Sport

Ismét megrendezik a Dorozsmai Futófesztivált

Ismét megrendezik a Dorozsmai Futófesztivált

2015. május 28., csütörtök
Ismét megrendezik a Dorozsmai Futófesztivált
dorozsmai_futas28_gs

Május 30-án szombaton újra megmozdulnak a kiskundorozsmaiak, gyereknappal összekötve tartják meg az V. Aréna Drink Dorozsmai Futófesztivált, amely rendezvényen az óvodások, iskolások és felnőttek is kipróbálhatják magukat, a gyerekeket pedig bemutatók és játékok várják.

Szombat reggel 8 órától gyülekeznek a futók kiskundorozsmai a Jerney János Általános Iskola udvarán (Kiskundorozsma, Jerney u. 23.), majd a bemelegítés után, 9 órakor következik a rajt a Kubikos u. és a Jerney u. sarkáról. A futókat indítja: Szuknai Zsuzsanna kick-box világbajnok Útvonal iskolásoknak és felnőtteknek: Jerney u., Törő u., Ilosvai u., Bródy u., Bethlen u., Vitéz u., Vadliba u., Tábornok u., Ilosvai u., Kubikos u. Útvonal óvodásoknak: Kubikos u., Jerney u., Bence u., Ilosvai u., Málna u., Barátság u., Kubikos u. Az útvonalakat rendőrök és polgárőrök biztosítják, a felnőtteknek 2,7 km-t kell teljesíteniük, a kicsiknek pedig 800 métert. Nevezni lehet a Legfiatalabb futó, a Legidősebb futó és a Legsportosabb család címére, melyet oklevéllel és ajándékkal jutalmaznak a szervezők. 10 – 12 óráig Gyermeknap alkalmából a futás után a Jerney János Általános Iskola udvarán színes és gazdag műsorral készülnek a gyermekeknek, bemutatók, játékok, meglepetések várják a résztvevőket: ugrálóvár, elektromos kisautó, slicline, boksz, hipp-hopp, íjászat, ugróköteles bemutatók, Pepi bohóc, arcfestés, palacsintaevő verseny. A rendezvény támogatói: Kiskundorozsmai Részönkormányzat, Jerney János Általános Iskola, Orczy István Általános Iskola, Nagybani Piac Kft., Sport és Fürdők Kft., Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., Petőfi Sándor Művelődési Ház, SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.