Sport

Változások a MOL-Pick Szeged klubvezetésében

Változások a MOL-Pick Szeged klubvezetésében

2020. július 14., kedd
Változások a MOL-Pick Szeged klubvezetésében

Szezonindító interjút készített dr. Szűcs Ernő Péterrel, a MOL-Pick Szeged elnökével a klub hivatalos oldala. A klub első embere a felnőttcsapatot érintő változásokról és a Pick Kézilabda Akadémia indulásáról is tájékoztatta a szurkolókat.

Hosszú évek tervezőmunkája után az idei év elején indult az előkészítő munka a Pick Kézilabda Akadémián, ahol hétfőn megtartották az első edzéseket is. — Eddig is komoly terveink voltak az utánpótlással, most azonban még magasabbra tettük a lécet. A szegedi utánpótlás-nevelés híres volt, most szeretnénk ismét arra a szintre emelni, ahol a felnőttcsapat áll. Azt viszont őszintén nagyon sajnálom, hogy az elmúlt tíz évben nem sikerült olyan játékost kinevelnünk, aki meghatározó szerepet töltene be a nagy csapatban. Komoly szakemberekkel sikerült megállapodnunk, teljes a stábunk, már az új szezonra való felkészülés játssza a főszerepet. A fiatalok számára ott a példa, ott egy nagyszerű csapat, ahova ha tehetségesek és szorgalmasak, eljuthatnak — vázolta a terveket Szűcs Ernő Péter.

fotó: www.pickhandball.hu

A felnőttcsapat július végén kezdi meg az edzéseket a következő, remélhetőleg teljes szezonra. Ha minden a tervek szerint alakul és a vírusjárvány nem szól közbe, akkor egy szlovén edzőtáborral indul a felkészülés a szeptemberben rajtoló bajnokságra és Bajnokok Ligájára. A célok idén is változatlanok. — Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Nem is lehet más a célunk, mint eljutni a kölni négyes döntőbe, ehhez jó alapot szolgálhat a magyar bajnokság és a Magyar Kupa is, amit szeretnénk megnyerni. Nagy erősségünk lehet az új idényben, hogy alig változott a keret, jóformán csak az új fiút, Borut Mackovseket kell beépíteni. Ez most nagy előny lehet, mert fejlődhetünk, még jobbá, erősebbé válhatunk — mondta az klub elnöke. Hozzátette, remélhetőleg a következő hetekben nem változik a vírushelyzet és nézők előtt tudják elkezdeni a szezont, amit végig is tudnak játszani. A klubvezetés átalakult, új emberek kapcsolódtak be a munkába. Visszatért az egykori kiváló kapus és edző Farkas József, aki gazdasági vezetőként dolgozik a jövőben klubnál. A szegedi kötődésű H. Nagy Máté marketing- és kommunikációs vezetőként kapcsolódik be a munkába, a nemzetközi ügyekért Borsos Robin felel a jövőben. Szűcs Ernő Péter hozzátette, hogy az akadémia kötelékébe nevelő tanárokat, edzőket, terapeutákat és különböző területen dolgozó munkatársakat vettek fel a minőségi képzés elindításához.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.