Sport

Labdarúgás: igazságos döntetlen a brusztolós szegedi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: igazságos döntetlen a brusztolós szegedi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 22., szombat
Labdarúgás: igazságos döntetlen a brusztolós szegedi rangadón + FOTÓK, VIDEÓ
_DSC1980

Nem bírt egymással az FK 1899 Szeged és a Tápé ESK a megyei I. osztály 19. fordulójának szegedi rangadóján, két az első félidőben esett góllal 1-1-es döntetlenre végeztek a felek.

Erős iramban kezdődött a mérkőzés, mondhatni, egymásnak estek a csapatok, habár ez a helyzetek számában nem tükröződött - köszönhetően a mindkét oldalon megfelelően működő védekezésnek. A 20. percben aztán

Barta Kristóf

eresztett meg egy sistergős löketet a bal alsóra,

Szabó Gergely

azonban örömmel konstatálhatta, hogy a bomba elkerülte a bal alsót. Pillanatokkal később már a másik kapunál zajlottak szemre is tetszetős események:

Bárkányi Bálint

emelte át az FK védősorát, a kilépő

Gonda Attila

pedig egy az egyben mehetett

Brunczvik Dánielre

. A tápéi támadó biztos lábbal oldotta meg a ziccert, a kapust kicselezve gurított a hálóba. (0-1) A folytatásban fokozatosan vette át a játék irányítását a hazai együttes, a nyomásnak pedig a lefújás előtt egy perccel lett meg az eredménye. Ugyan

Péter-Szabó Tamás

közeli lövése még a kapufán csattant, az esetet követő szögletből azonban érkezett az egyenlítés. A beívelés

Dóra Jánost

találta meg a hosszún, aki visszafejelve azt középre, gólpasszt adott a mindenkinél magasabbra emelkedő

Turján Györgynek

. (1-1) A második felvonás valamivel kevésbé sikerült attraktívra. A vendégek biztos játékra törekedtek, és főként kontrákkal veszélyeztettek, míg

Hüvös Gábor

legénysége nem tudta feltörni a

Cseh Dániel

vezette védelmet. Ugyan a ráadás perceiben Dóra János és

Imre Zoltán

is belőhette volna a mindent eldöntő találatot, de egyiküknek sem volt szerencséje, így pontosztozkodás lett a meccs kimenetele.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző
2014. március 22., 19.00
FK 1899 Szeged
Tápé ESK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szeles Ádám • asszisztensek: Dobai János, Bartucz Ferenc
1
-
1

A megyei I. osztály 19. fordulójában:

FK 1899 Szeged - Tápé ESK 1-1 (1-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Szeles Ádám (Dobai János, Bartucz Ferenc).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Szecska, Forró, Turján, Barta (Degovics 72'), Csuka (Németh 61'), Imre, Lajkó (Szalai 64'), Varga (Dedovics 71'), Péter-Szabó, Dóra.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Tápé:

Szabó G. - Papdi, Cseh, Laczkó, Gonda, Lőrinc, Pócs (Nagy 66'), Vangel (Kőszegi 90+1'), Bárkányi, Molnár, Rácz (Cindel - a szünetben).

Megbízott edző:

Hódi Mihály.

Gólszerzők:

Turján (44'), ill. Gonda (22').

Sárga lap:

Forró (78'), Turján (80'), ill. Pócs (41'), Nagy (68'), Molnár (69'), Cseh (88'). Hüvös Gábor:

"Körülbelül 70 percen keresztül rengeteget tettünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. Számos helyzetet alakítottunk ki, ezek azonban a mai meccsen nem mentek be, nem állt mellénk a szerencse. Úgy gondolom, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, mint a Tápé, de azt kell mondanom, igazságos eredmény született. Orosházi László edzőtársamnak jó erőt kívánok a gyógyuláshoz!"

Hódi Mihály:

"A sikeres idegenbeli pontszerzésünket Orosházi László barátunknak és edzőnknek ajánljuk. Mielőbbi jobbulást kívánunk neki, és visszavárjuk!"

https://www.youtube.com/watch?v=rebrQGQPEOs&feature=youtu.be

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+5'
Itt a vége, döntetlenre zártak a felek. A játék képe alapján talán ez a legigazságosabb kimenetele a mérkőzésnek.
90+4'
Imre kanalazott közelről kapura egy Dóra által megcsúsztatott bedobást, de gyengére sikerült a lövés, Szabó fogta.
90+3'
Dóra csinált meg egy cselt a tizenhatos előterében, majd lőtt a bal alsóra, keveset ugyan, de tévesztett.
90+1'
Időhúzó jelleggel cserélnek a vendégek, Vangelt Kőszegi váltotta.
89'
Cindel megsérült egy ütközésnél, ápolni kell. Érdemes megjegyezni, igen csinos a tápéi gyúróhölgy...
88'
Forrót faultolta Cseh a tizenhatos sarkánál, lapot kapott érte a tápéi.
86'
Péter-Szabó és Dóra állt a labda mögé, utóbbi tekert a rövid felsőre - a löket súrolta a keresztlécet.
85'
Nagy szabálytalankodott 25 méterre a kapujától, jó helyről lőhet szabadot az FK.
82'
Péter-Szabó lőtt volna 16-ról, de Cseh blokkolt. Brusztolós, harcos játék folyik a pályán, nagy kérdés, lesz-e valamelyik csapatnak elegendő affinitása a győztes gól megszerzésére.
80'
Turján György pedig túlzottan hevesen reklamált...
78'
Forró koccantotta össze Bárkányi bokáját a félpályánál, sárga lap érte a jutalma.
77'
Gonda Attila önbizalmával nincs gond, 35 méterről eresztett kapura egy szabadrúgást. Erő volt benne, túl sok is, méterekkel ment fölé.
73'
Majdnem a semmiből szerzett ismét vezetést a Tápé! Egy távoli felívelés elszállt a rosszul helyezkedő Turján feje felett, és egyenesen Papdi lábán landolt. A tar játékos szabadon lőhetett 14 méterről, de elkapkodta a helyzetet és nem talált kaput lapos kísérlete.
72'
Újabb FK-csere, Barta helyét Degovics vette át.
71'
Vargát Dedovics váltotta hazai oldalon.
69'
Molnár gázolta el Péter-Szabót a térfél közepén, ez is lap.
68'
Meddő mezőnyjáték folyik a pályán, és Nagy Balázs nem a legjobb módját választotta annak, hogy megtörje a jeget. A vendégek játékosa sárgát érően rántotta le Szalait az oldalvonalnál.
66'
Érkezik az új erő a Tápéba is, Pócs le, Nagy be.
64'
Újabb változás a hazai összeállításban, Lajkó helyett Szalai folytatja a játékot.
61'
Hüvös mester frissíti csapatát, Csuka helyére Németh állt be.
57'
Gonda belőtt labdáját Bárkányi vette volna át a tizenhatoson belül, de hosszúra sikerült a kísérlet, Brunczvik így megkaparintotta a bogyót.
54'
Kicsiben elvégzett sarokrúgás után Pócs adott középre, Cseh 11 méterről fejelt - alaposan kapu fölé.
53'
Cseh lövése kerülte el a hazai kaput, de beleért egy védő lába, szöglettel folytatódik a meccs.
52'
Beadás lett a dologból, Varga érkezett középen és csúsztatott az ötös magasságából, de Szabó még leért a hosszú alsóra.
51'
Cindel buktatta a tizenhatos bal sarkánál Péter-Szabót, Imre végezhet el jó helyről szabadot.
50'
A két tizenhetes, Szecska és Cindel futott versenyt egy indítás után, a csatának Szabó kapus vetett véget, aki kilépve kapujából felvette az üldözött labdát.
46'
Rácz helyét Cindel vette át a folytatásra.
46'
Folytatódik a találkozó, csak a vendégek cseréltek a szünetben.
SZÜNET
45'
Szeles bíró nem hosszabbított, itt a vége a félidőnek. A gólig egyenrangú játék zajlott a pályán, majd a vendégek taktikusan visszazártak, és egy-egy kontrájuk igazi veszélyt hordozott magában. A lefújás előtt született egyenlítés azonban valószínűleg változtatásra kényszeríti Hódi Mihály együttesét. Izgalmas második felvonásra van kilátás, semmi sem dőlt még el.
44'
GÓÓÓL!!! Jobb oldali szöglet után Dóra fejelte vissza a beívelést a hosszún középre, Turján jött és a hálóba bólintott. 1-1!
44'
Lajkó adott be balról, a labda átszállt a hosszúra, a védő feje felett is, Péter-Szabó így megszerezhette, 8 méterről lőtt, a bal kapufa hárított. A kipattanót Dóra vágta egyből vissza, de centikkel eltévesztette a jobb alsót.
41'
Csúnya jelenet borzolta fel a kedélyeket: Forró indult meg egy labdával, majd 30-40 méteren át rohant a tápéi kapu felé. Pócs egyszer megrúgta hátulról, majd a szemből jövő Papdi rúgta fel a kék-feketék védőjét. Szeles spori egyetlen sárgát mutatott fel végül, Pócs Tamásnak. Eddig kifejezetten sportszerű volt a találkozó, remélhetőleg ez az eset nem változtat ezen.
37'
Varga Martin küzdött nagyot, négy védő mellett ment el, végül lőni is tudott 18-ról, de nem találta el a bal alsót.
34'
Turján és Forró passzolgatott a felezővonalig felhúzódva, Gonda jött és szerelte utóbbit, a megszerzett labdával pedig Pócs roboghatott, de elkapkodta a lehetőséget. Kirúgással folytatódik a mérkőzés.
32'
Bárkányi kapott volna mélységi indítást, de Brunczvik jól élt együtt a játékkal és tisztázni tudott 16 méterre kapujától.
29'
Cseh fejelt ki középre egy bal oldali FK-beadást, Dóra jött és azonnal durrantott 16-ról, pár centit tévesztett a pipától.
25'
Varga használta ki fizikumát, megtartott egy bedobást a tizenhatoson belül, majd az érkező Csuka elé tálalt, de még időben érkezett egy blokkoló láb a vendégek részéről.
22'
GÓÓÓL!!! Gyönyörű góllal vezet a Tápé! Bárkányi löbbölt alá a labdának, átemelve a hazai védősort, így Gonda léphetett ki, kicselezte Brunczvikot is, majd a hálóba lőtt. 0-1!
20'
Barta lőtt kapura azonnal dropból egy kifejelt beadást, a csalafintán csapódó labda nagy nyújtózásra késztette Szabó Gergelyt, de végül nem kellett a tápéi hálóőr közbeavatkozása, a bomba kevéssel elkerülte a bal alsót.
18'
Dóra adott forintos indítást a balon meglóduló Péter-Szabó elé, de az érkező beadást kivágták a védők Varga Martin elől.
15'
Jelzi jelenlétét a Tápé is: Pócs távoli szabadrúgásába Papdi csúsztatott bele a tizenegyespontnál, de megközelítőleg 2 métert tévesztett a hosszú alsóhoz képest.
14'
Szecska - Dóra - Varga volt a labda útja az FK villámgyors támadásánál, utóbbi kiléphetett volna védője szorításában a tizenhatos vonalánál, de rosszul vette át a passzt, így oda lett a helyzet.
11'
Lajkó kapott jó ütemű kiugratást a jobb szélen, Lőrincnek nagyot kellett sprintelnie, hogy beérje a kék-feketék szélsőjét.
7'
Pócs és Gonda csinált meg egy szép kombinációt egy tizenhatos sarkánál elvégzett szabadból, utóbbi adhatott így tisztán középre, de az érkező Csuka még időben felszabadított.
5'
Péter-Szabó csapott le egy rövid passzra a tápéi tizenhatos előterében, majd hosszú kevergetés után végül lővést választott, Szabó Gergely könnyedén fogta a feje fölé tartó löketet.
4'
Nem spórolnak erejükkel a csapatok, jó iramban kezdődik a mérkőzés.
1'
Elkezdődött a találkozó, az FK indíthatta útjára a labdát.
18.55: A vendégek mestere, Orosházi László nem tudott csapatával tartani betegsége okán a találkozóra, helyét 90 perc erejéig így Hódi Mihály veszi át a kispadon. 18.50: Jó hír a hazai szurkolók számára, hogy eltiltása után visszatérhet a védelem tengelyébe Turján György, míg télen szerződtetett társa, Boldizsár Bálint kisebb betegsége után a kispadon kezd. A középpályára bekerült Imre Zoltán, míg a támadósorban Dóra János rohamoz majd a meccs elejétől fogva Varga Martinnal. 18.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a lámpák égnek, a csapatok a melegítés utolsó mozdulatait végzik. Egészen kiváló az időjárás, ideálisak a természeti körülmények a futballhoz. A vendéglátók szokásos, kék-fekete szerelésüket viselik a mai meccsen, míg a tápéiak tiszta fehérben játszanak majd. A mérkőzés 19 órakor kezdődik Szeles Ádám sípjelére!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.