Sport

Közös disznóvágással zárták az évet a szegedi pólósok, az ünnepek után jöhet a felsőház

Közös disznóvágással zárták az évet a szegedi pólósok, az ünnepek után jöhet a felsőház

Az ősz lezárta után, az ünnepek alatt a családé a főszerep.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 26., kedd
Közös disznóvágással zárták az évet a szegedi pólósok, az ünnepek után jöhet a felsőház

A felsőházat érő nyolcadik helyen végzett a Szegedi VE csapat, amely így tavasszal a legerősebb együttesek ellen ugorhat majd a medencébe. A fiatalos szegedi gárda harcolt, megküzdött minden meccsen, aminek meglett az eredménye. Tavasszal viszont egy még nagyobb erőltetett menet következik. Kiss Csaba, az SZVE vezetőedzője beszélt lapunknak az ősz eredményeiről, illetve hogy mit vár a jövő évben, de még előtte az ünnepi időszak kulisszái mögé is betekintést nyertünk.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

A rangadókkal teletűzdelt, pontszerzés nélküli bajnoki rajtot követően sem tört le a Szeged, ahogy teltek a hetek, a "hozható" meccseket sorozatban nyerték az év végre felé haladva, így egy szép sorozattal zárva az esztendőt. Kiss Csaba szerint felkészültek a külső körülményekre.

Nyilván nem az volt a terv, hogy nem szerzünk pontot. Az első hat fordulóban a kudarc része az az, hogy nem tudtuk megragadni, amikor volt esély...ebből kellett váltani. Az első két forduló a hatodik után az arról szólt, hogy a kötelezőt hozni, utána éreztem, hogy megy le a teher a srácokról. 

Nem a Szeged szokott lenni az a csapat, amely a bajnokság felénél nulla ponttal, sereghajtóként kullog - tette hozzá a szakvezető. Utána sikerült azokat a meccseket abszolválni, amelyeket a "nyerhető" kategóriába soroltak már a szezon előtt is. "Talán többet is mint gondoltuk" - hangsúlyozta Kiss Csaba.

A Szentes elleni vármegyei rangadón aratott szezonbéli első győzelem a bajnokság kulcspillanata volt, akár még a tavaszra nézve is.

A sorsolás szempontjából ez volt az első, amire azt mondtam, hogy jól alakult ez így. Nagyon feltudtunk készülni, a saját környezetünkben voltunk, sikerült elég sok szurkolót megmozgatni. Úgy  éreztem minden klappol, hogy rátegyük magunk arra a sínre, ami utána elindul velünk fölfelé.

A Kaposváron elszenvedett vereség csúnyít bele az ősz második felében kiépített győzelmi sorozatba. "Nyilván így utólag fájó visszagondolva a Kaposvár-mérkőzésre, mert nagyon jól nézett volna ki a hétből hét. De nem akarok telhetetlen lenni" - fejtette ki a szegedi tréner.

A hab lett volna a tortán, ha sikerül Kaposváron is nyerni. 

Fotó: Eliza Solya. A Metalcom Szentes elleni vármegyei rangadót megelőzően is égett már a tűz a szegedi pólósok szemében. (Fotó: Eliza Solya)

 

A sok fiatal játékos sok potenciált rejt magában, azonban ez nem garancia, sok minden történhet, sokat változhat egy-egy játékos még. 

A jelenlegi csapatból van 4-5 olyan játékos, akin nem lepődnék meg, ha top csapatban játszana.

A 2027-es, hazai rendezésű világbajnokságon akár több szegedi nevelésű pólós is a magyar válogatott tagja lehet.

Elképzelhetőnek tartom, talán túlzott optimizmussal azt is megkockáztatom, hogy csalódott lennék, ha nem lenne játékos abban a keretben, aki most a Szegedi Vízilabda Egyletnél játszik. 

De sok klubnál van sok jó játékos, és kevesen férnek oda az utolsó rostán, nüanszok döntenek, nagyon nagy szerencse is kell hozzá, kőkemény kitartás, úgy látom a kitartás része az nálunk eléggé rendben van - tette hozzá a vezetőedző.

A küzdeni akarás, a befektetett munka mellé egyre több rutin rakódik, ez lehet a döntő faktor a tavaszi szintlépés esetében. Mindenesetre Csaba szerette volna tavasszal a top nyolc között megmérettetni csapatát.

Nagyon jó korban vannak ahhoz a játékosok, hogy terhelhetők legyenek, terhelhetők is, bírják is, akár a mentális, akár a fizikai terhelést. Az ő fejlődésük szempontjából is sokkal jobb, ha tavasszal a top hét ellen játszanak, nem pedig a középmezőny ellen vízilabdáznak.

Válogatott és külföldi játékosok ellen fognak játszani, így saját bőrrel tapasztalhatják meg a fiatal szegedi pólósok, hogy milyen is az elit, nemzetközi vízilabda. Úgy érzi a szakvezető, hogy játékosai készen állnak, de mindenesetre

fel kell kötni a gatyát. 

A köntös után a képzeletbeli gatyát is fel kell kötni. (Fotó: Eliza Solya)

Ehhez a szegedi szurkolók, eddig sem csekély támogatásánál is még több szükséges. A csapat becsületesen dolgozik, igyekszik szépen, tiszta szívvel vízilabdázni, világklasszis csapatok érkeznek, reméli ez tavasszal még több szurkolót vonz be - fejtette ki Kiss Csaba.

Minden mérkőzést megpróbálunk megnyerni. Nem leszünk favoritok az esetek nagy többségében, de minden csapatnak van rossz napja.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Pihenés az ünnepek alatt

Családos emberként ilyenkor jut elég idő és energia a családra, előtérbe helyezem a két gyermekemet és a feleségem, velük szeretnék minél több időt tölteni. Év közben ez nem mindig adódik meg.

A vízilabdával kapcsolatos dolgok elviszik az időt az ősz folyamán - tette hozzá a szegedi tréner. Az ünnepek alatt több olyan dologra jut idő, amire hónapokon keresztül nem, azonban az ünnepi menü elkészítését feleségére bízza Kiss Csaba.

Nem főzök, ezt a feleségemre bízom, ő szerencsére jól főz. 

A december 24. az ami jelenti a karácsonyt:

Akkor átjön hozzánk édesanyám és együtt megvacsorázunk, utána a dómban az éjféli misén mindig részt veszünk. Utána a karácsony hátralévő része az idillről szól, a gyerekek nyakig fürdenek a játékokban, és élvezik, hogy egy csomó új dolog veszi őket körül, mi pedig lelassulunk és visszaveszünk. A passzív pihenésé a főszerep.

A szilveszter hasonlóan egy csendes otthonlétben fog telni, és megpróbálom minél hasznosabban tölteni ezt az időt, hogy feltöltődjek - osztotta meg. 

Ez a három hét a játékosoknak is arról szól, hogy úgy térjenek vissza, hogy éhesek legyenek arra, hogy újra belevessük magunkat a munkába. Ehhez az kell, hogy mentálisan, fizikálisan és lelkileg is kipihenjék magukat.

Félig viccesen megjegyezte, hogy azért óvra inti játékosait, hogy túlegyék magukat, mert az megnehezíti a felkészülést, de nyilván tisztában van vele, hogy nem saláta lesz a karácsonyi menü.

A csapat már lezárta az évet egy remek, közös programmal.

A srácokkal már túl vagyunk egy közös disznóvágáson, a csapat hagyományosan Bóbis Botond családjával, szüleinél, szülővárosában, Cegléden szoktuk abszolválni. Ez volt a második, megint fantasztikusan sikerült.

Ott elbúcsúzott a csapat egymástól az ünnepekre.

 

Borítókép: Zue.hu Szegedi VE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.