Sport

Kézilabda: Balatonfüreden nyert a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: Balatonfüreden nyert a MOL-Pick Szeged

2015. március 24., kedd
Kézilabda: Balatonfüreden nyert a MOL-Pick Szeged
pick-balatonfured10_kf

Nagy csatára késztette a MOL-Pick Szegedet a Balatonfüred a kedd esti bajnokin, azonban Juan Carlos Pastor együttese továbbra is hibátlan mérleggel áll a felsőházi rájátszásban, miután szoros meccsen másodjára is nyerni tudott a Balatonfüred vendégeként.

Az alapszakaszban hét góllal, 30-23-ra tudott nyerni kedd esti ellenfelének otthonában a MOL-Pick Szeged, amely számára 48 óra sem telt el a

Löwen elleni visszavágó

lefújása óta a mérkőzés kezdetekor, de máris bajnokit játszott a Balatonfüred otthonában.

Bánhidi

góljával indult a találkozó, majd 4-4-et követően zsinórban három szegedi gól született hazai válasz nélkül,

Ancsin

bombája után 7-4-re vezetett a Pick bő 10 perc elteltével. Ezt követően azonban támadásban megakadt a szegediek gépezete, a Balatonfüred pedig egy 5-0-s sorozattal megfordította a mérkőzést. (9-7) Időt is kért

Juan Carlos Pastor

, a csapat pedig a félidő utolsó 10 percében ledolgozta a hátrányát, és

Parrondo

még éppen a félidő lefújása előtt szerzett találatával előnnyel vonulhatott szünetre. Az első félidő is kemény játékot hozott, ebben nem mutatkozott változás a második játékrészben sem, szinte folyamatos két perces kiállítások jellemezték a találkozót. A hazaiaktól főleg

Faluvégi

volt elemében, aki összesen tíz gólig jutott a meccsen, azonban nem tudott újra nagyobb előnyt kiharcolni a hazai gárda, a Pick pedig sokszor nagyon rutinosan játszva szerezte góljait. Az utolsó öt percig nem alakult ki nagyobb különbség, ekkor

Sierra

védései után

Bombac

, majd

Robledo

is gólt szerzett, amivel kettővel meglépett a Szeged, majd Parrondo már háromgólosra növelte a Pick előnyét, ami döntőnek bizonyult - innen a végig jól küzdő Balatonfüred már nem tudott felállni, és végül Győri időn túli értékesített hetese is csak a szépítésre volt elég, 26-25-re tudott nyerni a MOL-Pick Szeged. Ezzel negyedik rájátszásbeli meccsét is megnyerte Juan Carlos Pastor együttese, amelyre most egy hét "pihenő" vár, legközelebb március 31-én 18 órától a Tatabánya ellen lép pályára a Pick Szeged, akkor Vadkertiék a Tatabányát fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 1.-6. helyért, 4. forduló

Balatonfüredi KSE - MOL-Pick Szeged 25 - 26 (12-13)

Balatonfüred, vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.

Balatonfüred:

SZÉKELY – Iváncsik T. 2/1, Grigorev, Juhász 2, Bánhidi 1, Szöllősi B., BÓKA 3. Csere: Borbély (kapus), GERDÁN, Németh B., Győri 3/1, Vilovski 2, Ligetvári, Gábori 1, FALUVÉGI 10, Kovacsics 1.

Vezetőedző:

Csoknyai István.

Szeged:

Wyszomirski – Prodanovic 2, Ancsin 3, Vranjes 3, Ilyés, Vadkerti A., Bombac 2. Csere: SIERRA (kapus), Källman 2, ROBLEDO 2, Fekete B., Zubai, Balogh 4, Hegedüs M., PARRONDO 8/4.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás

: 14 perc ill. 16 perc.

Hétméteres:

2/2 ill. 6/4. Csoknyai István:

"Gratulálok a csapatomnak, mert hősiesen küzdöttek játékosaim, és egy percig sem adták fel. Kettős emberhátrányból húzott el a Szeged, és nagyon közel voltunk a nagy bravúrhoz."

Juan Carlos Pastor:

"Nagyon kemény meccs után jöttünk ide, s játékosaim nagyon fáradtak voltak, de végül is kiizzadtuk a győzelmet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.