Sport

Labdarúgás: mihamarabb visszanyerné formáját Hrepka Ádám

Labdarúgás: mihamarabb visszanyerné formáját Hrepka Ádám

2016. július 15., péntek
Labdarúgás: mihamarabb visszanyerné formáját Hrepka Ádám
mtk_honved_hrepka_adam

Nem a legszerencsésebb időszakát éli az MTK szegedi származású támadója, Hrepka Ádám: a Tisza Volán nevelése sorra küzd a különböző sérülésekkel, így a szombaton rajtoló idény során is elsődlegesen az a célja, hogy visszanyerje erejét és formáját.

Szombaton kezdetét veszi a labdarúgó NB I: az előző idényben az Európa-liga szereplést kiharcoló MTK Budapest az első fordulóban fővárosi rangadót vív, hiszen a Vasast fogadja – ugyanakkor a kék-fehérek stadionjának elkészültéig a hazai meccseit Dunaújvárosban vívja majd az együttes. „Mindenki várta a szezonkezdetet, a felkészülés persze hasznos, de senki nem ezt szereti, hanem a tétmeccseket, a bajnoki meccseket. Szerintem egy hasonlóan jó eredményre lehetünk képesek idén is, mint a tavalyi bajnokságban, a dobogót tűztük ki célul, aztán meglátjuk. Sok hasonló képességű csapat van, kiegyenlített a mezőny, nem lesz könnyű” – fogalmazott portálunknak a Tisza Volán nevelése,

Hrepka Ádám

. A támadó kitért rá, ezúttal viszonylag hosszú nyári szünete volt, az Európa-bajnokság miatt picit hosszabb volt az az idő, ami eltelt az utolsó bajnoki és a felkészülés kezdete között, így elegendő volt számára a pihenő. „Rendben van a csapat, várjuk a bajnokságot is” – tekintett az új szezonra a csatár. Az MTK számára ugyanakkor már a Vasas elleni meccset megelőzően elindult az idei szezon: az Európa-liga selejtezőjének első körében a kazah Aktobét 3-1-s összesítéssel búcsúztatták Theodoro Vaszilisz tanítványai. Az MTK-ra a második fordulóban az azeri Gabala együttese vár, amely az előző kiírásban a görög Panathinaikosz együttesét is búcsúztatta a sorozat selejtezőiben, így eljutva az Európa-liga csoportköréig, ahol a Dortmund-Krasznodar-PAOK trió mögött a csoport negyedik helyén végzett, miután a görög csapat ellen két döntetlent ért el a négy vereség mellett. „Szeretnénk mindenképpen továbbjutni ebből a körből is, az ellenfelünk tavaly bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ért is el jó eredményeket, tehát egy erős ellenfélről beszélünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mi menjünk tovább, jövő csütörtökön pedig ez a kérdés el is dől” – mondta el az idei nemzetközi szereplésről Hrepka Ádám. A csütörtöki odavágón nehéz helyzetbe került az MTK, hiszen hazai pályán 2-1-re kikapott ellenfelétől, így idegenbeli győzelemre lesz szüksége a csapatnak a továbbjutáshoz.

(Interjúnk még az odavágó előtt készült - a szerk.)

szeol_evzaro97_gs

A háromszoros magyar válogatott csatár tavalyi idényében rengeteget küszködött a sérülésekkel, így végül 18 bajnokin 947 percet tölthetett a pályán az NB I előző kiírásában. „Most is egy háromhetes sérülésből épültem fel, még mindig nem vagyok 100%-os állapotban. Várom, hogy elkerüljenek, mert elég komoly pechszériám van mostanában. Ez persze kihatással volt a felkészülésre is, mert igazából egy hetet tudtam edzeni, a többit kihagytam. Legutóbb Kazahsztánban sem voltam a csapattal, a visszavágón játszottam tíz percet. Nagyon szeretném, ha huzamosabb ideig sikerülne egészségesnek maradnom” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Hrepka Ádám. A 29 éves labdarúgó a tavasszal úgy tűnt, elkapta a fonalat, hiszen

négy nap alatt két győztes gólt is szerzett

, azonban a jó forma állandósításának is egy sérülés okozott gátat. Ahogy Hrepka Ádám fogalmazott, ha rosszabb, ha jobb periódusban van az ember, akkor is szeretne egészséges maradni, ez a legfontosabb, hiszen e nélkül nehéz teljesíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.