Hírzóna

Békemenet lesz június 1-jén

Békemenet lesz június 1-jén

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval szervezik meg a következő Békemenetet.

2024. május 10., péntek
Fotó: Márton Andrea
Békemenet lesz június 1-jén

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA).

Fotó: Márton Andrea. 

 

Legyen aznap a Margitsziget szimbolikusan a béke szigete

– tették hozzá a szervezők. Közleményük szerint Brüsszel a háborúra készül, a magyar dollárbaloldali politikusok pedig támogatják ebben.

Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet!

– állapították meg, majd hozzátették:

Mi, magyarok a világháborúk borzalmai árán tanultuk meg, hogy a béke és csakis a béke az egyetlen elfogadható álláspont. Magyarország ma a béke szigete. És azt szeretnénk, ha ez így is maradna. Minden békeszerető embert, a menetet szervezők arcaival, szeretettel várunk!

A CÖF–CÖKA legutóbb 2022. március 15-én, a nemzeti ünnepen tartott békemenetet, amelyen a szervezők közlése szerint nagyjából félmillió ember vonult fel, követelve az ukrajnai háború azonnali lezárását és a békekötést. A kampány hajrájában szervezett békemeneteken 2014-ben és 2018-ban is több százezren vettek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.