Sport

Kézilabda: egy évtizednyi játék után búcsúzik Ilyés Ferenc

Kézilabda: egy évtizednyi játék után búcsúzik Ilyés Ferenc

2016. május 24., kedd
Kézilabda: egy évtizednyi játék után búcsúzik Ilyés Ferenc
pick-veszprem014kf

Nem sikerült két góllal legyőznie az örök rivális Veszprémet szombaton a MOL-Pick Szegednek: a 26-26-os döntetlent követően ismét a bakonyiak nyakába került az aranyérem. A találkozó sokak számára az utolsó mérkőzést is jelentette szegedi színekben, így Ilyés Ferenc is ezen a meccsen búcsúzott a szegedi közönségtől.

Nagy esély előtt állt a MOL-Pick Szeged azt követően, hogy Veszprémben szoros, 30-29-es vereséget szenvedett, a szezon utolsó mérkőzésére úgy futhatott ki, hogy amennyiben két góllal meg tudja verni az MVM Veszprémet, akkor kilenc év után bajnoki címet ünnepelhet. Nem sikerült azonban a pályára átvinni mindazt, amit a szegediek elterveztek a meccs előtt: a derbi elejétől fogva a Veszprém vezetett, a szünetbeli négygólos vendég előny pedig azt jelentette: a fordulást követően a Picknek hattal kellett volna legyőznie riválisát. Bár volt, hogy hattal is vezetett a Veszprém, végül

egy döntetlent ki tudott harcolni

a MOL-Pick Szeged, ez azonban nem volt elég a bajnoki címhez, így ismét a Veszprém ünnepelhetett. „Nem kezdtünk jól, utána visszajöttünk a meccsbe, a második félidő hasonlóan alakult, mint az első: a Veszprém elhúzott, mi visszajöttünk a meccsbe. Sajnos nem tudtunk egy olyan extra találkozót játszani, amivel ezt a Veszprémet meg lehet verni. Ez a Veszprém egy nagyon erős csapat, kívánom nekik, hogy ugyanilyen jól játszanak a Final Fourban is, és nyerjék meg végre, mert a magyar kézilabdának ez nagyon jót tenne” - fogalmazott portálunknak a mérkőzést követően Ilyés Ferenc, a MOL-Pick Szeged átlövője. Ahogyan erre a csapat vezetőedzője, Juan Carlos Pastor is kitért, a meccs elején idegesek voltak a szegediek, a rossz kezdés pedig alapvetően befolyásolta a meccset, hiszen így az elejétől fogva kapaszkodnia kellett a Picknek, amely ugyan nagyot küzdött a második félidőben, de az addig összeszedett hátrányát már nem tudta lefaragni. „Egész héten felfokozott hangulat volt a városban, mindenki Pick-meccs lázban égett, ez rakott is ránk egy kis nehézséget. Nem kezdtünk jól, utána magunkra találtunk, de ez a Veszprém ellen kevés. Bízom benne, hogy jövőre a Pick Szeged kiharcolja majd a bajnoki címet” - tette hozzá Ilyés Ferenc. Nem csak a szezon ért véget szombaton, hanem több MOL-Pick Szeged játékos számára a szegedi karrier is: így a kapus Piotr Wyszomirski mellett Rajko Prodanovic, Dean Bombac, Roberto Parrondo, Antonio García Robledo, Marko Curuvija, Niko Mindegía és Ancsin Gábor mellett Ilyés Ferenc is utoljára játszott mérkőzést szegedi színekben, a nyártól pedig egy új csapat épülhet majd a Tisza-partján Juan Carlos Pastor vezetésével. „Számomra is különleges meccs volt, hiszen összesen 10 évet töltöttem el Szegeden, szerettem volna egy bajnoki győzelemmel búcsúzni, ez sajnos nem sikerült. Ez van, ettől függetlenül azt gondolom, mindenki felemelt fejjel jöhetett le a pályáról, hiszen óriási csatát vívtunk” - mondta el távozásával kapcsolatban Ilyés Ferenc, aki a következő szezonban majd a Tatabánya együttesében játszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.