Sport

Kézilabda: a hajrában döntött a Pick Komlón

Kézilabda: a hajrában döntött a Pick Komlón

2017. március 11., szombat
Kézilabda: a hajrában döntött a Pick Komlón
pick-komlo006kf

Az utolsó tíz percben feszesebben védekezett, így csak egyetlen gólt kapott a MOL-Pick Szeged, amelynek meg kellett küzdenie a sikerért Komlón.

Németországban aratott sikere után Komlón lépett pályára a MOL-Pick Szeged, amelynek keretéből pihenőt kapott Thiagus Petrus Juan Carlos Pastortól. A korábbi szegedi játékos, Antonio Pribanic gólja indította a meccset, amire Zubai Szabolcs válaszolt: a hazaiak azonban remekül kezdtek, és az első negyed óra végén már három góllal is vezettek - sőt, Katzirz Dávid találata után már négy volt a Komló előnye. (10-6) Ezt ledolgozta ugyan a Pick a folytatásban, de a félidő hajrájában ismét háromra meglépett a Komló, viszont az utolsó másodpercben Stas Skube két hetest is bedobott, így egyetlen gólra faragta a hátrányt. A második félidő két szegedi góllal kezdődött, így Jonas Källman gólja után először vezetett a meccsen a Szeged, majd a szlovén játékmester újabb értékesített hetesével kétgólos Pick-előnyt mutatott az eredményjelző. (17-19) A folytatásban is jól tartotta azonban magát a baranyai együttes, tíz perccel a vége előtt 22-22-nél időt kért Juan Carlos Pastor. Innentől kezdve azonban kilenc percen keresztül érintetlen maradt a szegedi kapu, miközben négyszer is eredményes volt a Pick, amely így eldöntötte a találkozót. A MOL-Pick Szegedre jövő héten a hazai rangadó visszavágója vár, 17 órától a Veszprém vendégeként lépnek pályára Balogh Zsolték.

Férfi kézilabda NB I, 19. forduló

Sport36-Komló - MOL-Pick Szeged 23-26 (16-15)

Komló, 800 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.

Sport36-Komló:

Granic - Szkokán 1, Obradovic 4, Jerkovic 4, Pribanic 6, Katzirz 3, Hoffmann 2/1. Csere: Selymes (kapus), Szöllősi Be., F. Sunajko 1, Kékesi 1, Pethő, Kovács, Laufer.

Vezetőedző:

Kilvinger Bálint.

MOL-Pick Szeged:

Kastelic - Sostaric, Buntic 7, Blazevic, Källman 1, Zubai 1, Obranovic. Csere: Sierra (kapus), S. Sunajko, Bodó, Balogh 1/1, Skube 6/3, Gaber 1, Pedro 3, Gorbok 4, Bánhidi.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteresek:

1/1 ill. 6/4.

Kiállítások:

12 perc ill. 6 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.