Sport

Jégkorong: Linus Schellin kedvence az Első Emelet

Jégkorong: Linus Schellin kedvence az Első Emelet

2014. január 13., hétfő
Jégkorong: Linus Schellin kedvence az Első Emelet
volan_szerbu20_mj-014

November közepén igazolt Újpestről a Tisza Volán SC jégkorongcsapatához Linus Schellin, aki azóta a gárda meghatározó tagjává vált. A svéd légióst eddigi szegedi élményeiről és a februárban kezdődő téli olimpiáról is kérdeztük.

„Nagyon örülök, hogy lehetőségem nyílt a Szegeden való játékra. Imádom a hokit, de Budapesten már nem tudtam folytatni a pályafutásom, főként időgazdálkodási okok miatt” – fogalmazott a játékos a SZEGEDma.hu-nak. Hozzátette, nagyon pozitív dolognak tartja, hogy új bajnokságot, új helyeket ismerhet meg, továbbá a csapattársaival is jól kijön. Mindemellett a legfontosabbnak azt tartotta kiemelni, fantasztikus az a nézőszám, amely a Volán hazai meccseit övezi, és amellyel még a legtöbb MOL Ligás együttes sem büszkélkedhet. Elmondta, véleménye szerint megvan a potenciál a csapatban, hogy bejussanak a szerb bajnokság döntőjébe, hiszen igazán egyetlen riválisuk sem előzi meg őket tudásban, képességekben. Ugyanakkor a céljaik eléréséhez elengedhetetlen, hogy az egyéni hibákat a minimálisra redukálják, nem utolsó sorban a keret minden tagja legyen elég ambiciózus a mérkőzések kimenetelét illetően. „Szeretem Budapestet is, de Szeged rendkívül magával ragadott. Sokkal tisztább és kevésbé stresszes az itteni környezet, mint a fővárosbeli. Először tavaly nyáron jártam itt a Deja Vu Fesztiválon. Nagyon jó szórakozás volt, különösen a Modern Talking, az Alphaville, és kedvenc magyar zenekarom, az Első Emelet koncertje volt nagyszerű élmény” – mesélte már a Tisza-parti városhoz való viszonyáról

Linus Schellin

. A magyar jégkorongról elmondta, habár hazájában, Svédországban több szervezet működik a klubok és a bajnokság körül, és a sportág kultúrája is erősebb, azért elmondható, Magyarországon komoly fejlődést tapasztalt az elmúlt nyolc évben. „Sokat emelkedett a magyar hoki elismertsége nemzetközi szinten az utóbbi időben. Látható a haladás, amelyhez olyan kiváló projektek mentén vezet az út, mint például a december közepén tartott városligeti Winter Classic jégkorong show” – részletezte a svéd támadó. Arra a kérdésre, mennyire érte váratlanul a svéd U20-as válogatott Finnország elleni veresége a hazai pályán megvívott világbajnoki döntőben, elmondta, abból a szempontból örül a finnek sikerének, hogy ez is csak azt bizonyítja, jól működnek az északi hokiprogramok, nemzeti szinten is. „Több finn barátom van, akik rendszeresen emlékeztetnek erre a január 5-i összecsapásra, de én mindig azt mondom nekik, várjuk ki az olimpia végét, és aztán még ráérünk beszélgetni a témáról” – tette hozzá félig tréfálkozva Schellin. Várakozása a februári világeseményt illetően azonban nem teljesen alaptalan, hiszen mint kifejtette, véleménye szerint Svédország könnyen elérheti a végső győzelmet is Szocsiban, akárcsak 2006-ban. „Habár a svéd nemzet számos tehetséges sportolót delegál a téli olimpiára, én azért mégiscsak kiemelt figyelemmel követem majd a jégkorongtorna eseményeit. Viszonylag kis ország vagyunk, elég magas fejenkénti éremszámmal – hasonlóan a magyarokhoz, akik a nyári olimpián szoktak igazán jól teljesíteni –, és hogy ez így is maradjon, abban igazán nagy segítséget jelentene az a legalább húsz medál, ami egy jó szerepléssel járna a hokiválogatott részéről” – zárta gondolatait a Tisza Volán skandináv játékosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.