Sport

Hátország: teljesítette a kitűzött célt a Szeged 2011 utánpótlása

Hátország: teljesítette a kitűzött célt a Szeged 2011 utánpótlása

2013. december 12., csütörtök
Hátország: teljesítette a kitűzött célt a Szeged 2011 utánpótlása

A Szeged 2011 NB III-as csapata féléves értékelője után ezúttal Lóczi Istvánt, az U17-es és Gonda Lászlót, az U21-es kiemelt II. osztályú csapatok edzőit kérdezte az elmúlt fél év tapasztalatairól illetve a jövőbeli célkitűzésekről Vitos György szegedi futballkrónikás honlapján.

- Hallhatnánk néhány szót a 2013 júliusi kezdetekről?

Lóczi István: - Az ismert külső körülmények miatt a nyáron csak nagyon nehezen alakult ki a csapat, sokan eltávoztak, így kezdetben csupán 12-13-an voltunk, ám az iskolakezdéssel már több új játékos érkezett, így összesen 19-en lettek. "Sajnos, később ez a 19-es létszám gyorsan két részre szakadt: kezdőjátékosok és a cserék. Sokan nem értették meg, hogy a fiatalabbaknak a megyei U16-ban jut játéklehetőség. Így végül a csapat gerince megmaradt mind a kiemelt II. osztályú meccseken, mind pedig az edzéseken. A Szeged 2011 egyesületének vezetése jóvoltából kiváló körülmények között edzhettünk az ősszel. Gonda László: - Nagyon örültem, mikor felkértek az U21-es csapat edzőjének. Úgy gondoltam, az elmúlt évi U19-es csapat gerince és az egységes U17-es csapat java megmarad. Ennek tükrében a II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoport élmezőnyébe (1-5. hely) vártam a Szeged 2011 U21-es csapatát. De sajnos, a bomlasztó külső körülmények miatt 13-14 meghatározó játékos távozott és az igazolások csak részben pótolták az elmenőket. Ezért át kellett értékelni az elképzeléseimet. Itt és most a távozások kapcsán szeretném felhívni a futballszeretők figyelmét egy igen sajnálatos tendenciára. Arra, hogy ilyen fiatal, 17, 18, 19 éves játékosokat bizony, a megyei I. és II. osztályú csapatok pontpénzekért csábítják el. Ők pedig bedőlnek ennek és nem a saját karrierjük érdekében cselekednek. Végül csak összeállt a játékoskeretünk, a nyári felkészülésünket a nyaralások, munkavállalások és késői igazolások erőteljesen akadályozták, de a körülményeink adottak voltak Dorozsmán és később Szegeden, a Hunyadi téri pályán is. Köszönet a klub vezetőségének mindezért!

- Mi volt az U17-es és az U21-es csapat célkitűzése a bajnoki rajt előtt?

Lóczi István: - A célkitűzés a középmezőny elérése volt, ezt úgy érzem, teljesítettük. Voltak jó mérkőzéseink, de sajnos, becsúsztak súlyos vereségek is, amelyek mentális okokra vezethetők vissza. Az egyesületünkben így is a második legtöbb pontot szereztük. Egyénileg a csapat gerince kiváló, közülük is kiemelkedett

Németh József, Gyuris Péter, Vitos Gergő

, valamint az új igazolások szintén sokat tettek a klubért. Gonda László: - A fent részletezett problémák miatt a csapat elé kitűzött cél a középmezőnybe kerülés volt. Ezt teljesítettük is. A szezon elejét jól elkaptuk, később jött egy kisebb hullámvölgy, majd a bajnokság végén megint jól teljesítettek a srácok. Jómagam kizárólag csapatban gondolkodom, nem szeretnék külön kiemelni gyenge és jó teljesítményeket, mert minden játékosnak volt kiemelkedő és kevésbé jó mérkőzése.

- Mi várható 2014 tavaszán?

Lóczi István: - Remélhetőleg egy sikeres felkészülés után még feljebb tudunk lepni a tabellán. A vezetésnek köszönjük a fentebb már részletezett támogatást! Gonda László: - Bízom benne, hogy egy kiváló felkészülés után, néhány játékossal megerősödve még jobb teljesítménnyel a tabellán feljebb tudunk lépni. Egységesebbek leszünk és a szezon végén szeretnék majd a felnőtt NB-III-as - és remélhetőleg NB II-be kerülő - csapat felé egy-két játékost ajánlani. Zárszóként szeretnék a Klub vezetőségének, az edzői stábnak, játékosainknak és minden futball szeretőnek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kívánni!

- A Bozsik Programról is mondana néhány szót a Szeged 2011-re vonatkozóan?

Lóczi István: - A 7-11 éves korosztályban 45 labdarúgónk van és még 20 óvodás korú játékosunk is. A lényeg, hogy építjük a jövőnket, azt tervezzük, hogy nemcsak nagy pályás, hanem kispályás csapatokat is tudunk majd a különböző régiókban indítani. A Bonifert Domonkos Általános Iskola és a Makkosházi Óvoda mellett még a Weöres Sándor Általános Iskola felé is nyitunk és velük remélhetőleg tömegesíteni fogjuk az utánpótlásunkat!

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.