Sport

Labdarúgás: nem tett le a felnőtt válogatottról a SZEOL görög hátvédje

Labdarúgás: nem tett le a felnőtt válogatottról a SZEOL görög hátvédje

2016. július 27., szerda
Labdarúgás: nem tett le a felnőtt válogatottról a SZEOL görög hátvédje
szeol-cegled015kf

Jelentős nemzetközi tapasztalattal a háta mögött érkezik az NB II-ben újonc SZEOL SC-hez Konstatinos Ikonomou: a tavalyi csoportriválistól igazolt védő Kingsley Coman ellen is futballozott pályafutása során, új csapatánál pedig az egységességet látja kulcsnak abban, hogy elérjék céljukat.

Korábbi csoportriválistól szerződtette új játékosát a SZEOL SC: a 20 éves

Konstatinos Ikonomou

a Budafoki MTE-Újbuda FC csapatától érkezett az NB II újoncához, ahol a tavaszi idényben 13 mérkőzésen 2 gólt is szerzett. Az MTK-ban nevelkedett 186 centiméter magas játékos egyéves szerződést kötött a szegedi együttesel. „Itt éreztem azt, hogy a legjobban kellek, és a leginkább számítanának rám. Ezt megtanultam az évek során, hogy oda érdemes menni, ahol érzi az ember, hogy számítanak rá. Olyan nem volt, hogy valahol ne találtam volna meg a számításaimat, de ezt az egyet mindenképp megtanultam. Pont sérült voltam a SZEOL elleni meccsen, akkor nem játszottam az előző bajnokságban, de olyan szempontból volt szerepe a dolognak az átigazolásomban, hogy többször is láttak engem játszani” – mondta el Szegedre kerülésének körülményeiről Konstatinos Ikonomou. A görög-magyar kettős állampolgárságú hátvéd az első heteket követően kifejtette, úgy érzi, befogadták a többiek, jó és fiatalos a közegbe érkezett, amiben rengeteg a vele egykorú játékos, ezért is volt könnyű számára a beilleszkedés, amivel egyébként sem szokott gondja lenni, Szegedet pedig szép városnak ismerte meg a korábban a Vasasban is futballozó játékos. A SZEOL a felkészülés hajrájában jár, hiszen vasárnap már kezdetét veszi az NB II-es bajnokság: az előző bajnokság végét követően igen hamar, június 27-én munkához látott a szegedi együttes. „Kemény volt az alapozás, szerintem elérte a célját, ami az volt, hogy összeálljon a csapat. Ez az eredményekben nem mindig mutatkozott meg, de belülről ezt úgy éreztem, hogy bár még van egy kis időre szükségünk, de sikerült összecsiszolódnunk” – összegezte a felkészülési időszakot Konstatinos Ikonomou.

ikonomou_szeol_fb

„Pár NB II-es meccset volt szerencsém látni, bár nyilván inkább az NB I-et követtem. Ha egységesek leszünk, akkor sok mindent elérhetünk. A kitűzött célunk a bent maradás, ha egységesek maradunk végig és küzdünk, valamint a szerencse is mellénk áll néha, akkor mindenképp meglehet ez a cél” – nyilatkozta portálunknak a hátvéd. Hétvégén már bajnoki pontokért lép pályára az NB II-ben a SZEOL SC, méghozzá rögtön a városi rangadón, hiszen a Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen kezdi meg a másodosztályú bajnokságot Tóth Ákos együttese a gyulai Grosics Akadémián. „Meghatározó, hogy mit érünk el vasárnap, mert egy jó kezdés adhat egyfajta lökést, önbizalmat. Ha győz a csapat, akkor mindenki jó játékos, mindenki király, de ha vereséget szenved, akkor ez nem mindig így van. A győzelemért utazunk vasárnap, azt is tudom, hogy ez egy rangadó lesz vasárnap, ennek a szellemében is készülünk” – tekintett az idénynyitóra a szegediek új bekkje.

hfc_szeol_edzomerkozes13_gs

Konstatinos Ikonomou pályafutása korábbi szakaszában 31 alkalommal szerepelt a görög utánpótlás-válogatottakban, a felnőtt válogatottig azonban – még - nem jutott el. „Teljesen más a felnőtt futball az utánpótláshoz képest, legyen szó akár az U21-es válogatottról is. Úgy érzem, még messze vagyok attól, hogy a felnőttek közé behívjanak, de ezért küzdök minden nap, hogy esetleg odakerüljek. Nagyon jó tapasztalat volt nemzetközi meccseket játszani, kiváló fejlődési lehetőség volt, szinte az összes európai topcsapat ellen játszottam, de volt szerencsém játszani a Bayern München futballistája,

Kingsley Coman

ellen is. Önbizalom terén is sokat nyújtott, hiszen jó volt így visszatérni a klubcsapatomhoz, nagyon jó érzés volt. Nem mondok le arról, hogy visszakerüljek a válogatottba – ez is a céljaim között szerepel” – idézte fel nemzetközi tapasztalatait a SZEOL védője. A Budapesten született játékos annak ellenére, hogy hazájától messze élt és futballozott, mégis felhívta magára a figyelmet, aminek köszönhetően szerepelhetett a görög utánpótlás-válogatottakban. „Ilyen szempontból ez olykor nehéz, de olykor könnyű is volt. Amikor behívtak, akkor muszáj volt, hogy jó meccset fogjak ki, ez a fociban nem mindig jön össze, de szerencsére ez általában sikerült, megbízott bennem az edző és folyamatosan behívott a válogatottba. Olyan szempontból pedig könnyebb volt, hogy ha a klubomban volt egy rosszabb meccsem, akkor ez nem befolyásolta a válogatottbeli esélyeimet, mert nem voltam annyira szem előtt, de szerencsére ebből kevesebb volt” – fogalmazott Konstatinos Ikonomou. A mai görög felnőtt válogatottról a szegediek játékosa elmondta, egyénileg egy nagyon jó csapat, amelyet topjátékosok alkotnak, elég, ha csak a védelmet nézzük, ahol olyan labdarúgók szerepelnek, mint a Romában szereplő

Manolas

vagy

Torosidis

, de ott van a dortmundi

Sokratis

is, illetve az Olympiakosz csatára,

Mitroglu

is remek képességű játékos. „Meg is mutatták, hogy milyen erősek, amikor 2014-ben bejutottak a legjobb 16 közé a világbajnokságon, majd a kiesést követően jött egy lejtmenet, majd

Claudio Ranieri

nem tudott úgy hatni a csapatra, majd ez is mutatja, hogy milyen a foci, hiszen később bajnoki címet nyert a kiesőjelölt Leicester City edzőjeként. Abban bízom, hogy a vb-selejtezőkre egy új korszak nyílik, és ez csak egy rövid lejtmenet volt, a játékosok adottak, a csapatot kell összekovácsolni” – tette hozzá Konstatinos Ikonomou, aki párhuzamot vont saját terveikkel is, hiszen a SZEOL számára is sokat érhet a koncentrált játék majd a papíron erősebb játékosok alkotta csapatok ellen az NB II-es idény során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.