Sport

Labdarúgás: ezúttal sem bírt egymással a Bordány és a Mindszent + FOTÓK

Labdarúgás: ezúttal sem bírt egymással a Bordány és a Mindszent + FOTÓK

2014. május 25., vasárnap
Labdarúgás: ezúttal sem bírt egymással a Bordány és a Mindszent + FOTÓK
bordany_mindszent_mj 23

Gólmentes első félidő után igazán attraktív második felvonást láthatott a közönség, de mindkét kapuba egy-egy alkalommal került a labda, így az őszi meccshez hasonlóan ismét döntetlenre végzett egymással a Bordány és a Mindszent.

Hazai fölényt hozott az első félidő, de csak a mezőnyben, hiszen a legnagyobb helyzet a Mindszent előtt maradt ki, amikor

Csatlós

félórányi játék után közeli fejesével a keresztlécet találta el. Ettől függetlenül a hazai együttes előtt is adódtak lehetőségek, de ezek rendre kimaradtak. Fordulás után gyors gólváltás következett: az egyik oldalon

Kispál

pofozott a hálóba egy kapufáról kipattant szabadrúgást, majd

Fodor

robogott végig a balon, és meg sem állt az egyenlítésig. (1-1) A két találatot követően

Terbánnál

szakadt el a cérna, a vendégek csatára gyors egymásutánban két feleslegesnek tűnő sárgát is begyűjtött, így csapata emberhátrányban volt kénytelen lejátszani a hátralévő időt. A bordányiak igyekeztek kihasználni a létszámbeli fórt, az idő előrehaladtával fokozatosan szorították saját kapuja elé ellenfelüket, ám a mindszenti védelem jól állt a lábán. Amikor pedig mégsem, akkor

Kovács

kapus mutatott be nagyobbnál nagyobb bravúrokat. Mindent egybevetve egyik fél sem érdemelt vereséget, valamelyest kimondható, igazságos eredmény a döntetlen. Az elbukott két pontot persze a dobogóért hajtó bordányiak hiányolhatják jobban.

Bordány, 100 néző
2014. május 25., 17.00
Bordány SK
Mindszent SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szalai Szabolcs István • asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Juhász Mihály
1
-
1

Labdarúgó megyei II. osztály 27. forduló:

Bordány SK - Mindszent SE 1-1 (0-0)

Bordány, 100 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Kádár Németh Zoltán, Juhász Mihály).

Bordány:

Reguli - Csonka, Nógrádi, Sádt, Sólya, Masír, Dobó, Retek, Fodor, Zádori, Szabó Zs.

Játékos-edző:

Retek Flórián.

Mindszent:

Kovács - Köblös (Tóth - a szünetben), Szabó B., Kispál, Galambosi, Brizik Bodrogi, Szobácsi, Terbán, Csatlós, Antal (Rideg 72'), Juhász (Bartucz - a szünetben).

Vezetőedző:

Korom Ernő.

Gólszerzők:

Fodor (54'), ill. Kispál (50').

Sárga lap:

Brizik Bodrogi (11'), Retek (30'), ill. Juhász (44'), Szabó B. (52'), Terbán (55'), Antal (62'), Tóth (83').

Piros lap:

Terbán (59'). Retek Flórián:

"Azt gondolom, méltóképpen helyt tudtunk állni. A második félidőben győzelmi esélyeink is voltak, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőségekkel. A kiállítás után végképp uraltuk a mezőnyt, úgy gondolom, ha egy góllal nyertünk volna, akkor az nem lett volna egy érdemtelen siker."

Korom Ernő:

"Három pontért jöttünk Bordányba, de sajnos a körülmények úgy alakultak, hogy a döntetlennel is meg kell elégednünk. Több hiányzónk is akadt, ráadásul több mint fél órán át emberhátrányban kellett futballoznunk. Mindez rányomta a bélyegét a második félidőre. Ellenfelünk hajtott, többet birtokolt a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, így azt hiszem, reális a döntetlen."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Nincs tovább, remi a vége! Bár Retek Flórián legénysége közelebb járt a győzelemhez, a Mindszent nagyot küzdött emberhátrányban, és megérdemelten távozott egy ponttal riválisa otthonából.
90+1'
A hosszabbítás első percében a Bordány térfelén zajlanak az események, de a vendégek minden játékmegszakítás után taktikusan indítjuk újra útjára a labdát.
86'
Foggal-körömmel védekezve óvja egy pontját a Mindszent a hajrához érve, eközben a hazaiak mindent megtesznek a győztes gól megszerzéséért. Legutóbb Szabó bólintott kapura egy szögletet, de fél métert tévesztett vertikálisan.
83'
Tóth húzta el Fodor lábát egy sárga lapért.
80'
Mit fogott Kovács?! Fodor egy védővel a nyakán 5 méterről tett kapura egy mellmagasságban érkező beadást, de a vendégek kapusa ujjheggyel hárított.
79'
Közeli fejessel veszélyeztetett a piros mezes alakulat, Retek felívelését tette kapura Szabó, de gyengén helyezett kísérlete nem okozott gondot Kovácsnak.
78'
Sádt térde bánt egy Rideggel történt ütközést, Retek Flórián azonnal el is küldte melegíteni egyik cseréjét. Mindenesetre a hazaiak középhátvédje még vállalni tudja a játékot.
76'
Szép lövés, Fodor 20 méteres lökete pattan ki Kovácsról, de a kapus még idejében rávetődött a játékszerre.
74'
Masír kaphatott volna forintos labdát a tizenhatoson belül, de az erős passz átvételébe némi hiba csúszott, így oda a helyzet.
72'
Beszorult az utóbbi percekben kapuja elé a Mindszent, Korom Ernő látja is a bajt. Változtatásképpen Rideg állt be Antal helyére.
68'
A mérkőzés képe továbbra is hasonló az eddigiekhez: a Bordány presszing alatt tartja ellenfelét, de a mindszenti kontrák is rejtenek bőven magukban veszélyt.
65'
Fodor! Sólya labdaszerzése és passza után lépett ki a szélső a balon, egészen a tizenhatos sarkáig szaladt, de a hosszú felsőre tartó tekerését Kovács emberfeletti bravúrral szögletre tolta.
62'
Ha egy üzlet beindul... Antal csúszott oda csúnyán hátulról az őt kicselező Zádorinak.
59'
Micsoda felesleges kiállítás! Terbán rúgott oda több ütemet késve Reteknek - megint a félpályánál...
58'
A hazaiak önbizalmával nincs gond, ezúttal Zádori bombázott 30-ról, néhány méterrel kapu fölé.
55'
Újabb lap villan, Terbán lökte el a felugró Csonkát a félpályánál.
54'
GÓÓÓL!!! Gyönyörű kontrával egyenlít a Bordány! Zádori lódult meg a megszerzett labdával saját térfelén, Fodort ugratta ki a balon, aki aztán a szemből érkező védőt is kicselezve gurított a hosszú alsóba 12 méterről. 1-1!
52'
Zeng a pálya széle, Szabó B. rántotta le a gólhelyzetre törő Szabó Zs.-t, de a középhátvéd megúszta sárgával.
50'
GÓÓÓL!!! Antal tekert a sorfal külső széle mellett, a kapufáról pedig a középen érkező Kispál elé pattant a bogyó, miközben Reguli még jószerével a földön feküdt! 0-1!
49'
Szobácsit rántották le a bordányi tizenhatos bal sarkánál, jó helyről jár a szabad.
46'
Kettőt cserélt a szünetben a Mindszent, Juhász és Köblös helyén Bartucz és Tóth folytatja a küzdelmet.
46'
Folytatódik a találkozó.
SZÜNET
45'
Szalai sporttárs nem hosszabbít, itt a vége a félidőnek. Jó a meccs, akadnak emlékezetes momentumok, már csak a gól hiányzik.
45'
Az iménti eset kapcsán megítélt szabadot Retek próbálta meg Ronaldinho-szögből betekerni a hosszú felsőbe, és bár Kovács láthatóan bajban volt, a labda végül a háló tetején állt meg.
44'
Juhász még a cipőt is lerúgta Fodorról, jogos a lap.
41'
Jár a taps, Masír repesztett a bal felső felé egy irgalmatlan rakétát 25-ről. 2-3 méterrel lőtt fölé-mellé.
40'
Kispál! Nem az első hibája a védőnek! Ezúttal pontatlan hazaadása kis híján begurult a kapuba, Kovácsnak ina majd' megszakadt, úgy rohant vissza, hogy még időben utolérje a labdát.
37'
Változatos a játék képe, rövid mindszenti feltámadás után már ismét a Bordány dominál. Egyelőre ugyanakkor az utolsó passzokba be-becsúsznak hibák, így Kovácsnak még nem akadt igazán nagy feladata.
31'
Ezt megúszta most a Bordány! Antal ment el szépen a jobbon alapvonalig, beívelése a középen senkitől sem zavartatva emelkedő Csatlóst találta meg, de a csatár 7 méteres fejese a keresztléc felső szélét borotválta csak meg.
30'
Retek csúszott oda nyújtott lábbal Csatlósnak, villant érte a sárga.
26'
Mutat valamit a bajnok is: Antal és Brizik Bodrogi kényszerítőzött szépen a jobb oldalon, utóbbi adott élesen középre, ahol viszont a páros ugrógyakorlatot bemutató Csonka, Csatlós duó mindkét tagja egyaránt lemaradt a labdáról.
22'
Fodor bokáit koccintotta össze egy védő 25 méterre a mindszenti kaputól, a megítélt szabadot azonban Retek a sorfalba suhintotta.
20'
Felharsant a közönség, miután a félpályánál Galambosi nézett el egy indítást, a mögé bemozgó Masír pedig egészen a tizenhatosig roboghatott. Közeli lövését Kovács végül bal felkarral hárította.
17'
Lendületesen kezdik a mérkőzés a bordányiak, az első negyedórában főként a hazai együttes akarata érvényesült a pályán.
12'
Mi maradt ki?! Fodort találta meg egy rövid felszabadítás, az ötös sarkától vehette célba a hosszú alsót, de pár centivel eltévesztette a kaput!
11'
Brizik Bodrogi sárgult be egy túlzottan durva belépő okán.
9'
Kispál hibázik újfent, lerántotta a tizenhatos előterében a lövésre készülő Sólyát. Sárga nincs a szituáció okán, de a gól is elmaradt, miután Fodor csavarását a vendégek portása könnyedén fogta a rövidnél.
7'
Kispál rövidnek tűnő hazaadása borzolta a vendégek szurkolóinak kedélyét, de Kovács kapus ismét jól avatkozott közbe, még éppen megelőzte Szabó Zsoltot az esetnél.
5'
Szép hazai akció: Retek ívelt fel Szabóhoz, aki a középen érkező Masírt kereste fejjel, de Kovács kiválóan élet együtt a játékkal.
1'
Szalai sporttárs sípszavára máris egymásnak feszültek a felek, kezdődik a találkozó. A szép számú közönség ellett a távolban vészjosló fellegek is figyelik az összecsapást.
A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A Mindszent számára már eldőltek a bajnoki szezon legfontosabb kérdései, hiszen a csapat négy körrel a vége előtt behozhatatlan előnnyel vezeti a tabellát. Eközben a Bordány kiélezett küzdelmet folytat a bronzéremért az Üllés, Mártély, Tiszasziget alkotta trióval, sőt, a második helyen álló Deszk befogása sem tűnik lehetetlennek. Ehhez persze minden pont szükséges, így a mindszentiek ellen sem hagyhat ki Retek Flóriánék figyelme. A két gárda ősszel 0-0-ra végzett, azaz lesz mit bepótolniuk a feleknek vasárnap délután.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.