Sport

Vármegyei rangadó az NB III.-ban

Vármegyei rangadó az NB III.-ban

2023. augusztus 1., kedd
Vármegyei rangadó az NB III.-ban

Az első forduló után mindkét együttes nulla ponttal érkezik a derbire. A kérdés tehát, hogy ki marad pont nélkül kettő találkozó után is, egymás ellen javíthatnak a csapatok. A nyitófordulóban a Hódmezővásárhelyi FC Békéscsabán, míg a Szeged-Csanád GA II. a Vasas II. ellen maradt pont nélkül.

Szerdán 17:30-tól játszák a mérkőzést a vásárhelyi stadionban. Nemrég járt itt a szegedi együttes felkészülési meccsen, most azonban éles helyzetben méri össze erejét a két gárda. Több szempontból is pikáns lehet a mérkőzés: nem csak a földrajzi elhelyezkedés, de a nyáron a két klub között átigazolt játékosok miatt is. Halász Martin Vásárhelyről Szegedre tette át a székhelyét, mindeközben Czékus Áron és Dobronoky Viktor az ellenkező utat tették meg.

A Vasas II. ellen egy védelmi hibából adódó kiélezett vereség után érkezik az NB III. újonc szegedi alakulat, a klub edzője reflektált az előző és az érkező találkozóra is:

Egy jó csapattal találkozunk majd, amely az előző szezonban kis híján bajnok lett. A vasárnapi meccsünk hibáit és pozitívumait kielemeztük, előbbiekből igyekszünk tanulni, utóbbiakat pedig szeretnénk kidomborítani annak érdekében, hogy elhozzuk a három pontot Hódmezővásárhelyről 

Andorka Péter, a szegediek trénere nyilatkozta.

Sokkal simább vereséget szenvedett Békéscsabán a vásárhelyi csapat, az első félidőben már három gólos hátrányban voltak.

Mindenkinek egy picit össze kell kapnia magát. Ki lehet kapni Békéscsabán, de olyan védekezési problémáink voltak, amelyet senki ellen sem engedhetünk meg. Hazai pályán egyértelműen a győzelem a célunk, nekünk meg kell oldanunk ezt a feladatot, erre pedig alkalmas is a keretünk

mondta el Antal Krisztián, a HFC edzője.

A hétvégén a Mol magyar kupa országos főtáblájának első körét rendezik meg, ahol a vásárhelyi együttes érintett, a Pilis csapatához látogat Antal Krisztián gárdája. Szeged-Csanád GA II. nem szerepelhet a sorozatban, mint kettes számú csapat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.