Sport

Labdarúgás: gólzáporos vereséggel maradt harmadik a magyar válogatott

Labdarúgás: gólzáporos vereséggel maradt harmadik a magyar válogatott

2015. október 11., vasárnap
Labdarúgás: gólzáporos vereséggel maradt harmadik a magyar válogatott
Király Gábor; Juhász Roland

A magyar labdarúgó-válogatott 4-3-ra kikapott Görögországban a vasárnapi, utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén, így Észak-Írország és Románia mögött a harmadik helyen maradt a csoportban.

A görög szurkolók érdektelenségét hűen tükrözte, hogy az Olimpiakosz 2004-ben átadott, 33 ezer néző befogadására alkalmas stadionjában alig több mint ötezren gyűltek össze, így a néhány száz magyar drukker végig hangosabban bíztatta kedvenceit, ezzel hazai hangulatot teremtett

Bernd Strock

csapatának, igaz, több ízben gyalázva a magyar szövetséget és Romániát. A mérkőzés rosszul kezdődött magyar szempontból, ugyanis a teljes védelem csak asszisztált a görögök korai góljánál:

Kiciu

szabadon futott el a jobb oldalon, középen hárman érkeztek senkitől sem zavartatva a passzára, de mindannyian túlfutottak a labdán, a bal szélen érkező

Sztafilidiszre

sem jutott magyar játékos, így nem is lehetett más az akció vége, mint bekapott gól... Ez volt a görögök első hazai találata a sorozatban. Kissé idegesnek és zavarodottnak tűnt a pontatlanul futballozó magyar csapat, de néhány perc múlva megnyugodott, amit az is jelzett, hogy a csütörtöki meccs hőse, a Feröer-szigetek ellen kétszer eredményes

Böde

a félidő derekán csak centikkel tévesztett célt. Igaz, közben a hazaiaknak is volt lehetőségük előnyük növelésére. Nem sokkal később a görög védelemben éppen a gólszerző Sztafilidisz hibázott, aki állva várta

Leandro

beadását, így

Lovrencsics

őt megelőzve szinte zavartalanul fejelhetett a kapuba, megszerezve pályafutása első válogatottbeli gólját. Innentől - bár nem játszottak fölényben - a magyarok voltak veszélyesebbek:

Juhász

csak centiket tévedett egy szögletet követően és Lovrencsics távoli lövése is ígéretes volt, de a szünetig már nem változott az állás. A második félidő görög helyzettel indult, de magyar vezetéssel folytatódott, ugyanis egy vendégszöglet után

Németh

vette be a hazai kaput. A magyarok öröme nem tartott sokáig, a meccs talán egyetlen igazán szép akciója után három perccel egyenlített Görögország. Ez teljesen "megfogta" Storck tanítványait, a hazaiak ekkor több szép támadást vezettek, helyzeteik is voltak. A meccs tét nélküliségéről mindent elárult, hogy két rutinos kulcsjátékosát,

Gerát

és

Dzsudzsákot

is lehozta a magyarok német szakvezetője, hogy olyan fiataloknak adjon bizonyítási lehetőséget, mint

Kalmár

és

Nagy

. Előbbi ráadásul egy gyönyörű cselsorozat után gólpasszt adott Némethnek. A hajrá viszont a görögöknek sikerült jobban, nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítésért, majd a győzelemért az ekkorra már elfáradó és beszoruló magyarok ellen. Próbálkozásaikat siker koronázta, így bár sereghajtóként, de szépen búcsúztak a sorozattól. Bernd Storck szövetségi kapitány negyedik meccsén először kapott ki a magyar kispadon, a nemzeti csapat pedig nyeretlen maradt Görögországban. A magyar válogatott ugyanúgy harmadik helyen zárta ezt a kvalifikációs sorozatot, mint az előző Eb- és vb-selejtezőt, csakhogy ezúttal ez nem kiesést jelent. Még reális esélye van arra, hogy - a hétfői és keddi eredmények függvényében - legjobb harmadikként egyenesen kijusson a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. Rosszabb esetben pedig novemberben pótselejtezőt játszhat, melynek sorsolása jövő vasárnap lesz.

Európa-bajnoki selejtező F csoport, 10. forduló:

Görögország - Magyarország 4-3 (1-1)

Pireusz, Jorgosz Karaiszkakisz Stadion, 6000 néző. Vezette: Ivan Bebek (horvát).

Görögország

: Oresztisz Karnezisz - Szteliosz Kiciu, Szokratisz Papasztatopulosz (Adam Canetopulosz 63'), Vangelisz Morasz, Kosztasz Sztafilidisz (José Holebasz 35') - Andreasz Szamarisz, Panajotisz Tahcidisz - Petrosz Mantalosz (Panajotisz Kone 72'), Kosztasz Fortunisz, Dimitrisz Pelkasz - Kosztasz Mitroglu.

Szövetségi kapitány:

Kosztasz Canasz.

Magyarország:

Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Lovrencsics Gergő (Nikolics Nemanja 62'), Gera Zoltán (Nagy Ádám 71'), Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs (Kalmár Zsolt 71') - Németh Krisztián, Böde Dániel.

Szövetségi kapitány:

Bernd Storck.

Gólszerzők:

Sztafilidisz (5'), Tahcidisz (57'), Mitroglu (79'), Kone (86'), ill. Lovrencsics (26'), Németh (54', 75').

Sárga lap:

Holebasz (43'), Morasz (44'), ill. Juhász (36'), Elek (42'), Németh (45+2'), Böde (78'), Fiola (89'). Kosztasz Canasz:

"Ezen a meccsen lehet szidni a védelmet, de a mai futballban nem könnyű négy gólt szerezni, és nekünk sikerült. Most van időnk elemezni és változtatni a jövő ősszel rajtoló világbajnoki selejtezősorozatig."

Bernd Storck:

"Hibáztunk a meccs elején, ezért hátrányba kerültünk, de felülkerekedtünk rajta, egyenlítettünk és fordítottunk is. Mindent megtettünk a győzelemért, a játékosaim mindent kiadtak magukból, nem tehetek szemrehányást nekik. Mindkét csapat sokat kockáztatott a győzelemért, ezért volt ennyi gól. Így nekünk az marad, hogy izgulunk hétfőn és kedden."

Három magyar gól is kevésnek bizonyult Görögországban - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=579318

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.