Már az olimpiai kvóta lebeg az SZKE korisainak szeme előtt

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

Remekül kezdődött az idény a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői számára. Jászapáti Petra három arannyal és egy ezüsttel, Kónya Zsófia két bronzéremmel zárta az országos bajnokságot. Tovább »

Rövidpályás gyorskorcsolya: teljesítette az elvárásokat Jászapáti Petra az Európa-bajnokságon

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

jaszapatipetra_sanok

Egy arannyal és hat ezüstéremmel tért haza a torinói rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságról a magyar csapat. Az ezüstöt szerző 3000 méteres női váltónak tagja volt az SZKE két versenyzője, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia is. Tovább »

Kónya Zsófia úgy örült az olimpiai 6. helynek, mintha aranyat nyert volna

2014. február 27., csütörtök · Egy hozzászólás

Szocsi2014 - Rövidpályás gyorskorcsolyaHatalmas pluszt adott neki szülei szurkolása, medvéket nem, csak kóbor kutyákat látott, a téli nyár meglepte, a váltóval elért 6. hely pedig az olimpiai arannyal ért fel számára. Kónya Zsófia mesélt szocsi élményeiről.
Tovább »

Téli olimpia: Kónyával és Lajtossal pontszerző a női rövidpályás váltó

2014. február 18., kedd · Egy hozzászólás

Szocsi2014 - Rövidpályás gyorskorcsolyaAz előzetes célkitűzést teljesítve a magyar női váltó – ha szerencsés körülmények között is, de – a pontszerző, hatodik helyen végzett rövidpályás gyorskorcsolyában a Szocsiban zajló téli olimpián. A sportág magyar képviselői sorozatban a harmadik játékokon értek el pontszerző helyezést.
Tovább »

Kónya Zsófia kissé letört, hogy kimaradt a váltóból

2014. február 12., szerda · Hozzászólok

konyazsofiaKónya Zsófia elismerte, kissé letört amiatt, hogy kimaradt a rövidpályás gyorskorcsolya váltóból a szocsi téli olimpián, de mostantól csak arra összpontosít, hogy sikeres legyen az egyéni számában, illetve a váltó B döntőjében, ahol reményei szerint már ő is szerephez juthat.
Tovább »

Csaknem 150 órában közvetíti az olimpiát a közmédia

2014. január 30., csütörtök · Hozzászólok

teliolimpiaCsaknem 150 órában közvetítenek a szocsi XXII. téli olimpiai játékokról a közmédia tévécsatornái, de az MTI és a Kossuth Rádió is kiemelten foglalkozik az oroszországi világeseménnyel – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön az MTI-vel.
Tovább »

Jégkorong: Linus Schellin kedvence az Első Emelet

2014. január 13., hétfő · Hozzászólok

volan_szerbu20_mj-014November közepén igazolt Újpestről a Tisza Volán SC jégkorongcsapatához Linus Schellin, aki azóta a gárda meghatározó tagjává vált. A svéd légióst eddigi szegedi élményeiről és a februárban kezdődő téli olimpiáról is kérdeztük.
Tovább »

Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtos Szandra a döntőig meg sem állna az Eb-n

2014. január 7., kedd · Hozzászólok

lajtos_szandra2_gsAlig pár hete ért csak véget a téli Universiade az olaszországi Trentóban, Lajtos Szandra mégsem pihenhet, a szegedi versenyzőre ugyanis újabb komoly kihívások várnak az elkövetkező időszakban. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület 27 esztendős kiválóságát a januári Európa-bajnokságról, illetve az azt követő téli olimpiáról kérdezte a SZEGEDma.hu.
Tovább »

Lajtos Szandra nyolc év után ismét ott lehet a téli olimpián

2010. január 27., szerda · Egy hozzászólás

lajtos_szandra2 Már második téli olimpiájára készül Lajtos Szandra, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője. Nyolc évvel ezelőtt, 16 évesen Salt Lake Cityben versenyzett, február 12-től a kanadai Vancouverben szerepelhet. A versenyző indulását a Csongrád Megyei Önkormányzat is segíti.
Tovább »