Sport

Labdarúgás: a pályán hálálná meg a kapott bizalmat Berde István

Labdarúgás: a pályán hálálná meg a kapott bizalmat Berde István

2015. február 12., csütörtök
Labdarúgás: a pályán hálálná meg a kapott bizalmat Berde István
szeged_2011_hfc_edzomeccs08_gs_berde_istvan

A téli átigazolási szezonban érkezett a Szeged 2011-Grosics Akadémiához Berde István. A középpályás nagyon hálás a klubvezetőknek a lehetőségért, ezt pedig a tavaszi szezon mérkőzésein bizonyítaná be, a kék-feketék egy új szerzeményét kérdeztük.

„Nagyon jól érzem magam a csapatnál, a téli felkészülés elején csatlakoztam a csapathoz, 2-3 hetet töltöttem próbajátékon, majd ezt követően döntöttek úgy, hogy szeretnék, hogy itt maradjak a Szegednél. Nagyon meg vagyok elégedve, mind szakmailag, mind emberileg, úgy érzem, nagyon jó közegbe csöppentem. Örülök, hogy újra el tudom indítani a karrierem egy magasabb színvonalon” - kezdte az első hetek tapasztalatairól a 26 éves, sepsiszentgyörgyi születésű középpályás.

Berde István

elmondta, az elmúlt másfél évet Romániában töltötte, családi okok miatt haza kellett költöznie, így legutóbb Magyarországon a 2012/13-as idény végén, az akkor másodosztályú Veszprémben játszott bajnoki mérkőzést. „Ebben az időszakban letettem az úgymond profi futballról. Majd az egyik magyarországi ismerősömmel, Sorin Botissal beszélgettem, és ő ajánlotta, hogy Szegedre keresnek játékosokat, és megpróbálhatnám ezt a lehetőséget. Úgy érezte ő is, hogy még van bennem annyi, hogy megmutassam, képes vagyok erre, így jött ez a lehetőség” - tért ki a középpályás a Szeged-Grosicshoz való igazolásának körülményeire.

szeged_2011_hfc_edzomeccs22_gs_berde_istvan

A korábban a Győri ETO-val NB I-es tapasztalatot is gyűjtő játékos több műtéten is átesett, sérülések miatt sokat kellett kihagynia eddigi pályafutása alatt. „Azok már régiek, ne is beszéljünk a sérülésekről, kopogjuk le! Most jól érzem magam, a lábaim is rendben van, valamint kiváló a csapatnál folyó erőnléti munka is, remélem, hogy ilyesmivel nem lesz problémám a jövőben” - válaszolta Berde István aki hozzátette, a szakmai stábot alkotó emberek teljesen újak voltak számára, ugyanakkor örül, hogy ilyen nagyszerű emberekkel dolgozhat együtt, akik a Szeged-Grosicsnál tevékenykednek. A játékosok közül

Oláh Gergővel

,

Fitos Lászlóval

valamint

Zaharia Csabával

volt ismeretsége korábbról, illetve még pápai korszakából

Germán Tamás

neve sem volt ismeretlen a középpályás számára. „Nem szeretnék jóslatokba belemenni, úgy érzem, az első bajnoki után okosabbak lehetünk, legalábbis én személy szerint biztosan, de remélem, hogy a csapat el tudja érni a célokat, amelyeket kitűzött. Mindenek előtt be szeretném magam verekedni a kezdő tizenegybe, lehetőleg minél jobb játékkal, és egyelőre nem is mennék tovább, ez a fő célom. Újra fitt szeretnék lenni, szeretném a legjobbamat nyújtani a csapat számára, be szeretnék kerülni a kezdőcsapatba, minél több meccsen játszanék, minél jobb játékot nyújtva, ezek az elsődleges céljaim. Javuló tendenciát látok a pár edzőmeccshez képest is, most már lassan elérünk oda, ahova kell” - részletezte céljait a Szeged-Grosics téli szerzeménye, aki fél plusz két évre írt alá

Nyilas Elek

együtteséhez. Berde István hozzátette, várja már a február 21-i rajtot, amikor is a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Siófokot fogadja majd a tavaszi nyitányon. „Önmagammal szemben is szeretnék bizonyítani, hogy tudok még futballozni, másrészt pedig meg szeretném hálálni a szakmai stábnak és a vezetőségnek a belém vetett bizalmat, de ugyanígy az sem lenne rossz, ha be tudnám bizonyítani a családomnak is, hogy több van bennem” - zárta a középpályás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.