Sport

Jégkorong: elkapta a Volán a bajnokaspiránst + FOTÓK

Jégkorong: elkapta a Volán a bajnokaspiránst + FOTÓK

2015. december 19., szombat
Jégkorong: elkapta a Volán a bajnokaspiránst + FOTÓK
tisza_volan-crvena_zvezda002kf

Szezonbeli negyedik mérkőzését is megnyerte a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC: Kalocsa László tanítványai a rendkívül jó erőkből álló Crvena Zvezdát győzték le hazai környezetben 2-1-re.

Nem indult jó előjelekkel pedig az összecsapás hazai szempontból, hiszen

Varga Dávid

sérülés,

Ambrus András

pedig munkahelyi elfoglaltságai miatt nem lehetett a társak segítségére a szezon egyik legfontosabb fellépésén. Ott volt ugyanakkor a pályán a frissen igazolt, korábbi MOL Liga-győztes és többszörös válogatott

Hüffner Ádám

, aki Dunaújvárosból tette át a székhelyét a Tisza-parti városba. A találkozón alapvetően a szerb együttes akarata érvényesült, legalább is mezőnyben, mert a szegedi védekezés kiválóan működött az est folyamán.

Szőke Attila

ihletett formában védett, ahogyan elől

Fekti Ádám

is hozta a tőle megszokott minőséget. A támadó góljával szerzett vezetést a Volán, és bár ezt még ki tudta egyenlíteni a Crvena Zvezda, az utolsó harmad első percében Fekti ismét betalált. Újabb válasz erre már nem érkezett a belgrádiaktól, így a Szeged zsinórban negyedik mérkőzését is megnyerte a szerb pontvadászat idei szezonjában. Az ünnepek alatt némi pihenő következik a bajnokságban, a küzdelmek 2016 januárjában folytatódnak majd.

Szerb I. osztályú jégkorongbajnokság:

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC – SKHL Crvena Zvezda 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Szeged, műjégpálya. Vezette: Fazekas György, Fazekas Tibor, David Perduv.

Tisza Volán:

Szőke - Szabó, Vígh, Kukucska, Ódry, Fekti - Szalai (kapus), Győri, Bontovics, Egyed, Bosnyák, Komáromi - Hüffner, Zekov, Fülöp, Major.

Vezetőedző:

Kalocsa László.

Crvena Zvezda:

Rankovic - Mikus, Anic, Zwick, Szabados, P. Novakovic - Jug (kapus), U. Novakovic, Nikolic, Popravka, Bjelogrlic, Markelov - Zivic, Pajevic, Ignjatovic, Vukicevic, Dordevic - Gacic.

Vezetőedző:

Nenad Miunkovic.

Gól:

Fekti

(11:38:

1-0

),

Mikus

(Szabados, Zwick, 31:34:

1-1

),

Fekti

(Ódry, 40:55:

2-1

- emberelőnyből).

Kiállítás:

10 perc, ill. 8 perc. Kalocsa László:

"Ez egy óriási bravúr, ez a meccs egy igazi "hűha" mérkőzés volt. Elképesztő volt a csapat! Elképesztően fegyelmezetten játszottunk, és bár nem domináltunk, megérdemeltük a győzelmet. Minden játékos, aki a jégre lépett, 120 százalékos teljesítményt nyújtott. Volt egy hihetetlen kapusteljesítményünk, ami tartást adott a csapatnak, de mindenki kiadta magából, amit csak lehetett. Csúcsra járattuk a csapatot."

Fekti Ádám duplája győzelmet ért a végig fegyelmezett játszó Volánnak a Crvena Zvezda elleni csúcsrangadón - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=597594

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.