Sport

Labdarúgás: drámával nyert a Vasas a Szeged-Grosics ellen + FOTÓK

Labdarúgás: drámával nyert a Vasas a Szeged-Grosics ellen + FOTÓK

2014. október 12., vasárnap
Labdarúgás: drámával nyert a Vasas a Szeged-Grosics ellen + FOTÓK
szeged_vasas_14_10_12_mj

Kiegyenlített találkozón egy góllal nyert a Vasas a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthonában. A győztes gólt drámai körülmények között Lázok János jegyezte.

Rendkívül nagy csatára késztette a Szeged-Grosics a bajnokit címért hajtó angyalföldieket, a mérkőzés egészére a magas iram, és a kiegyenlített erőviszonyok voltak jellemzők. Az első igazán nagy helyzet a vendégek előtt maradt ki, a 23. percben

Zeljko Belecan

Rodenbücher István

22 méteres löketénél, majd a kipattanó után

Mohamed Remili

kísérleténél is bravúrral óvta meg kapuját a góltól. A félidő utolsó pillanataiban

Oláh Lóránt

léphetett volna ki egy indítással, de igen körülményesen oldotta meg a helyzetet, így

Görgényi Dávid

még időben beérte, mielőtt ziccer alakulhatott volna ki a lehetőségből. Fordulás után, az 58. minutumban egy percen belül mindkét portás nagyot mentett. Előbb

Hermány Bence

nyúlt vissza emberfeletti bravúrral

Gadó Gábor

közeli lövésére, majd a túloldalon Belecan hárította

Nagy Dániel

éles szögből leadott bombáját. A hazai kapus egyébként csapata egyik legjobbja volt a mérkőzés folyamán, de a 82. percben utolérte a balszerencse. Egy

Lázok Jánost

kereső felívelést rosszul számított ki, és hogy elérje a labdát még a csatár előtt, ki kellett lépnie a tizenhatoson kívülre. A játékszer azonban mindkettejük felett elszállt, a hálóőr pedig ütközött ellenfelével.

Solymosi Péter

játékvezető azonnali pirossal kiállította Belecant, és a baj ezzel még nem ért véget. Az eset nyomán megítélt szabadrúgás mögé Lázok állt oda, lapos lökete pedig Rodenbücher lábán megpattanva verte át a

Germán Tamást

váltó

Zaharia Csabát

. (0-1) A Szegednek válaszolni már nem maradt ideje, így első vereségét szenvedte el hazai pályán az idei bajnokságban.

Nyilas Elek

legénysége egy hét múlva a sereghajtó Balmazújváros otthonában javíthat.

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző
2014. október 12., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vasas FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Solymosi Péter * Asszisztensek: Horváth Róbert, Szilágyi Norbert.
0
-
1

Labdarúgó NB II, 9. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Vasas FC 0-1 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezette: Solymosi Péter (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert).

Szeged:

Belecan - Zelenyánszki (Fitos 71'), Szabó Cs., Markovic, Mészáros, Oláh G., Gadó (Tímár 76'), Máté, Zabari, Oláh L., Germán (Zaharia 85').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Vasas:

Hermány - Görgényi, Grúz, Preklet, Polényi, Rodenbücher, Vida, Gál, Remili (Ádám 79'), Ferenczi (Lázok 71'), Nagy.

Vezetőedző:

Szanyó Károly.

Gólszerző:

Rodenbücher (87').

Sárga lap:

Zabari (46'), Oláh G. (65'), Markovic (89'), ill. Preklet (53').

Piros lap:

Belecan (82'). Nyilas Elek:

"Kiegyenlített mérkőzés volt, egy-két helyzet itt is, ott is adódott. Nálunk talán Gadó Gábor járt a legközelebb a gólhoz. Idővel kijött, hogy egy jó csapat ellen játszunk, jó játékosokkal. Tudtuk, hogy kevesen vagyunk, és nagyon nagyot kellene harcolni ahhoz, hogy szerezzünk ma a Vasas ellen egy gólt."

Szanyó Károly:

"Mind a két csapat óriásit küzdött, ilyen melegben ez nem könnyű feladat. Játékban nagyon sokat mutattak a csapatok, a rengeteg párharc sok energiát őrölt fel. Úgy gondolom, egy kicsivel többet próbáltunk támadni, és az akcióinkban volt is veszély. Sajnos, nem tudtunk túljárni az ellenfél kapusának eszén. Végül egy szabadrúgásgóllal tudtuk megverni a Szegedet, ami véleményem szerint nem sok ide látogató együttesnek fog sikerülni, mert egy nagyon becsületesen küzdő, szervezett gárdát ismertünk meg a szegediekben."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+5'
Vége, a bíró lefújta. Nem érdemelt vereséget a Szeged 2011-Grosics Akadémia, de a Vasas nagy lehetőségével élve elvitte a három pontot Gyuláról.
90+2'
Ezt talán be kellett volna fújni! Oláh Lóránt vett át egy beívelést a tizenhatoson belül, a mögötte álló Preklet a mezénél fogva lerántotta, de Solymosi sporttárs továbbot intett.
90+2'
Ezt most megúszta a Szeged: Lázok szerelte a büntetőterületen belül Tímárt, az érkező Ádámot játszotta meg, aki azonban 16 méterről nem találta el a jobb alsót.
89'
Markovic rántotta le a tizenegyes magasságában a betörni készülő Lázokot, szerencsére még a vonalon kívül, de ez is lap.
87'
Gól... Ilyen a világon sincs! Lázok lapos lövése megpattant a sorfalban álló Rodenbücheren, az elmozduló Zaharia pedig már nem érhetett vissza. A gólt Rodenbüchernek adják a bírók.
85'
Germán az "áldozat", Zaharia János Csaba áll a gólvonalra.
84'
Belecant azóta is ápolni kell, mostanra már a vonalon túl. Zaharia készül beállni, áll egyelőre a játék..
82'
Ez most nagyon nagy baj! Belecan elnézett egy felívelést, üvöltött, hogy jó, de ki kellett lépnie a tizenhatosról, hogy odaérjen Lázok előtt. A kapus végül nem tudta elfejelni a labdát, de a csatárral ütközött. Solymosi Péter azonnali pirossal kiállította és 18 méterről lőhet szabadrúgást a Vasas. Kár ezért, Zeljko Belecan az egész mérkőzésen kiválóan védett. Most ez a hiba végzetes is lehet.
79'
Remili ma már nem növelheti bajnoki góljai számát, Ádám állt be helyette.
78'
Germán kapott tapsot, miután becsúszva szerelte Gált a félpályánál. Nagyon akar a Szeged, ahogy a Vasas is. Mindkét fél teljes erőbedobással küzd a győztes találatért.
76'
Tímár Krisztián is beszáll a csatába, Gadót váltotta a rutinos bekk.
71'
Megtörténnek az első cserék, Lázok Jánost vetette be Szanyó Károly Ferenczi helyett, míg Nyilas Elek Fitost küldte be Zelenyánszkit váltva.
70'
Gadó fejelt le szépen egy beívelést a második hullámban érkező Oláh Gergőnek, aki azonban igen kacskán találta el a labdát 18 méterről, amely így alaposan elkerülte a kaput.
69'
Hiába az eddig látott számos helyzet, egyre inkább az az ember érzése, hogy ez egy tipikus egygólos összecsapás. Az utóbbi percek során főként a két tizenhatos között zajlott a játék.
65'
Oláh Gergő is besárgult, igencsak véleményes eset után. A középpályás ránézésre a labdát találta el, nem a babát.
64'
Nagyot mentett Preklet, a középen meginduló Germánt szerelte, pedig a csatárnak már csak rajta kellett volna túljutnia.
58'
A kapusok pillanatai! Előbb Zabari löbbölt Máté elé, aki az ötös sarka környékéről szabadon emelhetett át a túloldalon érkező Gadónak, de a társ közeli löketét a mozgásával ellentétes irányba visszanyúló Hermány emberfeletti bravúrral hárította. Azonnal indult aztán a Vasas kontrája, Nagy Dániel verte meg Zelenyánszkit és Markovicot a balon, de éles szögből leadott bombáját Belecan védte.
55'
Remili két húzás után négy védő közül tudott lőni, lapos kísérletébe ugyanakkor nem került elég erő, így nem okozott gondot Belecannak.
53'
Preklet nagyon csúnyán letarolta a félpályánál hátulról Oláh Lórántot, jogos a sárga.
49'
Gyorsan ment végig a pályán egy szegedi kontra, Germán adott szélről a büntetőterületen belülre a bemozgó Máté elé, a középpályás lapos beadását azonban a becsúszó Preklet szögletre mentette.
47'
Remili tekerése a sorfalon megpattanva száguldott el a jobb felső mellett.
46'
Zabari kapta az első sárgát, a nagyobb baj viszont, hogy 17 méterről lőhet szabadrúgást a Vasas.
46'
Folytatódik az összecsapás, a félidőben egyik mester sem szánta el magát cserére, változatlan összeállításban a pályán a csapatok.
SZÜNET
45'
Solymosi Péter nem hosszabbít, vége a félidőnek. Mindkét oldalon érik a gól, ahogy mondani szokás, aligha megy le a teljes 90 perc anélkül, hogy valamelyik fél a hálóba találna.
44'
Oláh Lóránt ezt most eltotojázta! Egy hosszú felívelés landolt a rutinos támadó előtt, lest nem jelzett a partjelző, Görgényi azonban befutotta a kissé körülményes ellenfelet a tizenhatos vonalánál.
41'
Sajátos szituáció: Hermány és Grúz a tizenhatoson belül cicáztak Oláh Lóránttal, végül a 4. átadás után döntött úgy a védő, hogy ideje lenne ellőni onnan a játékszert.
40'
Megint Gadó a főszerepben, agilisan szerzett labdát Polényitől, az ötös és az alapvonal találkozásától tette volna középre a passzt, de a védők szögletre tisztáztak az érkező Germánék elől.
38'
Zabari és Oláh Lóránt játszottak össze a balon, utóbbi ívelt át a hosszúra, ahol Gadó fejelhetett teljesen üresen. 11-12 méteresen bólintása nem talált kaput.
35'
Remili élesen belőtt labdájára Ferenczi ért oda elsőként, de Germán szorításában nem tudott kapura továbbítani azt.
35'
Polényit megrúgta Szabó Csaba az oldalvonalnál, 16 méteres magasságból adhat középre a Vasas.
31'
Görgényit figyelmezteti a sporttárs, miután a vendégek jobbhátvédje odabökött egyet az őt leszerelő Zabarinak a félpályánál. A fehér mezes szélső nem spórol az energiájával, rendkívül hasznosan futballozik a bal szélen.
29'
"A kapus a mezőny legjobbja" - hangzik a nézőtérről a megállapítás, miután Belecan tökéletes ütemben kimozdulva szedte le Remili szögletét Ferenczi fejéről. Hozzátartozik azért az igazsághoz, hogy a Szeged egyáltalán nem játszik alárendelt szerepet.
27'
Germán is kiváló keresztlabdákat osztogat ma, most azonban éppen ő kapott egy ilyet a tizenhatos szélén állva Oláh Gergőtől. A csatár végül az alapvonal közeléből lőtt élesen középre, Preklet tisztázása kellett, hogy ne jusson el a passz Oláh Lóránthoz.
23'
ZELJKO BELECAN! A hálóőr előbb Rodenbücher 18 méteres löketét védte a bal alsónál, majd a kipattanót is bravúrral szögletre tolta Remili kísérleténél. Hatalmas bravúr volt mindkettő!
21'
Zabari nagyon harcos, csínybe kapta Oláh Gergőtől, de teketóriázás nélkül összecsapott Görgényivel. A hazaiaké is lett az esetet követő bedobás.
19'
Nem voltak túl határozottak az imént a szegediek, Grúz könnyedén tört előre középen, de a kiugratott Ferenczi elől is csak Belecan tudta felkapni a labdát a bolyban. A védelem most alaposan bealudt.
17'
Zabari viszont vastapsot kap, a fiatal szélső három vendég játékost etetett meg a tizenhatos oldalánál, mire a negyedik blokkolta a centerezését. Mindenesetre nagyon szép jelent volt.
15'
"Rúgd már rá!" - kiáltották Oláh Gergőnek a tribünön helyet foglalók. A középpályás nagyszerű indítás kapott középen Germántól, métereken keresztül mehetett a védelemre, de 20-22-ről nem vállalta el a lövést, Oláh Lóránt felé indított bepasszát pedig könnyedén hatástalanították a túlerőben lévő bekkek.
11'
A sarokrúgásnál Preklet jutott fejelési lehetőséghez, bólintása viszont éppen a középen helyezkedő Zeljko Belecant találta meg.
11'
Tapsot kap a nézőktől Belecan, a kapus Nagy Dániel 20 méteres lapos löketét tolta szögletre.
10'
Zelenyánszki egyelőre nehezen boldogul a védelem jobb oldalán, már a harmadik tiszta beadás érkezett mellőle, amely ezúttal eljutott a hosszún Remiliig. Szerencsére a csatár védője szorításában nem tudott már érdemben a kapura fejelni.
6'
Aktívabban kezd a Vasas, az első percek a Szeged térfelén peregtek le, másrészről helyzetekig nem jutottak el a piros-kékek.
3'
Mészárosnak kellett résen lennie, miután Nagy szélvészként futotta le Zelenyánszkit a balon. Beadását a balbekk még éppen időben fejelte el az érkező Remili elől.
1'
A vendégek indíthatták útjára a labdát.
14.56: Érkeznek a résztvevők a bírói hármas felvezetésével. A szegediek tiszta fehérben, a Vasas játékosai piros-kék csíkos felsőben, kék nadrágban lépnek ma pályára. 14.50: Az összeállításokban sem található túl sok kifogásolnivaló, mindkét mester a "gálacsapatát" küldi pályára. Hazai oldalon az eltiltott Molnár F. Tamás és Kéri Tamás, illetve a sérülése után egyelőre csak a kispadra nevezett Tímár Krisztián hiányozhat talán. A fővárosiaknál ott van a kezdőben a góllövőlistát 10 találatával vezető Mohamed Remili, illetve a 6 gólnál járó, 9-szeres válogatott Ferenczi István is. A hazai futballt követők számára jól ismert Lázok János csereként kezd, de nem tennénk rá nagy összeget, hogy nem áll majd be a későbbiekben. 14.40: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Egészen nyárias, napsütéses idő fogadja a lelátóra szép számban kitelepülő nézőket, minden külső feltétel adott, hogy egy rangadóhoz méltó mérkőzés kerekedjen ki a mai összecsapásból. A találkozó Solymosi Péter sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.