Sport

Magabiztos Pick Szeged siker a Balaton partján

Magabiztos Pick Szeged siker a Balaton partján

Újabb bajnoki siker. Közelebb zárkóztak ugyan a hazaiak, de magabiztos győzelem a végén.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 2., szombat
Magabiztos Pick Szeged siker a Balaton partján

A Fejér B.Á.L. Veszprém elleni győzelem, és a Kiel elleni szoros vereséget követően ismét idegenben lépett pályára a Pick Szeged. A Balaton partjára vezetett a szegediek útja, akik magabiztos játékkal készülhettek a Balatonfüred ellen annak tudatában, hogy közben összejött a Bajnokok Ligája továbbjutás a jövő heti PSG elleni rangadót megelőzően.

Magabiztosan értékesítette helyzeteit a saját nevelésű játékos. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

A Pick Szeged csapatkapitánya, Bánhidi Bence volt csapata ellen léphetett pályára. A 29 esztendős játékos négy évet töltött el a balatonfüredi csapatnál mielőtt a Tisza-partra érkezett.  A találkozót megelőzően egy, a szegedi klubnak adott interjúban emlékezett vissza ezen időszakára:

 

Jól kezdte a találkozót a vendég Szeged, nyolc percet követően már négy volt az előnye Kárpáti Krisztián csapatának (2-6). Ahogy teltek a percek, az előny csak nőtt és nőtt. Kevesebb mint 13 perc alatt dupla annyi gólnál járt a Pick, mint a hazaiak (5-10.). A félidő felére egy megnyugtató hétgólos szegedi vezetés állt az eredményjelzőn, 5-12 volt az állás. Borut Mackovsek 4, Dean Bombac már 3 találatot számlált.

Nem bízta a véletlenre a Szeged, a 19. perc végén 10 volt a felek között (5-15). A Tisza-partiak hamarabb érték el a 20 találatot, mint a hazaiak a tízet, Bodó volt az a szegediek közül, aki a huszadik alkalommal zörgette meg a balatonfüredi hálót. Kevesebb mint öt perc volt hátra a félidőig, amikor hazai oldalon is kétszámjegyű lett a gólok száma. A szünetre egy 10 gólos szakadék tátongott a csapatok között, az utolsó két percben nem született szegedi gól.

Félidőben: Balatonfüredi KSE - OTP-Bank Pick Szeged 11-21.

 

Gólváltásokkal indult a második félidő, de tíz gólon belül nem tudott férkőzni a Balatonfüred. Újabb tíz perc telt el az összecsapásból és Sostaric, Bánhidi, illetve Bombac is 2-2 alkalommal volt eredményes. Hosszú idő után ismét kevesebb mint tíz mínuszban volt a Balatonfüred, még 15 perc volt hátra ekkor (20-29).

Sokáig ez sem volt azonban elmondható, a frissen szerződést hosszabbított Szilágyi Benjámin és Szita góljaival visszatért a vendégek megszokott előnye. Ezután egy ötgólos szériát dobott a Balatonfüred a 33 gólon rekedt Picknek, ezzel igencsak kozmetikázni tudott az eredményen. Öt perc volt hátra a játékidőből, amikor a vérszemet kapott hazaiak hatra csökkentették hátrányukat. Ezt sikerült is megtartani a Balatonfürednek a végére, ennek ellenére:

Magabiztos siker a végén is: Balatonfüredi KSE - OTP-Bank Pick Szeged 31-37.

K&H Férfi Kézilabda NB I., 18. forduló, Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ
Balatonfüredi KSE - OTP-Bank Pick Szeged 31-37 (11-21)
Balatonfüredi KSE: Bősz D., Andó A., Kemény L., Kovács B., Sretenovic S., Varga M., Bóka B., Szmetán M., Németh B., Szöllősi B., Sikosek P., Dénes J., Kljun T., Hornyák P., Szűcs B., Brandt B., vezetőedző: György László
OTP-Bank Pick Szeged: Imsgard E., Nagy M., Bodó R., Martins M., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Bánhidi B., Kalarash G., Molina C., Juhász Á., Garciandia I., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Hétméteres: 2/3 illetve 3/3
Kiállítás: Németh B. ('48), Sretenovic S. ('59), Brandt B. ('60) illetve Jelinic M. ('16), Kalarash G. ('29), Bánhidi B. ('40)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.