Két évig bírta a rakpart lépcsősorának „új ruhája”

2017. szeptember 14., csütörtök · 6 hozzászólás

A partfalrekonstrukció után 18 millió forintot csoportosítottak át a büdzséből a környezetgazdáknak arra, hogy rendbe tegyék és lepingálják a rakpart lépcsősorát. A végeredmény mutatós lett, ám korántsem tartós, két év eltelte után egyre több helyen jön le a festék a felületről. Tovább »

Főszerepben a halászlé – Elkezdődött a XXI. Halfesztivál

2017. szeptember 1., péntek · 2 hozzászólás

Péntektől vasárnapig a halászlé lesz a főszereplő a Tisza két partján, a belvárosi Huszár Mátyás rakparton és az újszegedi Partfürdőn megrendezett XXI. Nemzetközi Tiszai Falfesztiválon. Tovább »

Több száz kamion robogott végig Szegeden + FOTÓK

2017. július 14., péntek · 2 hozzászólás

kamionfelvonulas007kf

Kamionos felvonulással kezdődött a XXVII. Nemzetközi Kamionos Country találkozó. Több száz monstrum robogott végig Szeged belvárosa, valamint az eseménynek helyt adó Sziksósfürdő között. A hétvégére már az előzetes érdeklődés is rendkívül magas volt. Tovább »

Gyakorlat miatt lezárják a Huszár Mátyás rakpartot

2017. június 21., szerda · 8 hozzászólás

mobil_partfal03_gs

A 2015-ben elkészült Szeged belvárosi partfal rekonstrukció részét képezi a 1,5 km hosszú mobil árvízvédelmi fal is, melynek üzemeltetője az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A mobil fal összeszerelésére két évente gyakorlatot kell tartani, amennyiben a Tiszán levonuló esetleges árhullámok időközben nem teszik szükségessé. Tovább »

Jeges árhullám miatt lezárják a szegedi rakpartot – vigyék el az autójukat!

2017. február 10., péntek · Egy hozzászólás

rakpart01kf

Azonnali hatállyal lezárja a Huszár Mátyás rakpartot a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Tiszán levonuló jég miatt. Az ott parkoló autók tulajdonosait arra kérik, hogy minél hamarabb vigyék el onnan járműveiket. Tovább »

Kedd reggeltől zárva a szegedi rakpart

2016. augusztus 15., hétfő · Egy hozzászólás

rakpart01kf

Kedd reggel 9 órától lezárják a Huszár Mátyás rakpartot, mivel elkezdődnek az Államalapítás Ünnepe 2016 és a RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep építési munkálatai – közölte a Szegedi Városkép és Piac Kft. Tovább »

Tilos lesz megállni a Huszár Mátyás rakparton szombat reggeltől

2016. március 4., péntek · Hozzászólok

rakpart01kf

Egyelőre nem zárják le a rakpartot a Tisza áradása miatt, azonban március 5-e, szombat reggel hat órától tilos lesz megállni az útszakaszon az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) közlése szerint. Tovább »

Csokis miniont választottak Szeged tortájának + FOTÓK

2015. augusztus 20., csütörtök · Hozzászólok

SZS20150820_szeged_tortaja_022

Több tízezer forint gyűlt össze a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat javára azon a jótékonysági akción, amelynek keretében bárki megkóstolhatta augusztus 20-án az ország és Szeged tortáját a Huszár Mátyás rakparton.
Tovább »

Így ünnepli Szeged államalapításunkat

2015. augusztus 19., szerda · 4 hozzászólás

aug20_tuzijatek_papdib_01

Kenyérszenteléssel, koncertekkel, halászléfőzővel és kézműves sörünneppel és az ígéretek szerint az utóbbi évek legszebb tűzijátékával készül Szeged államalapításunk ünnepére. Három év kihagyás után a Huszár Mátyás rakpartra várják az ünneplőket. Tovább »

Jó hír a közlekedőknek – hamarabb elkészül a Belvárosi híd rekonstrukciója

2015. július 31., péntek · Egy hozzászólás

belvarosi_hid_lezaras02kf

Jól halad a kivitelezés, így hamarabb birtokba vehetik ismét a közlekedők a Belvárosi hidat, az őszi iskolakezdés előtt befejezik a munkálatokat – tájékoztatott Makrai László. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a rakparti lépcsők rekonstrukciója is elkészült. Tovább »

18 millióból újítanák meg a rakpart lépcsősorát + FOTÓK

2015. június 24., szerda · 10 hozzászólás

rakpart_lepcsok01_gs

Ha pénteken rábólint a közgyűlés, és megszavazza a 18 millió forintot, elkezdődik a rakpart lépcsősorának felújítása. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy négy hét alatt elvégzik a munkálatokat. Tovább »

Felbőgtek a turbómotorok a szegedi rakparton + FOTÓK

2013. szeptember 22., vasárnap · 8 hozzászólás

autóverseny_rakpart_mj 019A technikai sportok szerelmesei foglalták el szombaton a Huszár Mátyás rakpartot, a Powertech Árkád Racing névre keresztelt eseményen számos gépcsodát és azok bemutatóit csodálhatták meg a kilátogató nézők.
Tovább »

A jövő hét közepéig megnyílhat a Huszár Mátyás rakpart + FOTÓK

2013. május 9., csütörtök · 9 hozzászólás

rakparttakaritas01_gsAz apadással haladva tisztítják meg a lépcsőket és az úttestet a fennmaradt iszapról és szennyeződéstől, várhatóan a jövő hét közepére felszabadulhat a Huszár Mátyás rakpart.
Tovább »

Nemzeti színekben ragyogott Szeged ege + FOTÓK

2012. augusztus 20., hétfő · 3 hozzászólás

Koncertekkel, táncelőadással és színpadi produkciókkal ünnepelte Szeged augusztus 20-át. Az előadások végén egy látványos, vízre is kilőtt tűzijátékot tekinthetett meg a Huszár Mátyás rakpartra kilátogató több ezer ember.
Tovább »

Népszerű az autósok körében a rakparti parkolás + FOTÓK

2011. november 9., szerda · 13 hozzászólás

Amióta ismét ingyenes a parkolás a rakparton, szinte alig lehet ott helyet találni. Sok esetben az autósok figyelmen kívül hagyják a KRESZ-táblákat is, és a buszoknak, illetve a múzeumi dolgozóknak fenntartott helyeket is elfoglalják. Legalábbis erről tanúskodnak azok a narancssárga matricák, melyeket az elszállított gépjárművek helyére ragasztanak.
Tovább »

Eltűnt a gaztenger a Tisza-partról + FOTÓK

2011. augusztus 17., szerda · 12 hozzászólás

tiszapart02_gs A turistaszezonban, amikor egymást érik a fesztiválok Szegeden, illetve a héten a kajak-kenu vb is zajlik, különös figyelmet kap a város egyik meghatározó területe, a rakpart. Örömmel láttuk, hogy a part menti gaztenger pár napja eltűnt, illetve mint megtudtuk, nyáridőn a szokásosnál többször takarítanak, és több szemetest is kihelyeztek.
Tovább »

Ingyenes a parkolás a rakparton + FOTÓK

2011. február 7., hétfő · 16 hozzászólás

rakpart_parkolas_it (3) A szegedi közgyűlés december 10-i ülésén a többség elfogadta Haág Zalán KDNP-s képviselő módosító indítványát, így a Huszár Mátyás és az alsó rakparton idén ingyenesen lehet parkolni. Ezt azonban a Tisza áradása miatt eddig nem tudták kihasználni az autósok, hiszen a rakpartot csak február 7-én nyitották meg újra a forgalom előtt, és a Szepark munkatársai ma reggel 8 óráig távolították el a parkolótáblákat.
Tovább »

Újra szabad a közlekedés a rakparton

2009. március 16., hétfő · Hozzászólok

Hétfőn reggel ismét megnyitották a közlekedők előtt a szegedi Huszár Mátyás rakpartot, melyet a tiszai ár miatt szombaton kellett lezárni. Tovább »

Itt az ár: Szombat reggel lezárják a szegedi rakpartot

2009. március 13., péntek · Hozzászólok

A Tisza vízszintjének emelkedése miatt szombattól lezárják a Huszár Mátyás rakpartot – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. Tovább »

A kihagyhatatlan szegedi halfesztivál

2008. szeptember 1., hétfő · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Sokat és sok helyen panaszkodnak a vendéglátósok, a szállásadók, hogy túl hamar ér véget a nyári szezon. Nos, Szegeden több mint egy évtizede történt egy kezdeményezés, mely (talán a bajai halászléfőző verseny sikerein felbuzdulva) évről évre fejlődve mára (azaz majd csütörtökre) az ország egyik legnagyobb gasztronómiai (szabadidős és sport-) fesztiváljává nőtte ki magát. Ráadásul valóban kihagyhatatlan, mert családias hangulata, íz- és programbősége folytán nem jönnek szóba az “ízlések és pofonok”!

Tovább »

Tűzijáték a Tisza fölött – galéria!

2008. augusztus 21., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Tízezrek látogattak ki a Huszár Mátyás rakpartra augusztus 20-án este. Először a Magyar Állami Népi Együttes műsora, majd tűzijáték szórakoztatta őket. Tovább »

Kedd: az ünnepre hangolódás jegyében

2008. augusztus 19., kedd · Hozzászólok

A mai programok egy része már az ünnepi rendezvényekre hangolódás jegyében telik. Ennek következtében ne feledjük, hogy a szegedi rakpart, ahol délután kezdődik a műsor, csütörtök délelőtt tíz óráig zárva lesz, a belvárosban ezért forgalmi dugók alakulhatnak ki. Holnap a “hivatalos” ünnepségek alternatívájaként Szent István-napi horgászverseny kezdődik reggel hatkor a Sárgán, majd bográcsos halászléfőző verseny veszi kezdetét ugyanott délelőtt kilenc órától, mely rendezvény innentől családias jelleget ölt: homokvárépítés, kézműves foglalkozás, strandfoci, röplabda és persze jó társaság várja az érkezőket. Tovább »