmét a Szegedi VE

Egy utolsó perces góllal szerezte meg első győzelmét a Szegedi VE

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 13., szombat
Egy utolsó perces góllal szerezte meg első győzelmét a Szegedi VE

A Vasas elleni vereség után hazai környezetben igyekezett javítani a Szegedi VE, amely első pontjaiért szállt harcba a Kaposvár ellen.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Hibákkal, kihagyott helyzetekkel, védésekkel indult a találkozó, melynek elején nem tudtak betalálni a felek. Csaknem másodpercre pontosan öt perc játékidő után tört meg a jég, méghozzá a vendég oldalon. A Kaposvár emberelőnyben szerzett gólt, Bóbis Botond hiányát Juhász-Szelei Norbert használta ki. Gyorsan érkezett a szegedi válasz, egy percen belül szerzett gólt Leinweber Olivér. Ennél is gyorsabban, egészen pontosan 16 másodperc múlva vette vissza a vezetést a kaposvári alakulat. A következő találatig ismét nem kellett sokáig várni: bő fél perc múlva Tóth Gyula egalizált emberelőnyből. A lehető legjobbkor, kevesebb mint fél perccel a negyed vége előtt először került előnybe a Szegedi VE, Kürti Dominik jóvoltából. Az első 8 perc után 3-2-re a szegediek vezettek.

Hasonló leosztásban indult a második játékrész: egy vendég, majd egy hazai gól. Ezekben a percekben sokkal kevesebb gól esett, majd végül a negyed feléhez közeledve Nagy Márton is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel kétgólósra növelve az SZVE előnyét. Egy perc volt hátra a félidőig, amikor tovább nőtt a hazai vezetés: Leinwber Olivér újból eredményes volt. Viszont volt még válasza a Kaposvárnak, amely szépített.

Félidőben: Zue.hu Szegedi VE - Kaposvári VK 6-4.

 

Szegedi szempontból nem jól, egy kaposvári góllal indult a szünet után a harmadik negyed, viszont Nagy Márton révén volt gyors válasz. Ezt ismét egy gólváltás követte, így továbbra is két góllal vezetett Kiss Csaba gárdája (8-6). Támadó hibák, kihagyott lövések jellemezték a meccs következő perceit, egészen amíg nem tudott egy gólra feljönni a vendég alakulat. Sánta Dániel állította vissza a kétgólos előnyt, amely gyorsan ismét egyre olvadt. Több gól nem született, 9-8-as szegedi vezetéssel fordultak a felek a záró negyedre.

Csaknem három játékperc gól nélkül, így lehetett jellemezi az utolsó játékrész elejét, amely azért hozott kihagyott helyzeteket és szép védéseket is. Leinweber Olivér remekül játszott, megszerezte saját maga negyedik, csapata tizedik találatát. Ekkor szűk hat perc volt még hátra a mérkőzésből. Azonban senki sem dőlhetett hátra, a vendég szépítés még izgalmasabbá és kiélezettebbé tette a záró perceket (10-9). Az egyenlítés is összejött a Kaposvárnak három perccel a vége előtt. Emberelőnybe is került az SZVE, azt azonban góllal nem tudta kihasználni. Viszont a gól kicsit később jött: az utolsó percen belül Nagy Márton talált be, és juttatta vezetéshez a Szegedet. Neki megvolt a sansza ahhoz is, hogy lezárja a találkozót, azonban ötméteres hibázott.

Végeredmény: Zue.hu Szegedi VE - Kaposvári VK 11-10.

 

E.ON OB I. Felsőház, 6. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda
Zue.hu Szegedi VE - Kaposvár 11-10 (3-2, 3-2, 3-4, 2-2)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.