Sport

Chema Rodríguez: Próbálunk új impulzusokat adni

Chema Rodríguez: Próbálunk új impulzusokat adni

2020. január 21., kedd
Chema Rodríguez: Próbálunk új impulzusokat adni

Chema Rodríguez másodedző szerint a szakmai stáb tagjai próbálnak új impulzusokat adni az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő magyar férfikézilabda-válogatott tagjainak.

Gulyás István a szövetségi kapitány, ő a főnök. Nagy László és én próbálunk neki segíteni, és megosztjuk a felelősséget

mondta José Mária Rodríguez Vaquero, sportági becenevén Chema.Hozzátette, próbálnak új impulzusokat adni a játékosoknak taktikailag, illetve igyekeznek elősegíteni, hogy fejlődjenek és alkalmazkodjanak a különböző játékhelyzetekhez. A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd legyőzte Szlovéniát, így továbbra is versenyben van az elődöntőbe kerülésért, és az olimpiai selejtezőtornára jutásért. A csapat kedden (ma) 20.30-tól Svédországgal, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkozik.

Rodrígueznek az izlandiak elleni mérkőzést követő öltözői beszéde bejárta a világhálót, elismerő, lelkesítő szavaival tovább növelte népszerűségét.

Felváltva beszélünk a játékosokhoz, csak az én szavaimat felvették. Legutóbb Nagy László tartott beszédet, és a kapitány is nagyszerű munkát végez, mindannyian megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni a srácokból

magyarázta. Az edző hangsúlyozta, a válogatott erőssége, hogy valóban csapatként működik, a szakmai stáb és a játékosok egységet alkotnak. A világbajnoki arany- és Európa-bajnoki ezüstérmes spanyol kézilabdázó 2012 és 2017 között a Telekom Veszprémet erősítette, és még mindig aktív, jelenleg a francia másodosztályú USM Saran játékosa.

Rodríguez úgy fogalmazott, a magyar férfikézilabdaa spanyol stílust választotta, hiszen a Veszprém és a Szeged vezetőedzője is spanyol, a válogatottnak is voltak spanyol szövetségi kapitányai, és természetesen ő is ezt a vonalat képviseli.

Mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, de elárulhatom, fantasztikus lenne számomra, ha Spanyolországgal játszhatnánk. Nagyon sok barátom van ott, az egy nagyszerű meccs lenne, számunkra pedig egy nagyszerű teszt. Ők a legkeményebb ellenfelek, akikkel most találkozhatunk

magyarázta. Hozzáfűzte, azért is örülne a spanyolok elleni mérkőzésnek, mert az azt jelentené, hogy a magyar együttes története legjobb Európa-bajnoki eredményét elérve elődöntős lehetne.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.