Sport

Kézilabda: marad a másodosztályban a KSZSE

Kézilabda: marad a másodosztályban a KSZSE

2017. július 11., kedd
Kézilabda: marad a másodosztályban a KSZSE
kszse_eger_05_09

Bár utolsó helyen végzett az NB I/B Keleti csoportjában a Kézilabda Szeged SE, a következő idényt is ebben a ligában kezdhetik meg a szegediek.

Mint az a Magyar Kézilabda Szövetség csoportbesorolásából is kiderül, annak ellenére, hogy a Kézilabda Szeged SE 14. helyen zárta az előző szezont az NB I/B Keleti csoportjában, maradhat a másodosztályban a Tisza-parti klub. "Beadtuk a nevezésünket is az NB I/B-re. Gondot okozott a bizonytalanság, bár a lányokkal megbeszéltük, hogy döntő többségük marad, és folytatjuk akár az NB II-ben is. Örülünk, hogy az NB I/B-ben maradtunk, aztán nem tudhatjuk, mit hoz a jövő" - utalt a klub elnöke, Forgó Zoltán arra, hogy a szövetség tervei szerint összevonná az NB I/ Keleti és Nyugati csoportját, aminek értelmében öt csapat búcsúzna a szezon végén az másodosztálytól. Hozzátette, várhatóan két játékos távozik a klubtól, valamint 5-6 új játékos érkezése várható. A kispadról továbbra is Gaál Adrienn irányítja majd az együttest, a vezetőedző július 19-én vezényli az első foglalkozást, a felkészülést egy egyhetes edzőtábor is színesíti, a csapat pedig továbbra is az Etelka sori csarnokban játssza hazai mérkőzéseit. Bár a "szomszédban" épülő uszoda és új csarnok építése nem befolyásolja az Etelka sori munkacsarnok jövőjét, felnőtt szinten kevesebb idővel számolhatnak a KSZSE-nél, ugyanakkor az utánpótlás számára sikerült több termi lehetőséget biztosítani. A célokkal kapcsolatban az elnök kifejtette, minél jobb eredményre törekszenek a következő idényben, ebben szegedi kötődésű, vagy a városba egyetemi tanulmányaik okán érkező játékosokra számítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.