Sport

Futsal: visszalépett az UTC az élvonaltól

Futsal: visszalépett az UTC az élvonaltól

2015. február 2., hétfő
Futsal: visszalépett az UTC az élvonaltól
futsal_szeged_veszprem_21_il

Nem folytatja tovább az NB I-es szereplését az UTC Futsal Team: a csapat sorsa régóta kérdőjeles volt, hétfőn délelőtt pedig döntött a klub elnöksége, az újszegediek visszalépnek a bajnokságtól.

Ma bajnoki mérkőzés várt volna az UTC-re Veszprémben, azonban ebben a szezonban nem lép már többször pályára az elsőoszálytban a Kertész utcai klub. Az UTC Futsal Team helyzete gyakorlatilag a bajnokság kezdete óta kérdőjeles, folyamatos volt a bizonytalanság a klubnál. A hétfő délelőtti elnökségi ülésen pedig úgy döntöttek a vezetők: nincs értelme tovább húzni, így visszalépnek az NB I-től. "Támogatás híján nincs tovább értelme ezt csinálni. Van még 14 mérkőzésünk, osztályozó esetén 16, ez pedig nem egy hobbi elfoglaltság. Bár a nagypályás csapatunk költségvetésével nem egy kategória az NB I-es csapat üzemeltetése, de nem szerettük volna, ha a megye I-es csapatunk szereplése is megsínylette volna ezt. Saját erőből nem tudtuk tovább finanszírozni a futsalt, a szponzoraink pedig azt mondták, hogyha nincs más támogatás, csak ők, akkor ne csináljuk tovább, illetve nem lehet végtelenségig a játékosokat sem húzni, akik csak dicséretet érdemelnek, mert tulajdonképpen bérmentve végigjátszották az elmúlt meccseket" - mondta el a döntés kapcsán

Pálfy Zoltán

, az UTC Futsal Team technikai vezetője. A visszalépés nem érinti az UTC utánpótlás csapatait, az elsőosztályú U17-es és U20-as csapat folytatja a bajnokságot, az U-15-ös megyei csapat már befejezte a megyei bajnokságot, míg az U-13 és U-11-es csapat számára is folytatódnak a küzdelmek a megyében. "A felnőtt sajnos más kategória, mint az utánpótlás, azt nem tudjuk tovább csinálni. Jövőkép sincs előttünk, hogy mi történne akkor, ha bent maradnánk, így azért értelmetlen a folytatás. Felnőtt futsal valószínű nem lesz a klubnál a jövőben, az utánpótlás működni fog, az, hogy milyen szinten, még a jövő kérdése, hiszen ha nincs NB I-es felnőtt csapat, akkor NB II-ben kell indítani az utánpótlás csapatokat, vagy megyei szinten. Mi szeretnénk NB-s szinten indítani az utánpótlást, de ez a gyerekektől is függ" - fűzte hozzá Pálfy Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.