Sport

Kézilabda: papírforma KSZSE-vereség Egerben

Kézilabda: papírforma KSZSE-vereség Egerben

2012. december 4., kedd
Kézilabda: papírforma KSZSE-vereség Egerben

Nem történt meglepetés a KSZSE egri túráján: a listavezető, bajnokaspiráns hazai csapat a második félidőben fölényes győzelmet aratott az újonc szeged-algyői csapat ellen.

A listavezető otthonába tartalékosan kellett utaznia a KSZSE-Algyő együttesének, hiszen sérülések, munkahelyi elfoglaltság miatt többen nem tarthattak a csapattal. Sok illúziója egyébként sem lehetett

Mandl Gábor

csapatának, hiszen a két gárda céljai merőben eltérnek. Azzal azonban a szegediek is szembesültek a hevesieknél, hogy komolyan készülnek az NB I-re, a szakmai, és az azt segítő munka is - sajtó, televízió, nagy számú szurkolóhad, sportdiplomácia - magas szinten zajlik. A pályán azonban 40 percig a nézők és hazai csapat meglepetésére ez nem mutatkozott meg, mivel a szegedi lányok okosan és jól játszottak, s 12-9-es egri vezetéssel záruló első félidő után ekkor feljöttek két gólra (16-14). Ezt követően azonban lassan kijött a két csapat közötti különbség, s bizony a játékvezetés is inkább a hazaiaknak kedvezett, s az egri várvédők felőrölték a megtizedelődő déli sereget. A vége sima 38-23-as vereség lett, azonban hozzá kell tennünk: a KSZSE-nek nem a - jövőre várhatóan NB I-es - egrieket kell legyőznie. A következő forduló igazi pikáns mérkőzést tartogat, hiszen a két NB I/B-s szegedi alakulat, a KSZSE-Algyő és a Szeged-Kiskundorozsma KSE egymás ellen csatázik, ezúttal az algyői Fehér Ignác Tornacsarnokban december 8-án, szombaton este 18 órától. A két klubban számos olyan játékos szerepel, aki már mindkét egyesületnél játszott korábban.

Női kézilabda NB I/B 11. forduló:

Eszterházy KFSC-Globsys - Kézilabda Szeged SE-Algyő 38-23 (12-9)

Eger, 250 néző. Vezette: Halász, Kovács.

KSZSE:

ALMÁSI - Krivik 1, Pocsai 5, Kormány 2, HOMOKI 7, Forgó 4, Draxler O. 3.

Csere:

Répás (kapus), Gombos, Tótváradi 1, Deák, Sebők, Debreczeni.

Hétméteres:

4/3 ill. 4/3.

Kiállítás:

8 perc, ill. 16 perc. Mandl Gábor:

"40 percig jól játszottunk, majd kijött a két csapat céljai közötti különbség."

Junior mérkőzésen:

Eszterházy KFSC-Sportiskola – Kézilabda Szeged SE-Algyő 30-33 (17-19)

KSZSE: Mészáros – SPETH 6, DEÁK 8, SEBŐK 3, SZÉCSI 11, Kis, GIRICZ 5.

Csere:

HORVÁT (kapus), FARKAS, Rácz, Forgó, Tótváradi, Gombos. Miklósné Kocsis Éva:

"Nagyon kevesen tudtunk elutazni, így gyakorlatilag 7 játékossal játszottuk végig a mérkőzést. Ők viszont mindent megtettek a győzelemért, minden elismerésem a lányoké!"

Czesznak György:

"Nagyon készültünk a mérkőzésre, akartuk a két pontot, ennek tekintetében szálltunk be már a buszba is. Tökéletes csapatként működve, egymást kisegítve és olykor kiváló egyéni teljesítményekkel, magabiztosan nyertük a mérkőzést a hazai látásmódú játékvezetés ellenére is. Gratulálunk, szép munka volt csajok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.