Sport

Hátország: összesítésben a 9. helyen zárt az UTC U15

Hátország: összesítésben a 9. helyen zárt az UTC U15

2012. június 19., kedd
Hátország: összesítésben a 9. helyen zárt az UTC U15

A hazai futsal élvonalában újonc UTC utánpótláscsapatai is túl vannak első évükön. Legjobban közülük a legkisebb indított korosztályos csapat, az U15-ösök szerepeltek.

Az UTC U15-ösei a felnőtt együttes élvonalbeli indulása nyomán kötelező legalább három utánpótlásgárda közül a legfiatalabb korosztályos csapatot alkották az elmúlt szezonban. A srácok edzője eredetileg a Békéscsaba NB II-es labdarúgója, a szegedi származású

Makra Zsolt

lett volna, ám mivel a viharsarkiak egyik alapemberének számít, így a szezonkezdettel kiderült, nem tudja vállalni a trénerkedést. Ennek nyomán a SZVSE megyei első osztályú egységének csatára, az UTC felnőtt futsalcsapatának egyik alapembere,

Dürgő Péter

vette át a kicsik edzését. Vezetésével a legkisebbek szerepeltek a legjobban a három U-gárda közül, az ősz folyamán bebiztosították az U15-ös bajnokság Déli csoportjában elfoglalt harmadik helyüket, s tavasszal, ahogy a csapat egyre jobban összeért, közel voltak a rájátszást érő második helyhez is, amit azonban végül nem sikerült megszerezni. Panaszra azonban így sem lehet ok. "Ezt az évet csak pozitívan lehet értékelni. Ami a legfontosabb volt, hogy a srácok a futsal sajátosságait (labdaátvétel talppal, induló cselek stb.) megtanulják és ezeket a mérkőzéseken használják is. Tavaszra ezt sikerült megvalósítaniuk. A filozófia ugyanaz, mint az UTC nagy csapatánál, letámadni az ellenfelet és gyors, kombinatív játékkal minél több gólt szerezni. Ezt hellyel-közzel meg is tudtuk valósítani, viszont a helyzetkihasználáson még akad javítanivalónk. Attól függetlenül, hogy ez tanuló év volt számunkra, egy kis szerencsével akár az országos rájátszásba is bejuthattunk volna, olyan ellenfelekkel szemben, akik már évek óta foglalkoznak a futsallal. Összességében sikeres évet zártunk, de az igazi erőfelmérő a jövő év lesz, amikor szeretnénk egy kicsit előre lépni. Remélem ez sikerülni fog, de ami ennél is fontosabb, hogy ebből a korosztályból 2–3 év múlva már a nagycsapatban is lássunk játékosokat, mert ez az igazi cél" - értékelte csapata éves teljesítményét Dürgő Péter. Az UTC U15 a Déli csoport utolsó, tolnai fordulójában a Nagykáta utánpótlását adó gyömrőiekkel szemben akár a rájátszást érő csoportmásodik helyet is kivívhatták volna, jóllehet ehhez a riválisnak kétszer is el kellett volna buknia. Az egyébként remek játékerőt képviselő, és már csoportgyőztes Rubeola FC Csömör azonban tartalékos kerettel utazott a tornára, így nekik sem sikerült megfogniuk a menetelő Gyömrőt. Az újszegediek eredményei így is tiszteletreméltóak, hiszen a tolnaiakat 4-1-re, a komoly múlttal bíró Csömört 11-4-re verték, a gyömrőiektől azonban 3-0-ra kikaptak. A csapat legeredményesebbje,

Csonka Kristóf

az utolsó körben lőtt hat találatával összesen 44 góllal zárta a küzdelmeket, mellyel toronymagasan végzett a csoport góllövőlistájának élén, s a korosztály abszolút rangsorában is csak két góllal maradt el a gólkirályi címtől. A csapat a Magyar Labdarúgó-szövetség által összesített ranglistán a 9. helyen végzett, azaz 35 megszerzett pontjával - ennyit szerzett Nyugaton a csoportmásodik Rába ETO és az északi második, későbbi bajnok Gödöllő, igaz kiegyenlítettebb és nehezebb mezőnyben - a legjobb eredményt érte el a négy csoport, rájátszásba nem került együttesei közül. Ez mindenképp óriási dolog és előremutató teljesítmény az elkövetkező időkre nézve.

A csapat tagjai az utolsó fordulóban:

Bodor Márk, Rekett-Nagy Imre (kapusok), Benkocs Gábor, Csiszár II. Márk, Csonka Kristóf, Halmos Zsolt, Molnár Balázs, Molnár Szabolcs, Ottlik Márk, Táncos Bence (mezőnyjátékosok).

Edző:

Dürgő Péter.

Fiú futsal U15-ös bajnokság Déli csoport 8. forduló:

UTC – Tolna-Mözs FSE 4-1 (3-0)

Az UTC gólszerzői:

Csonka K. 2, Halmos, Molnár Sz.

Gyömrő SE – UTC 3-0 (1-0)

Rubeola FC Csömör – UTC 4-11 (2-6)

Az UTC gólszerzői:

Csonka K. 4, Molnár Sz. 2, Táncos 2, Molnár B., Ottlik, Halmos.

További eredmények:

Rubeola FC Csömör – Gyömrő SE 1-10 (0-4) Tolna-Mözsi FSE – Rubeola FC Csömör 9-2 (6-0) Gyömrő SE – Tolna-Mözsi FSE 6-2 (2-0)

A fiú futsal U15-ös bajnokság Déli csoportjának végeredménye:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Rubeola FC Csömör

24

19

1

4

144

82

62

58

2.

Gyömrő SE

24

13

4

7

101

74

27

43

3.

UTC Futsal Team

241

11

2

11

91

90

1

35

4.

Tolna-Mözs FSE

24

1

1

22

54

144

-90

4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.