Sport

Labdarúgás: megalakult a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott + FOTÓK

Labdarúgás: megalakult a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott + FOTÓK

2015. június 16., kedd
Labdarúgás: megalakult a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott + FOTÓK
delvidekvalogatott13_gs

Vasárnap Mórahalmon tartotta alakuló összetartását a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott. Az Apró Attila által életre hívott együttes első napján néhány döntés meghozatala mellett a labda is előkerült, hamarosan pedig az első hivatalos mérkőzésre is sor kerülhet. Az alapító mellett a Tápé ESK behívott játékosát, Pócs Tamást kérdeztük az első napot követően.

A kora délutáni érkezést követően a

Révész Gábor

, az eseménynek helyszínt biztosító mórahalmi klub elnöke, valamint

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója köszöntötte a csapatot. A délután folyamán a résztvevők közösen döntöttek a címerről és a logóról, valamint a hazai és idegenbeli színekről, majd egy taktikai értekezletet követően egymás közötti játékkal gyakoroltak a válogatott tagjai, a napot pedig egy közös vacsora zárta. „Számomra nagyon felemelő érzés volt, hogy létrejött az első összetartás. Nagyot dobbant a szívem, amikor megláttam, hogy minden játékos megjelent, akit behívtam. Sőt, még két fiatal szakember is eljött, akik évek óta a Délvidéken dolgoznak tehetségek felkutatásán és képzésén:

Vajda Attila

testnevelő és edző, valamint

Volford Tibor

,a Nyers István Akadémia szakmai koordinátora, ezek voltak az érzelmi hatások. Szakmai szempontból is összességében elégedett vagyok, hiszen rá tudtam világítani olyan összefüggésekre testközeli példákon keresztül, melyek fontosak lesznek a jövőben a játékminőségünk fejlesztéséhez. A vezérelveket átvettük, ahogy terveztem. Nyilván nem a terhelésen volt a hangsúly és nem vártam el még a nemzetközi szintű sebességet sem. A keret kialakításánál egyébként első körben nem a legjobb 22 játékos behívása volt a cél, hanem valamennyi réteg megszólítása az akadémistáktól a profikig. Az edzés utáni lazítás a fürdőben, valamint a közös vacsora is remek hangulatban telt” - összegezte a délvidéki magyar válogatott első napját

Apró Attila

, a gárda alapítója. Ahogy azt Apró Attila hozzátette, a legfontosabb kérdésre megkapta a választ, hiszen egy ilyen jellegű kezdeményezésnél a legfontosabb a játékosok hozzáállása és megbízhatósága. „Valamennyi játékos, aki előzetesen visszaigazolt és elfogadta a meghívást, ott is volt a tegnapi összetartáson, sőt

Fejős Áron

- a Kaposvári Rákóczi fiatal támadója - még sérülése ellenére is megjelent és végig velünk volt, tehát a játékosok aspektusából korrekt a hozzáállás, azaz döntöttek is ezzel a válogatott létjogosultságáról. Ez volt az ütemtervem első fontos pillére. A csapat nevére, zászlajára, címerére, színeire vonatkozó elképzeléseket egyeztettük és hagytunk néhány napot a feldolgozására, az esetleges módosítási javaslatok hozzáfűzésére” - részletezte az első összetartás történéseit az alapító. A délvidéki válogatott megálmodója portálunknak elmondta, a játékosok remélhetőleg jól érezték magukat, hiszen "földijeik" között voltak, korrekt feltételek mellett edzhettek, egységes szerelésben vonulhattak ki a pályára, nem terhelést kaptak, hanem már a várható alapjátékunk taktikai aspektusait ragadták meg. „Emellett érezhették, hogy ez a kezdeményezés értük van. Akár Révész Gábor köszöntőjéből, aki mint kiváló házigazda szólt a fiúkhoz, akár Nógrádi Tibor szavaiból, aki az MLSZ Csongrád Megyei igazgatójaként biztosította a társaságot maximális támogatásáról. Ezúton is köszönöm a kezdeményezést támogató vezetőknek a hozzáállásukat, valamint

Cs. Tóth Zoltánnak

a szuper egyenszerelést” - fogalmazott Apró Attila. A jövővel kapcsolatban Apró Attila kifejtette, innentől azon dolgoznak, hogy létrejöjjön az első hivatalos mérkőzés, ez lesz a következő program a csapat számára, valamint tisztába kell tenni a válogatott jogi hátterét, kezdeményezni a megfelelő nemzetközi szervezetbe történő felvételt és összhangba hozni stratégiailag a Magyar Labdarúgó Szövetség törekvéseivel, valamint a játékosokat adó klubok munkájával a csapat tevékenységét. Ahogy Apró Attila fogalmazott, ehhez kiváló stábra lesz szüksége, melynek a kialakítása is lassan megkezdődhet.

Az igazgatóság támogatja a kezdeményezést

delvidekvalogatott03_gs_nogradi_tibor

A vasárnapi első összetartáson jelent volt az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, Nógrádi Tibor is, aki portálunknak elmondta, támogató kíváncsisággal várja a következő hetek, összetartások eseményeit. "Abban az esetben, ha a kezdeményezés beilleszthető a magyar labdarúgás szervezetébe, szerkezetébe, akkor maximális támogatást ígértem Apró Attilának és a csapatnak, ezt pedig tőlem telhető mértékben meg is fogom tenni. Nagy reményeim vannak a Felvidék, Székelyföld, Délvidék és várhatóan Kárpátalja részvételével zajló nyári torna iránt, így a határon túli területeink válogatottjai mérkőznének meg egymással. Sokkal többet látok benne, mint a labdarúgás és mint a sport, látom benne a nemzeti összetartást, a magyarságtudatot, és azt, hogy igen is függetlenül attól, hogy ki hol él, egy nemzetet alkotunk" - fogalmazott a délvidéki magyar labdarúgó-válogatott megalakulásával kapcsolatban Nógrádi Tibor.

Újra válogatott Pócs Tamás

mora_tape_mj 019

Ismét válogatottban szerepelhetett

Pócs Tamás

, a Tápé ESK játékosa: azt követően, hogy tavaly az amatőr válogatottba kapott meghívót, a futballista ezúttal a délvidéki magyar válogatottban is kipróbálhatta magát az első összetartáson. „A többiek is szóvá tették, hogy már két válogatottban is játszok, így egy harmadikba már biztos nem hívhatnak be. Nagyon jó érzés, hogy mind Apró Attila, mind pedig Major László gondolt rám a keret összeállításnál” - fogalmazott a kuriózumról Pócs Tamás. Ahogy azt Pócs Tamás hozzátette, régóta ismeri Apró Attilát, akinek irányítása alatt kiskorában a Tisza-menti válogatottban is szerepelt. „Nagyon jól éreztem magam, jó edzés volt. Identitásnövelő szerepe is volt, természetesen nagyon örültem, hogy bekerültem a keretbe. A magasabb osztályból érkező játékosoktól nagyon sokat tanulhatok, megtiszteltetés velük egy csapatban játszani, ez remélem, később is megvalósul, attól függetlenül, hogy sokaknak már elkezdődött a felkészülés. A bő keret azért van, hogy az éppen rá nem érő futballistákat tudjuk pótolni, a helyükre be lehet hívni más játékosokat” - mondta el a csapatról a tápéi játékos. Pócs Tamás elmondta, mindenki a csapat mellett áll annak érdekében, hogy nyáron létrejöjjön az első hivatalos mérkőzés, ő maga pedig azon lesz, hogy beférjen a legközelebbi keretbe is. „Sok csapattagot ismerek korábbról, hosszabb távon pedig sokat fejlődhetek itt szakmailag is. Remélem, hogy a nemzetközi szereplés is sikerül majd a későbbiekben a délvidéki válogatottal” - osztotta meg várakozásait Pócs Tamás.

Hamarosan sor kerülhet a délvidéki magyar válogatott első hivatalos mérkőzésére, az első összetartást vasárnap rendezték.http://szegedma.hu/?p=547256

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.