Sport

Labdarúgás: kikapott Monoron a Mórahalom

Labdarúgás: kikapott Monoron a Mórahalom

2012. október 28., vasárnap
Labdarúgás: kikapott Monoron a Mórahalom

Az első negyedórában hátrányba került a Mórahalom Monoron az NB III Alföld csoportjának vasárnapi mérkőzésén, s bár a vendégek a folytatásban szépíteni tudtak, egyenlíteniük helyzeteik ellenére sem sikerült.

Hatalmas esélyt kapott a Mórahalom együttese, mely zsinórban aratott három győzelmével az NB III Alföld csoport tabellájának hetedik helyére tört előre. Mivel a Tisza Volán SC Szeged szombaton megtette azt a szívességet, hogy 2-0-ra megverte a 16 ponttal hatodik Gyulát, a 14 pontos újonc annak tudatában kezdte meg a monori mérkőzést (nevezzük rangadónak), hogy amennyiben a Hódmezővásárhely, a Dunaharaszti és a Makó ellen megkezdett sikersorozatot újabb bravúros diadallal fejeli meg, átveszi a kiírás szerint még bennmaradási eséllyel kecsegtető hatodik pozíciót. Már az első másodpercekben

Sarnyai Róbert

egy szerencsétlen labdaérintése után hátrányba került

Tóth Ákos

alakulata Monoron, ami alaposan megfogta a csapatot, így a vendéglátók a 16. percben

Benke Bálint

révén kettőre növelhették előnyüket (2-0). A rossz kezdés egy időre rányomta a bélyegét a Mórahalom játékára, ám a félidő közepére feltámadni látszottak a remények, miután

Podonyi Norbert

egy akció végén a hazai kapuba talált (2-1). A folytatásban visszajött a meccsbe a Mórahalom, s egy alkalommal a kapufán is csattant egy lövésük, ám egalizálni nem sikerült, jóllehet Tóth Attiláék játékában benne volt a gól. Fordulás után az eső áztatta, saras, mély talajú pályán, mindkét csapat nyílt futballal rukkolt elő, mind a monori, mind a mórahalmi oldalon akadtak további lehetőségek. A 80. percben

Mészáros Zoltán

előtt adódott lehetőség, hogy kiegyenlítsen, ám a hazaiak rutinos kapusa - egyben edzője -

Vezér Ádám

bravúrosan hárítani tudott. A legvégén mindent egy lapra feltéve rohamozott a homokháti alakulat, amire veszélyes monori kontrák képében jött a válasz, de az eredmény már nem változott, a hazai csapat 2-1-es győzelmet aratott. Javítási lehetősége jövő szombaton, november 3-án 14.30-tól lesz a mórahalmiaknak, amikor a Tisza Volán SC Szeged gárdáját fogadják.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 11. forduló:

Monor SE - Mórahalom VSE 2-1 (2-1)

Monor, 250 néző. Vezette: Csatári (Flinta, Czirok).

Monor:

Vezér - Csáki, Villányi, Ribi, Kovács H., Gaál, Csőke (Magyar 46'), Benke (Lantos 80'), Selei, Horváth D., Lengyel (Csikós 67').

Játékos-edző:

Vezér Ádám.

Mórahalom:

Tombácz - Mészáros, Szücs, Sarnyai, Gahwagi, Kothencz (Szőke 46'), Nagy Z., Tóth L., Domonkos (Dürgő 66'), Podonyi, Tóth A.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Sarnyai (1' - öngól), Benke (16'), ill. Podonyi (24').

Sárga lap:

Kovács H. (72'), Villányi (74'), Horváth D. (90'). Tóth Ákos:

"Az első percekben megadtuk a kezünkből kicsúszni látszó mérkőzés alaphangját, ám nagy küzdelemmel sikerült visszajönnünk a meccsbe, mégsem sikerült egyenlítenünk. Úgy gondolom, benne volt a találkozóban a pontszerzés lehetősége részünkről, ugyanakkor az is tény, hogy a monoriak támadójátéka végig életveszélyes volt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.