Sport

Rögbi: profik között a szegedi rögbis Franciaországban

Rögbi: profik között a szegedi rögbis Franciaországban

2015. június 6., szombat
Rögbi: profik között a szegedi rögbis Franciaországban
roc_bardos_andras

A szegedi Fit World Gorillák Rugby Club saját nevelésű játékosa, Bárdos András "Sárkány" francia Federal 1 osztályba igazolt, ezzel jelenleg ő a legmagasabb osztályban szereplő magyar a világon!

Bárdos András

a Fit World Gorillák Rugby Club meghatározó játékosa volt korábban. 15 évesen Szegeden ismerkedett meg a rögbivel. Már kadét és junior szinten is kitűnt a magyar mezőnyből, és rengeteg elismerést szerzett klubszinten, korosztályos és felnőtt válogatottként egyaránt. A szegedi sportoló három éve igazolt Franciaországba az US Veore XV csapatához. A magyar játékossal a soraiban a francia csapat kiharcolta a feljutást a Federal 3 osztályba. A 25 éves rögbis megbízhatósága, mellett fizikai adottságaival (1,98 méter magas, 116 kilogramm a testsúlya) is felhívta több csapat figyelmét. A tárgyalásokat követően végül a ROC La Voulte – Valence csapatát választotta rögbis karrierje következő állomásául. A csapat a francia Federal 1 osztályban vitézkedik. Bárdos Andrást új csapatában június 3-án mutatták be hivatalosan és ezzel az átigazolással az eddig valaha volt legmagasabb szinten szereplő magyar rögbijátékos lett. A magyar válogatott tagja különböző európai országokból származó profi játékosok mellett ausztrál, új-zélandi, tongai játékosokkal szerepelhet együtt a szeptember elején induló bajnokságban. "Sárkányra" a szezon nyitányig még rengeteg munka vár. A fizikai felkészülést már május közepén megkezdte a csapat és hamarosan a mindennapi futó-, úszó- és kondicionáló edzések mellett edzőmérkőzéseken is csiszolhatják a csapatjátékot a szeptemberi rajtig.

A szeged Bárdos András "Sárkány" az eddig valaha volt legmagasabb szinten szereplő magyar rögbijátékos lett! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=544605

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.