Sport

Negyedjére már nem hibáztak, megvan a bronzérem női vízilabdában

Negyedjére már nem hibáztak, megvan a bronzérem női vízilabdában

2021. augusztus 7., szombat
Negyedjére már nem hibáztak, megvan a bronzérem női vízilabdában

A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte a harmadik helyet szombaton a tokiói olimpián, miután legyőzte az orosz csapatot, és ezzel első olimpiai érmét nyerte. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese 11-9-re verte az orosz együttest, amellyel első mérkőzésén 10-10-es döntetlent játszott.

A női válogatott a legutóbbi három olimpián mindig a negyedik helyen végzett, Rióban az oroszoktól kapott ki a bronzmeccsen. Ez a női vízilabdázás első olimpiai érme.

Női olimpiai vízilabdatorna, bronzmérkőzés
MagyarországOrosz csapat 11–9(2–2, 5–3, 0–3, 4–1)
Tokió,zárt kapuk mögött.Vezette:Sztavridisz (görög), Ohme (német)
MAGYARORSZÁG:
MAGYARI A. 1 – Szilágyi D., Garda 1, KESZTHELYI-NAGY 2, PARKES, Rybanska 1, VÁLYI V. 3.Csere:Leimeter, Gurisatti 1, Szücs G. 1, ILLÉS 1, Gyöngyössy.Szövetségi kapitány:Bíró Attila.
OROSZ CSAPAT:
Karnauh – Karimova 1, PROKOFJEVA 2, Szoboljeva, Timofejeva 1, Ivanova, GLIZINA 2.Csere:Berszneva, Vahitova, SZIMANOVICS 2, Fedotova, Szerzsantova 1.Szövetségi kapitány:Alekszandr Gajdukov
Gól – emberelőnyből:10/5, ill. 11/3
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/1
Kipontozódott:
Vahitova (21. p.), Rybanska (27. p.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.