Sport

Labdarúgás: csapatértekezletet tartott a megyei igazgatóság

Labdarúgás: csapatértekezletet tartott a megyei igazgatóság

2015. június 30., kedd
Labdarúgás: csapatértekezletet tartott a megyei igazgatóság
fk_hfc21_gs

A Csongrád megyei együttesek hagyományos nyári értekezletét hétfőn este a kiskundorozsmai Vadliba Vendéglőben tartotta meg az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága. A rendezvény aktualitását az adta, hogy hamarosan, július 3-án lejár a 2015/16-es bajnokságok nevezési határideje.

Szóba került az esten a bajnoki utánpótlásrendszer és a túlkorosok szerepeltetésének kérdése, a tizennyolcas keretek megadásának szabálya. Elhangzott, az átigazolási időszak a felnőtteknél július 1-jétől augusztus 1-jéig, az utánpótlásban július 1-jétől szeptember 1-jéig tart. A bajnoki rajtot a megyei I., II. és III. osztályban augusztus 22-ére tűzte ki az igazgatóság, a megyei IV. osztály küzdelmei várhatóan egy héttel később rajtolnak. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa első fordulóját augusztus 15-én tartjuk, ám itt nagy szabadságot kapnak a csapatok, közös megegyezéssel az ezt megelőző vagy az ezt követő szerdára tehetik át a mérkőzést. Döntés született arról, hogy az U19-ben öt túlkoros szerepelhet. A jövőben a megyei I. és II. osztályú U19-es pontvadászat egyébként elválik a felnőttek bajnokságától. A megye I-es U19-ből az utolsó két alakult kiesik, míg a megye II. első és másodikja feljut, függetlenül attól, hogyan teljesítenek a "nagyok". A megye II-es felnőttbajnokság újoncai továbbra is felmentést kérhetnek az első esztendőben egyetlen utánpótlás-korosztály nevezése alól. A résztvevők tájékoztatást kaptak a tao-elszámolás elektronikus rendszeréről is. A tao-támogatási időszak egyébként 2015. június 30-ával zárul, elszámolni elektronikusan július 30-áig lehet. Országos road show-ja keretében a Magyar Labdarúgó-szövetség ismertető előadást tart majd erről július 3-án, pénteken 11 órától a Szeged Éteremben. Minden érdeklődőt szeretettel látnak, ám előzetesen regisztrálni kell a csongrad@mlsz.hu e-mail címen. A csapatértekezleten jelen lévők beszéltek a játékvezető-kérdésről, a játékvezetők és a csapatok kapcsolatáról, az amatőr sportszerződések tartalmi, formai követelményeiről, illetve a külföldi játékosok bajnoki szerepeltetésének tilalmáról is.

A Csongrád megyei együttesek hagyományos nyári értekezletét hétfőn este a kiskundorozsmai Vadliba Vendéglőben tartotta meg az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága.http://szegedma.hu/?p=550586

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.