Sport

Szombaton teszik le az új móravárosi sportcentrum alapkövét

Szombaton teszik le az új móravárosi sportcentrum alapkövét

2012. augusztus 31., péntek
Szombaton teszik le az új móravárosi sportcentrum alapkövét

Ünnepel Móraváros: hamarosan épülhet a Móra Balázs Sport- és Szabadidőközpont. 1999 után újra hazai bajnoki meccset játszik az újjáalakult Móravárosi Kinizsi.

Szép közösségi és sportprogrammal várják az érdeklődőket szombaton Móravárosban.

Csorba Ágnes

, a Móravárosi Kinizsi elnöke arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy egész városrész nagy várakozással tekint a hamarosan létesülő Móra Balázs Sport- és Szabadidőközpont alapkőletételére, mely 11 órakor lesz. Az eredeti tervek szerint az eseményre ellátogatott volna a kerület sportlegendája, a Móravárosi Kinizsi korábbi ikonja, a 83 esztendős

Sándor Károly

, a Szeged és az MTK egykori fantasztikus válogatott futballistája. A legendás "Csikar" - aki szülővárosában, a Móravárosi Kinizsiben kezdett focizni, s 1947-ben szerződött Budapestre, az MTK-hoz - korának egyik legnagyszerűbb szélsője volt, 75 alkalommal húzta magára a magyar válogatott mezét, s részt vett az 1958-as és 1962-es világbajnokságon is. A kék-fehérek színeiben 379 bajnokin 182 gólt szerzett, a nemzeti együttesben 27 alkalommal volt eredményes. Három magyar bajnoki cím és egy kupasiker mellett kétszer a Közép-Európai Kupát is elhódította az MTK-val. Az elnök asszonytól megtudtuk: a csütörtöki telefonos egyeztetés során kiderült, sajnos Sándor Csikar egészségi állapota nem teszi lehetővé az utazást, ám lélekben természetesen az ünneplőkkel lesz ő is. A szeptember 1-jei program 10.45-kor a Szélkakas vendéglőben indul a Móravárosi Kinizsi szervezésében, itt gyülekeznek az érdeklődő szurkolók, focibarátok. Rövid köszöntést követően leteszik a Móra Balázs Sport- és Szabadidőközpont alapkövét. Az eseményen jelen lesznek Móraváros jeles személyiségei, a plébános, iskolaigazgatók, valamint

Nógrádi Zoltán

országgyűlési és

Nógrádi Tibor

önkormányzati képviselők is. 14.30-kor pedig Alsóvároson, a Szabadság téri pályán megkezdődik a Móravárosi Kinizsi 1999-et követő első hazai bajnoki találkozója, az Apátfalva elleni derbi. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.