Sport

Felbőgtek a turbómotorok a szegedi rakparton + FOTÓK

Felbőgtek a turbómotorok a szegedi rakparton + FOTÓK

2013. szeptember 22., vasárnap
Felbőgtek a turbómotorok a szegedi rakparton + FOTÓK
autóverseny_rakpart_mj 019

A technikai sportok szerelmesei foglalták el szombaton a Huszár Mátyás rakpartot, a Powertech Árkád Racing névre keresztelt eseményen számos gépcsodát és azok bemutatóit csodálhatták meg a kilátogató nézők.

A programok sorozata kora délelőtt kezdődött a résztvevő járgányok belvárosi szemléjével. Közel 40 drift-, pálya-, rally autó és autocross dübörgött végig Szeged centrumán rendőri felvezetéssel. Bár a különlegesség e gépek körében nem volt szokatlan, mégis akadtak valódi kuriózumok, így például egy Opel motor hajtotta Lotus Super 7, melyet tulajdonosa 5 év munkájával épített fel, de szintén eljött például

Papp Árpád

az

egy héttel ezelőtt

a plázában már bemutatott New York-i rendőrautójával. A mezőnyben a Tisza-parti várost is képviselte két versenyjármű, a TMC Rallysport két Honda Civic-kel érkezett a rakpartra. Az esemény szervezője a Tótkomlósi Autósport Egyesület. „Eddig négy rallyversenyt rendeztünk, balesetek nélkül. Mindezt Szegedtől 60 kilométerre, szerettük volna azonban behozni az autóversenyzést a városba, hogy az itt élők is láthassák, miről szól ez a dolog. Szeretnénk népszerűsíteni a mostani rendezvénnyel az autósportot, jó, ha látják az emberek, hogy más is létezik a labdajátékok világán kívül” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Ravasz Gábor

főszervező. Hozzátette, terveik szerint jövőre is megtartanák az eseményt, akkor azonban már városi versenyt is rendeznének. „A dél-alföldi régióban nem túl szerencsés a sportág helyzete. Nincsenek megfelelő utak, kanyarok, dobbantók a rallyzáshoz, van azonban egy gyönyörű városunk Szeged révén, ahol kivitelezhető lenne egy városi futam. Úgy gondolom, mindenképpen van a dolognak jövője” – tette hozzá.

A nap folyamán bemutatók sora várta az érdeklődőket, égtek az abroncsok, dübörögtek a motorok, a különböző autós, gokartos és motoros drift-, illetve gyorsasági futamokon túl pedig a városban legutóbb a XXIII. Nemzetközi Kamionos Country Találkozón látott Street Fighter show gondoskodott a jó hangulatról. A közönség bátrabb tagjai beszállókártyák vásárlásával ráadásul nem csak a rakpart lépcsőiről, hanem az autók belsejéből is élvezhették a száguldást, a szervezők pedig a tikettekből származó bevétel egyharmadát nemes gesztusként a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára ajánlották fel. A rendezvény különlegessége, hogy hasonló volumenű versenyautó-bemutató az egész országban egyedül Budapesten látható, így elmondható, értékes és exkluzív programmal gazdagodott Szeged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.