Sport

Nem számít esélyesnek az SZVE, de minden meccs 0-0-ról indul

Nem számít esélyesnek az SZVE, de minden meccs 0-0-ról indul

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 29., csütörtök
Nem számít esélyesnek az SZVE, de minden meccs 0-0-ról indul

Miután a nyolcadik helyen végzett a Szegedi VE az alapszakaszban, ennek köszönhetően a felsőház küzdelmeiben vehet részt a tavasz folyamán. Itt pedig olyan játékosokkal vehetik fel a versenyt a szegedi pólósok, akik nemzeti csapataik oszlopos tagjai, illetve jelentős nemzetközi rutinnal rendelkeznek már. Szép feladat áll a Kiss Csaba vezette fiatalos SZVE előtt, vele beszélgettünk a rajtot megelőzően.

Fotó: SZVE

 

Lent és fent

Hat győzelemmel és hét  vereséggel, tehát 18 ponttal végzett a Szegedi VE az ősz folyamán. A szezon egy rendkívül nehéz sorsolással indult, a tabella 1-6. helyezett csapataival találkozott a Tisza-parti együttes, a pontszerzés nem sikerült.

Ezután viszont jöttek a "nyerhető" meccsek, amiket hoztak is a szegedi pólósok, az utolsó hét bajnoki mérlege hat győzelem és egy vereség volt. Egyedül a szintén felsőházas, Kaposvár tudott megálljt parancsolni a szegedieknek. 

Minden jelenlegi felsőházas ellenfelétől kikapott az SZVE az ősszel.

 

Rendhagyó felkészülés

A Szegedi VE felkészülése január 3-án indult. A 2024-es rajt előtt Kiss Csaba osztotta meg gondolatait lapunkkal a csapat felkészülését illetően:

Elég rendhagyó volt a felkészülésünk hiszen egy óriási nagy szünet volt a december 10-i utolsó bajnokink óta. Olyan érzése van az embernek, mintha ott befejeződött volna egy bajnokság, és most kezdődne egy másik. Érzem a játékosokon, hogy már borzasztóan unják az edzéseket, és várták, hogy eljöjjön ez a hét, amikor folytatódik a bajnokság.

Elárulta, hogy nem volt zökkenőmentes a felkészülés, kellemes problémák voltak. A tréner a Komjádi Kupát emelte ki, hiszen a csapat több részre oszlott és különböző munkát végeztek. A felkészülés utolsó hetében a Szentessel csapott össze a szegedi együttes egy edzőmérkőzés keretén belül, ahol már a főpróbát tartotta a Ferencváros előtt. A hét vége felé már az FTC elleni speciális taktikán lesz a hangsúly.

Fotó: SZVE

 

Kemény felsőházas küzdelmek várnak tavasszal a csapatra

A még hibátlan Ferencváros, a BVSC Zugló, a Vasas, az OSC, a Szolnok, a Honvéd és a Kaposvár lesznek a Szeged ellenfeli a felsőházban. Szombaton a Ferencváros érkezik a Tiszavirág Sportuszodába, az ország legjobb csapata ellen is van némi esély:

Akkor lesz esélyünk szoros eredmény elérésére, ha a saját térfelünkön nagyon nagy energiákat mozgósítunk. A védekezésünket borzasztóan rendbe kell tenni.

Kiemelte Kiss Csaba, ha a Fradi elkezd könnyű gólokat lőni, és eléri a 10-15 körüli gólszámot, akkor nekik nem lesz esélyük azt túl lőni.

Akkor lesz esélyünk a Fradi ellen, ha kevés gólos meccset játszunk.

Visszaemlékezett a tréner, hogy csapata Budapesten elfogyott támadásban az FTC ellen, 18 kaptak, még egy ilyen meccset nem szeretne játszani ellenük. Nem csak most, hanem a következő hetekben is kemény mérkőzések sora vár a Szegedi VE-re tavasszal.

Nagyon megterhelő lesz, hiszen úgy jutottunk be a felsőházi rájátszásba, hogy a nyolcadik helyen vagyunk. Úgy gondolom minden csapat úgy készül, hogy a Szeged ellen kötelező megszerezni a három pontot. Mi viszont nem szeretnénk azt, hogy mi legyünk a felsőháznak a pofozógépe. Nagyon csalódott lennék, ha nem szereznénk a felsőházban pontot, pontokat.

Kiss Csaba hangsúlyozta, hogy minden találkozóba úgy kell belemenni, hogy bármi megtörténhet, tudják hogy nem ők az esélyesek, de minden meccs 0-0-ról indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.