Sport

Kosárlabda: válogatott centert szerződtetett a Szedeák + FOTÓK

Kosárlabda: válogatott centert szerződtetett a Szedeák + FOTÓK

2012. június 3., vasárnap
Kosárlabda: válogatott centert szerződtetett a Szedeák + FOTÓK

A 24 esztendős Csorvási Milán Kecskemétről érkezik Szegedre. A válogatottat is megjárt centerrel kétéves szerződést kötött a Tisza-parti klub.

A férfi kosárlabda NB I/A alapszakaszának befejezése óta csend honolt a Naturtex-SZTE-Szedeák háza táján, most azonban robbantotta a bombát a szegedi klub! Vasárnap délután ugyanis bejelentették az első érkezőt az egyik legjobb hazai center,

Csorvási Milán

(képünkön fehérben)

személyében. A 24 esztendős kosarassal két évre szóló kontraktust kötött a komoly terveket szövögető szegedi klub. A játékos öccsét,

Leventét

követi a csongrádi megyeszékhelyre. Mint az új középjátékos elmondta, úgy érezte váltania kell, s amikor kapott egy ajánlatot Szegedről, hamar megszületett a megegyezés is. "Nagyon szeretem a várost, sokszor jártam az elmúlt időszakban a Tisza-parton, hiszen Levente öcsém is a Szedeákban játszik, s gyakran látogattam meg. Megtetszett Szeged és a környezet, mindent összevetve úgy érzem jó döntést hoztam" - sommázta a hórihorgas sportoló. Hozzátette, legközelebb kedden jár városunkban, amikor is a csapatvezetéssel fog találkozni, akkor beszélik meg a részleteket, hogy pontosan mikor is kezdheti meg az edzéseket a Szedeákban az új igazolás. "De addig is, és amikor nincs edzés Szegeden, Kecskeméten járok konditerembe, sokat futok, nem tartok szünetet az edzésben" - közölte.

"A Szedeák történetének legkomolyabb magyar igazolása Csorvási Milán szerződtetése, hiszen fiatal, ambiciózus, válogatott kosarast sikerült a Tisza partjára csábítanunk. Remélem, sok örömöt fog okozni a szurkolóinknak, nem véletlen ugyanis, hogy fél Magyarország őt kergette. Külön öröm, hogy két évre írt hozzánk alá, ez szintén jelentős eredmény klubunk életében" - mondta el a szerződtetés kapcsán portálunknak

Bonifert Domonkos

, a Szedeák ügyvezetője. A

klub honlapjának

pedig az elnök,

Kardos Péter

nyilatkozott. "Óriási öröm, hogy Milán, akinek több ajánlata is volt, bennünket választott, és két évre aláírt a Szedeákhoz. Személyében az ország egyik legjobb centere érkezett a csapathoz. A következő szezonban mindenképpen szeretnénk előrelépni, és ahhoz, hogy a terveink valóra váljanak, Csorvási Milán szerződtetése nagyon fontos láncszem volt" - fogalmazott.

Kecskemét, Sopron, Kecskemét, válogatott, Szeged

Az 1988. április 23-án született Csorvási Milán Kecskeméten nevelkedett, s a 2008/09-es szezon soproni kitérőjén kívül ott is kosarazott az élvonalbeli csapatban. A 208 centiméter magasra nőtt center a magyar válogatottban is számos alkalommal lépett pályára, tagja volt a nemzeti együttesnek a 2010-es Európa-bajnoki selejtezőkön. Az előző idényben többször bajlódott sérüléssel (nyáron kisebb szemműtéten esett át, később a térdszalagjai rakoncátlankodtak), ám az alapszakaszban így is 22 mérkőzésen átlagban 8,5 pontig, 5 lepattanóig és 13,5 IBM-ig jutott. A rájátszásban a Szolnok elleni negyeddöntőben tovább javította statisztikáját: a három (vesztes) találkozón átlagban 11,7 pontot, 6,3 lepattanót, 21,7 IBM-et produkált. A kecskeméti csata alkalmával 17 pontot szórt a későbbi bajnoknak! A 2010/11-es és a 2011/12-es bajnokságban is mindkétszer ott volt a Bács megyei alakulatban a Szedeák elleni mérkőzésen. Az első esztendőben Szegeden 11, Kecskeméten 10, a következőben a Tisza-partján 4/3, a "visszavágón" 3 ponttal szomorított el bennünket. Mostantól azonban a szegedi drukkerek tapsolhatnak majd parádés duplái, illetve lepattanói után!

Illés András - Pintér M. Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.