Sport

Hősiesen küzdött a Szedeák, de végül alul maradt a liga egyik legjobbja ellen

Hősiesen küzdött a Szedeák, de végül alul maradt a liga egyik legjobbja ellen

Nyolcadik hazai mérkőzését is megnyerte az Alba.

2024. január 6., szombat
Hősiesen küzdött a Szedeák, de végül alul maradt a liga egyik legjobbja ellen

A szegedi kosarasok egy Zalaegerszeg elleni hazai vereséggel zárták az 2023-as esztendőt. A Szedeák tudhatta, hogy egy nehéz feladat vár rá Fehérváron, az Alba ellen a 2024-es év első meccsén. A csapat motorja, a sokáig sérüléssel küzdő Woolrdige is visszatérhetett, így minden adott volt egy nagy csatához.

 

 

Egy hatalmas Dickey zsákolással indult a mérkőzés., a fehérváriak egy 8-0 ás futással hagyták állva a szegedi csapatot. Két percet követően a Szedeák első pontjait Bognár Kristóf szerezte büntetőből. Az első negyedben könnyedén futotta szét az Alba a Szedeákot és 15-4 nél Lazics mester időt kért, hogy felrázza a csapatot. Ezt követően feltámadtak a szegedi kosarasok, és egy 11-0 ás futással kiegyenlítettek. A hazaiak elegyénieskedték a támadásokat és emellett az üres helyzeteket sem tudták bedobni. A szegedi kosarasok azonban nem lassítottak és Lake kosarával átvette a vezetést a Szedeák és, ekkor időt is kért a fehérváriak edzője. Ezt követően Vojvoda nagyszerű játékának és a szegedi eladott labdáknak köszönhetően előbb felzárkózott majd átvette a vezetést a hazai csapat. 

A szegedi gárda viszont nem hagyta magát és az agresszív támadójátékának köszönhetően 24-26-ra megnyerte az első játékrészt. 

A második negyedben az Alba könnyedén játszotta ki a szegedi védekezést de nem tudták bedobni a kidolgozott üres helyzeteket. Így tehát két perc játék után a Szedeák már tíz ponttal vezetett, mivel támadásban ott folytatta ahol abbahagyta. Ezt követően azonban ritmust váltottak a hazaiak védekezésben és a szerzett labdákból három pontra zárkóztak. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban az utolsó két percben ritmust váltottak a fehérváriak,

 így tehát a félidőben 50-46-ra a hazaiak vezettek. 

A harmadik negyed első kosarát Dickey szerezte, majd egy triplát is bedobott a hazai csapat. Erre Bognár Kristóf válaszolt a túloldalon egy hármassal, majd egy fehérvári eladott labdát követően Locke köszönt be távolról. Mindkét csapat nagy iramot diktált. A Szedeák Locke és Woolridge nagyszerűen játékának köszönhetően végig tapadt az Albára. Ezt követően Locke hagyott ki egy nehéz ziccert. Ez pedig megtörte a szegediek lendületét és hét pontra növelte az előnyét a hazai csapat. Kulcsszituációkban hibázott folyamatosan hatalmasat a szegedi gárda ebből kifolyólag pedig egyszer sem tudott igazán közel kerülni, 

így tehát a negyed végén 73-67 re vezetett a hazai csapat. 

Az utolsó negyedet Zsíros Péter triplája nyitotta, amire a túloldalon Dickey egy könnyű ziccerrel válaszolt. A hazai csapat nagy erőket mozgósított, hogy lerázza a vendégeket, de a szegedi gárda mindvégig látótávolságon belül tudott maradni. Viszont arra már nem maradt elég ereje, hogy megfordítsa a mérkőzést, így tehát Lazics mester 90-84-nél időt kért, hogy feltüzelje csapatát. Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen két perccel a mérkőzés vége előtt már csak két ponttal vezetett a hazai csapat. Lake 92-90-nél az egyenlítésért büntetőzhetett, de mindkettőt kihagyta. Azonban Chambers eladta a labdát és Woolridge szerezte meg, aki kosárra tört, de elhagyta a labdát. A következő hazai támadásnál faultolt a szegedi csapat. Philmore pedig mindkettő büntetőt értékesítette, így öt másodperccel a mérkőzés vége előtt már négy ponttal vezetett az Alba. Az utolsó szegedi támadásból még Woolridge szerzett kosarat, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. 

Az SZTE-SZEDEÁK egész mérkőzésen hősiesen küzdött, de mindhiába, hiszen egy szoros mérkőzésen 94-92-re végül vereséget szenvedett. 

Arconic-Alba Fehérvár - SZTE-Szedeák 94-92 (24-26, 26-20, 23-21, 21-25)

Bajnokság, 15. forduló.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Frányó Péter, Balog György Attila (Hartyáni Zsolt)

Alba Fehérvár: Chambers 16/6, Kass 3/3, Barnett 16/9, Philmore 19/6, Dickey 18. Csere: Vojvoda 16, Roberts 6, Balogh -, Takács Mi. -.

Szeged: Woolridge 25, Locke 29/15, Balogh 4, Bognár 5/3, Lake 15. Csere? Zsíros 8/6, Mucza 2, Mayer 2, Cohill 2.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.