Sport

Labdarúgás: a Szeged-Grosicsé volt az utolsó szó

Labdarúgás: a Szeged-Grosicsé volt az utolsó szó

2015. szeptember 12., szombat
Labdarúgás: a Szeged-Grosicsé volt az utolsó szó
szeged_2011_gyirmot50_gs

Habár kétszer is hátrányba került, de mégis fordítani tudott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Szigetszentmiklós ellen, és végül meg is nyerte a mérkőzést.

Két kellemetlen mérkőzést követően fogadta a hatodik fordulóban a Szigetszentmiklóst a Szeged 2011-Grosics Akadémia:

Klausz László

tanítványai két súlyos vereség után próbáltak javítani az SZTK ellenében, amely tavaly kétszer is legyőzte a szegedieket a Grosics Akadémián. Az első fél óra kvázi eseménytelenül telt el: bár bátrabban kezdtek a vendégek, de az idő haladtával visszaálltak a saját kapujuk elé a szigetszentmiklósiak, és egyre inkább átvette a játék irányítását a szegedi csapat. A huszadik percet követően letámadott a Szeged-Grosics, azonban ekkor ez a fegyver nem vezetett eredményre, sőt: a 29. percben

Hevesi-Tóth

labdáját

Balázs

lőtte az alsó sarokba, amivel megszerezte a vezetést a Szigetszentmiklósnak, 0-1. A gól után azonban hamar eszmélt a Szeged-Grosics:

Geiger

beadására remekül érkezett

Király Patrik

, aki 11 méterről mattolta

Sántát

, 1-1. Az egyenlítést követően jött az újabb fordulat: a gólszerző Király és

Nagy

ütközött, majd utóbbi a földről felpattanva letaglózta ellenfelét, amiért egyből pirossal kiállította őt

Nazsa

játékvezető, így emberelőnybe került még az első félidőben a Szeged-Grosics. A második félidőt érhetően nagy elánnal kezdték

Szabó Péterék

: a szélső több megindulásával is rendre veszélyt alakított ki a vendégek kapuja előtt, majd a második játékrész első negyedórájának végén

Germán Tamás

kétszer is gólt szerezhetett volna. A beszoruló Szigetszentmiklós azonban ahogy átlépte a félpályát, rögtön gólt is szerzett: Szántai kijövetelekor buktatta a tizenhatoson belül

Illést

, amiért büntetőt rúghatott a vendég csapat: a megítélt tizenegyest Balázs értékesítette, és ezzel ismét megszerezte a vezetést csapatának, 1-2. Még a gól előtt átállt két csatáros játékra a Szeged-Grosics, miután

Andorka Péter

is a pályára érkezett, a szigetszentmiklósi második találatot követően pedig szükség is volt a második csatárra, aminek hamar eredménye is lett: a sérülése után az idény során először a kezdőcsapatban helyet foglaló csapatkapitány, Germán Tamás hat perc alatt két gólt is szerzett, amivel előbb másodjára is egalizált, majd meg is fordította csapatának a mérkőzést, így alig tíz perccel a lefújás előtt először vezetett a meccsen a Szeged-Grosics. Az utolsó tíz perc is a szegedieké volt, azonban újabb gólt már nem tudott szerezni a gárda - a vendégeknek pedig már nem volt harmadik válasza, így augusztus nyolcadika után nyert újra meccset a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Ez volt a második győzelme Klausz László együttesének, amely a jövő héten a szárnyaló újonchoz, a játéknapon a Gyirmótot 4-1-re legyőző Budaörshöz utazik szombaton.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2015. szeptember 12., 16.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Szigetszentmiklósi TK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Nazsa Tamás •* Asszisztens: Pápai Zoltán, Máyer Gábor.
3
-
2

Labdarúgó NB II, 6. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia-Szigetszentmiklósi TK 3 - 2 (1-1)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Pápai Zoltán, Máyer Gábor).

Szeged-Grosics:

Szántai - Achim, Berde, Farkas, Szabó, Mészáros, Zelenyánszki (Veselinov, 66'), Germán, Király, Geiger, Oláh G (Andorka, 59').

Vezetőedző:

Klausz László.

Szigetszentmiklós:

Sánta - Balázs, Szepessy (Domokos, 27'), Nagy O., Póti, Puskás, Kollega (Vólent, 67'), Barna, Illés, Kovács J., Hevesi-Tóth.

Vezetőedző:

Horváth Ferenc.

Gól:

Király P. (38'), Germán (73', 79') ill. Balázs R. (29', 63', büntetőből)

Sárga lap:

Szántai (63'), Farkas (81') ill. Barna (88')

Kiállítva:

Nagy O. (42') Klausz László:

"Megérdemelt a győzelmünk. Nagy teher nehezedett ránk a két idegenbeli kudarc miatt, de két hét elég volt a csapat felrázására, és játékosaim egy-két hibától eltekintve jól oldották meg feladatukat."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Bár nyomott a hosszabbításban is, de újabb gólt már nem szerzett a Szeged-Grosics, amely megfordította a mérkőzést, és végül 3-2-re meg is nyerte azt: ezzel második sikerét aratta a bajnokságban.
90'
Három perc hosszabbítást jelez Nazsa játékvezető.
88'
Barna Zsolt kapja a vendégek első sárgáját a meccsen.
87'
Kapujához szegezi ellenfelét a Szeged-Grosics, de nem tud újabb gólt szerezni: teljesen beszorult a 10 emberrel játszó Szigetszentmiklós.
82'
Az iménti esetért járó szabadrúgást Illés küldte kapura 19 méterről, de nagy erejű lövése a bal felső mellett hagyta el a játékteret.
81'
Farkas Márk kap sárgát, miután visszahúzta Vólentet.
79'
GÓÓÓÓL! Germán duplájával már vezet a Szeged-Grosics! Király Patrik jobb oldali szögletét csúsztatta a hosszú alsóba Germán Tamás, így megfordítja, és először vezet a meccsen a Szeged-Grosics, 3-2!
73'
GÓÓÓÓL! Másodjára is egyenlít a Szeged-Grosics! A szigetszentmiklósi kaputól mintegy 18 méterre szabálytalankodtak a vendég védők, az ezért járó szabadrúgást Germán elemi erővel küldte kapura, labdája pedig a bal felső sarokban landolt, 2-2!
67'
Cserélnek a vendégek is: Kollega helyét Vólent foglalja el a folytatásban.
66'
Ismét cserél a Szeged-Grosics: Zelenyánszkit Veselinov váltja a hazaiaknál.
63'
Gól, Balázs állt a labda mögé, és nem hibázta el a büntetőt, nagy erővel középre bombázta a tizenegyest, megint vezet a Szigetszentmiklós - de továbbra is emberelőnyben a Szeged-Grosics.
63'
A meccs első sárgája pedig Szántaié az iménti megmozdulásért.
62'
TIZENEGYES! Hát ez hihetetlen, gyakorlatilag először jön át a félpályán a második félidőben a Szigetszentmiklós, és máris rúghatnak egy büntetőt: Szántai kifutását követően elüti Illést, amiért büntetőt ítél Nazsa a vendégeknek.
59'
Klausz László szándékai egyértelműek: Oláh Gergő helyett Andorka Péter érkezik a pályára, kétcsatáros játék tehát a folytatásban a szegediektől.
58'
Ismét Germán került helyzetbe, Király pazar csúsztatását tűzte egyből kapura a csapatkapitány, de ez sem járt eredménnyel, továbbra is jóval aktívabb ellenfelénél a Szeged-Grosics.
57'
Egy kiváló jobb oldali beadást perdít a tizenhatoson belülről nagyon kevéssel mellé Germán Tamás, ez sem volt kis lehetőség.
54'
Nagy lendülettel kezdi a második félidőt Klausz László együttese, érthető is, hiszen emberelőnyben vannak a szegediek: Szabó Péter sokadjára robogna el a szélen, ígéretes akcióját azonban végül megakasztja egy közbeszúró védő.
53'
Formás támadást vezetett most a Szeged-Grosics: Szabó Péter és Király Patrik játszottak össze, majd utóbbi lőtt kapura a tizenhatos előteréből, azonban ha csak centiket is, de tévesztett.
52'
Sánta bravúrja is kellett, hogy döntetlen maradjon! Mészáros bal oldali szabadrúgását Germán fejelte kapura, Sánta azonban óriási védéssel a léc alól öklözte ki a labdát.
46'
Rögtön egy lövéssel fejez be egy akciót a szegedi gárda: Germán lökete azonban elkerüli Sánta kapuját.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem cserélt.

SZÜNET

45+2'
Esemény nélkül telik le az első félidő hosszabbítása, így véget ér az első játékrész: bár hátrányba került a Szeged-Grosics, de lényegesen kedvezőbb helyzetből várhatják majd a folytatást Germán Tamásék.
45'
Kettő perc hosszabbítás lesz az első félidő végén.
42'
KIÁLLÍTÁS! Emberelőnybe kerül a Szege-Grosics! Király és Nagy Olivér csapott össze a félpályánál, majd ahogy felkelt Király a földről, Nagy Olivér valósággal letaglózta a szegedi gólszerzőt, kissé érhetetlen indulat, amiért Nazsa játékvezető egyből felmutatta a piros lapot Nagy Olivérnek.
38'
GÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Szeged-Grosics! Áchim indította a jobb szélen Geigert, akinek centerezését a tizenegyespontról a kapu közepébe vágta az érkező Király Patrik, ezzel pedig kiegyenlít, 1-1!
29'
Gól, vezet a Szigetszentmiklós! Hevesi-Tóth lőtte középre a labdát balról, a határozatlan szegedi védők mellett pedig Balázs Richárd át tudta venni, és kilőtte a jobb alsó sarkot nyolc méterről, 0-1.
27'
Kényszerűségből kell változtatnia a vendégeknek: Szepessy nem tudja folytatni a játékot, őt Domokos váltja a Szigetszentmiklósban.
23'
Illés jó 20 méterről, igen kellemetlen lövést eresztett meg: bár nagy bravúrra nem volt szükség Szántaitól sem, de a pattogó labda éppen meg is tréfálhatta volna a Szeged-Grosics kapusát.
21'
Egy magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szeged-Grosics: Klausz László tanítványai megpróbálják már igen korán letámadni, és ezzel zavarba hozni az ellenfelet, egyelőre ez sem hozott még igazi áttörést a játékban.
17'
Jó helyről végezhetett el szabadrúgást Szabó Péter: a tizenhatos jobb sarkáról, mintegy 17 méterről állíthatta le a labdát, ami azonban végül jócskán a felső léc fölött kötött ki.
15'
A kezdeti bátrabb játék után most már egyértelműen kontrákra helyezkedett be a Szigetszentmiklós, a mezőnyben irányít a Szeged-Grosics, amelynek ellenfele átadja a területet a kezdeményezésre.
12'
Valamennyit változott a játék képe: most már azért egyre többet van a labda a Szeged-Grosicsnál, de egyelőre a vendég védelem is hárít minden apró próbálkozást, nem igazán tud a két középpályás, illetve támadósor a kapu elé kerülni. Tavaly sem hozott sok gólt a két csapat meccse itt a Grosics Akadémián: a bajnoki és a kupameccsen is 1-0-ra nyert a Szigetszentmiklós.
7'
Az első perceket inkább a Szigetszentmiklós irányítja, a nagy iramban kezdődött találkozón talán eddig a vendégek akarata érvényesül jobban, igaz, ez eddig mindössze egy lövésben mutatkozott meg, azóta főleg a pálya középső harmadában gyűrik egymást a játékosok.
3'
Az első lövés Nagy Olivéré: a vendégek középpályása lépett ki a jobbösszekötő helyén, majd életerős bombája kevesebb, mint fél méterrel zúgott el a bal kapufa mellett.
1'
A kék-fekete szerelésben futballozó Szeged-Grosics kezdte a mérkőzést, a vendégek fehér felsőben, fekete alsóban lépnek ma pályára.

16:26

- Két egykori válogatott csatár csaphatna ma össze a kispadokon: csak csaphatna, mivel a vendégek mesterét, Horváth Ferencet eltiltotta a szövetség egy mérkőzésre, így ő ma a lelátón foglal helyet.

16:21

- Klausz László együttesében először van ott a tavalyi házi gólkirály, csapatkapitány Germán Tamás: a csatár sérülését követően ezúttal már a kezdőcsapat tagja. A Szeged-Grosics mestere a kapus Molnár F. Tamás mellett Oláh Lórántot, Andorka Pétert, Pászka Lórándot, Vladimir Veselinovot, Balogh Miklóst és Zabari Dávidot vetheti be a kispadról.

16:16

- Köszöntjük olvasóinkat, egészen kellemes idő fogadta a csapatokat Gyulán. Az elmúlt két, nagy arányú vereséget próbálja ma kozmetikázni a Szeged-Grosics, amelynek orra alá a Grosics Akadémián tavaly kétszer is borsot tört a mai vendég Szigetszentmiklós.

A mérkőzés Nazsa Tamás sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Focifanok! Ma délután két online közvetítéssel is készül a Szegedma.hu 16:30-tól!FK 1899 Szeged – Algyőhttp://szegedma.hu/?p=568754Szeged-Grosics-Szigetszentmiklóshttp://szegedma.hu/?p=568477

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.