Sport

Az újabb továbbjutás olimpiai selejtezőt érhet a magyaroknak

Az újabb továbbjutás olimpiai selejtezőt érhet a magyaroknak

2020. január 16., csütörtök
Az újabb továbbjutás olimpiai selejtezőt érhet a magyaroknak

Amennyiben a magyar férfikézilabda-válogatott a középdöntőből is továbbjut az Európa-bajnokságon, jó esélye van kijutni az áprilisi olimpiai selejtezőtornára.

A kontinenstorna rendkívül fontos állomása az olimpiai kvalifikációnak. Az Európa-bajnok kijut a nyári, tokiói ötkarikás játékokra, a további két legjobban szereplő csapat pedig - a korábban olimpiai kvótát, vagy selejtezős részvételt nem szerzett együttesek közül - ott lehet a selejtezőtornán. A lehetőségek a kontinensbajnoki sorrend alapján szállnak tovább. A magyar válogatott akkor vehetne részt az áprilisi tornák egyikén, ha Norvégián, Németországon, Svédországon, Horvátországon és Spanyolországon kívül legfeljebb egy csapat előzné meg. Ebben a sorban szerepelt az olimpiai és világbajnok Dánia, valamint Franciaország is, de ez a két csapat meglepetésre a csoportkörben búcsúzott az Európa-bajnokságtól. A középdöntő bécsi és malmői csoportjából is az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik helyezettek pedig az ötödik helyért játszhatnak. Amennyiben a magyaroknak a csoportkör után sikerülne a középdöntőből is továbbjutniuk, jelentősen megnőnének az esélyei az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételre. A magyarok két győzelemmel és egy döntetlennel zárták a torna első szakaszát, és csoportgyőztesként jutottak az ugyancsak Malmőben sorra kerülő középdöntőbe, ahova a maximális két pontot viszik magukkal. Kovács Anikó (Magyar Kézilabda Szövetség) fényképei.

Bánhidi Bence 8 góljával a mezőny legeredményesebb játékosa volt az Izland elleni meccsen.

Szita Zoltán mindhárom csoportmeccsen remek formában játszott és fontos gólokat szerzett.

Győri Mátyás igazi karmestere volt a válogatottnak szerda este.

Igazi csapattá ért a válogatott az Európa-bajnokságon.

Maroknyi, de annál lelkesebb magyar tábor biztatja Malmőben a válogatottat, de otthon milliók szurkolnak a csapatnak.

 

Ez pedig egyértelműen a nap képe:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.