Sport

Magyar-román: gól nélküli döntetlennel tovább tart a nyeretlenség

Magyar-román: gól nélküli döntetlennel tovább tart a nyeretlenség

2015. szeptember 4., péntek
Magyar-román: gól nélküli döntetlennel tovább tart a nyeretlenség
Labdarúgás - Magyarország - Románia

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a román csapattal az Európa-bajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján.

Csakúgy, mint Bukarestben, a Groupama Arénában sem tisztelte meg egymást a két szurkolótábor, így a magyarok a románok, a vendégek pedig a magyarok himnuszát fütyülték végig. Ahogyan azt

Bernd Storck

, a magyar válogatott debütáló szakvezetője már előre jelezte, csapata a biztos védekezésre alapozva próbált ellentámadásokat vezetni, azonban az első húsz percben ebből inkább csak előbbi valósult meg. A német szakembernek nem sokkal később kényszerűségből változtatnia kellett, a 87. válogatott mérkőzésén pályára lépő

Juhász Rolandot

sérülés miatt le kellett cserélnie, helyét

Guzmics Richárd

foglalta el. Az első játékrészben egyedül

Szalai Ádám

járt közel a gólszerzéshez, de távoli lövését

Ciprian Tatarusanu

bravúrral hárította. A fordulást követően nem sokkal

Tőzsér Dániel

kapott sárga lapot, így neki ki kell hagynia az északírek elleni, hétfői összecsapást. Ezt követően a magyarok percei következtek, előbb Guzmics fejelt veszélyesen kapura, majd egy négy a három elleni szituáció végén Stieber Zoltán lőhetett a 16-os közepéről, de a román kapus magabiztosan hárított. A második félidőre kifejezetten harcossá és lüktetővé vált összecsapáson újra a románok kerültek fölénybe,

Claudio Keserü

17 méterről végezhetett el szabadrúgást, de célt tévesztett. A hajrát

Gabriel Torje

lövése vezette fel, a villámgyors szélső próbálkozását a végig magabiztos

Király Gábor

védte. A folytatásban ugyan mindkét gárda keményen harcolt, ám az eredmény nem változott. Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: ahogyan előre sejtették, nagyon nehéz mérkőzés volt. "Sérültjeink voltak, nehéz volt a felkészülés, ennek tükrében elégedett vagyok a döntetlennel. Persze szerettünk volna győzni, ahogyan a szurkolók is láthatták, a végén pályára küldtem egy harmadik csatárt is. Hozzá kell tenni, hogy Király Gábor nagyszerűen védett."

Anghel Iordanescu

, a román válogatott szövetségi kapitánya szerint csapat jól játszott. "Főleg a mérkőzés első felében többet birtokoltuk a labdát, nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. A második félidő már jóval kiegyensúlyozottabb volt. Támadószellemben szerettünk volna futballozni, de nem tudtunk nagy helyzetet kidolgozni. Szerettük volna megszerezni a három pontot." A magyar válogatott - amely 34 éve nyeretlen a románokkal szemben - így továbbra is harmadik, pótselejtezőt érő helyen áll csoportjában, és hétfőn Belfastban a listavezető északírek vendégeként lép pályára.

Eb-selejtező, F csoport, 7. forduló:

Magyarország - Románia 0-0

Groupama Aréna, 22 060 néző. Vezette: Felix Byrch (német).

Magyarország:

Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland (Guzmics Richárd 25'), Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Stieber Zoltán (Priskin Tamás 88'), Elek Ákos, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs - Nikolics Nemanja (Németh Krisztián 70'), Szalai Ádám.

Szövetségi kapitány:

Bernd Storck.

Románia:

Ciprian Tatarusanu - Paul Papp, Dragos Grigore, Vlad Chriches, Razvan Rat - Andrei Prepelita, Ovidiu Hoban - Adrian Popa (Alexandru Chipciu 68'), Lucian Sanmartean (Constantin Budescu 78'), Gabriel Torje (Alexandru Maxim 90') - Claudiu Keserü.

Szövetségi kapitány:

Anghel Iordanescu.

Sárga lap:

Tőzsér (48'), Szalai (62'), Leandro (67'), ill. Popa (21'), Chriches (50'), Keserü (62'), Chipciu (73').

Gól nélkül húzta le a magyar válogatott a románok elleni presztízsmeccset - szerintetek mire lesz jó ez az egy pont?KLIKK: http://szegedma.hu/?p=565886

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.