Sport

Vízilabda: a rutin döntött a Szeged centere szerint a Brescia ellen

Vízilabda: a rutin döntött a Szeged centere szerint a Brescia ellen

2016. február 11., csütörtök
Vízilabda: a rutin döntött a Szeged centere szerint a Brescia ellen
szeged_eger23_gs_santa_daniel

Véget ért a ContiTech Szeged Diapolo álma a nemzetközi porondon: Varga Péter együttese az Euro Kupa elődöntőjének visszavágóját ugyan kedvező helyzetből kezdhette, de a hódmezővásárhelyi mérkőzésen nem tudta megállítani a jól játszó Bresciát, így nem jutott be a sorozat döntőjébe. A menetelést Sánta Dániellel, a csapat centerével értékeltük.

Két sikeres selejtezőkört követően a Hannover elleni remek játékkal jutott el az Euro Kupa elődöntőjébe a ContiTech Szeged Diapolo. Aljosa Kunacék a finálé kapujában állva Olaszországban egy jó eredményt értek el, hiszen csak egy góllal kaptak ki az olasz bajnokság egyik legjobbjától, a Bresciától, úgy, hogy az utolsó negyed előtt még 8-6-ra vezetett a szegedi csapat, végül 9-8 lett a vége, így bizakodva várhatta a csapat a szerda esti, hódmezővásárhelyi visszavágót. Az elődöntő második mérkőzésén bár jól kezdett a Szeged, de később nem tudta tartani ezt a formáját, és a Brescia feljavuló támadójátékára már nem tudtak válaszolni, így végül

ötgólos vereséget szenvedve

nem jutott be a sorozat döntőjébe. „Jól indult az egész párharc, hiszen kint nagyon jó eredményt értünk el. Azt kell mondjam, hogy most ez valóban kijött, hogy sok rutinos játékosa van ennek a Bresciának, nem hiába emlegetik Olaszországban a Recco szintjén, egy nagyon jó csapat, ezt megmutatta. Ilyen a sport, az ilyen pofonok építő jellegűek is lehetnek, nekünk ebből tanulnunk kell. A mi csapatunk sokkal fiatalabb, ilyen meccsek kellenek ahhoz egy csapat életében ahhoz, hogy oda jusson, ahol most ez a Brescia tart” – mondta el portálunknak a mérkőzést követően a ContiTech Szeged Diapolo centere, Sánta Dániel.

vizilabda_edzes02_gs_santa_daniel

Csupán egy lépés hiányzott a döntőhöz a ContiTech Szeged Diapolónak, amely a sorozatban több remek mérkőzést is játszott, és talán a szezon előtt nem sokan gondolták volna, hogy a legjobb négy közé verekszi magát majd a szegedi gárda. „Ez egy nagyon jó kaland volt az egész csapatnak, kicsit meg tudtuk mutatni egész Európának, hogy mi is létezünk és Szeged is rajta van a vízilabda térképén. Nagyon örülünk, hogy elindulhattunk ebben a sorozatban, ezt ezúton is köszönjük a vezetőségnek, hogy megteremtették ezt a lehetőséget. Jövőre szeretnénk nem csak kopogtatni az ajtón, hanem be is lépni rajta és döntőt játszani” – fogalmazott Sánta Dániel. A szegediek centere hozzátette, bár ők is jó csapatot alkotnak, ami az idegenbeli meccsen tükröződött is, de a visszavágón a rutin nagyon sokat jelentett, ráadásul támadásban ami a szegedieknek kint bement, az most kimaradt, a Bresciánál pedig fordítva alakultak a dolgok támadásban. Nincs sok ideje azonban a kesergésre a csapatnak, hiszen szombaton már újabb bajnoki vár a csapatra a Kaposvár vendégeként: sőt, a feladatok tornyosulnak a szegediek előtt, mivel az alapszakasz a végéhez közeledik, így jövő héten pedig két hazai mérkőzést játszik a gárda a BVSC és a Miskolc ellenében. „Nehéz lesz majd a medencébe ugrani, ez egy rendkívül fárasztó párharc volt, ahogy az egész február is ilyen lesz, de ezért is edzettünk, hogy ezt bírnunk kell. Nem utolsó sorban profik vagyunk, fel kell tudni állnunk ebből a vereségből, a bajnokságban hátralévő meccseinket meg kell nyernünk” – tekintett a közelgő kihívásokra Sánta Dániel.

Nem sikerült a döntőbe jutás a ContiTech Szeged Diapolónak a Brescia ellenében: a csapat centerével értékeltük a nemzetközi szereplést.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=608538

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.