Sport

Kick-box: magyar éremeső a szegedi Világkupán + FOTÓK

Kick-box: magyar éremeső a szegedi Világkupán + FOTÓK

2012. május 21., hétfő
Kick-box: magyar éremeső a szegedi Világkupán + FOTÓK

A tavalyi szereplésnél is eredményesebb kick-box Világkupát rendezett Szeged. A magyar versenyzők 270 érmet szereztek, melynek több mint egyharmada a legfényesebb medál.

Szeged – a Magyar Kick-Box Szövetség, és a Tigers Kick-Box Szabadidő és Sportegyesület együttes munkájának köszönhetően – 2005 óta évről évre megkapja a nemzetközi verseny rendezésének jogát a Nemzetközi Szövetségtől. Ahogyan eddig minden alkalommal, a rendezvényre ezúttal is a szegedi műjégpályán került sor. Ez a megmérettetés a legnagyobb szabású hazai WAKO-verseny, mely immár tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre. A Világkupán 25 ország, több mint 800 versenyzője vett részt, ennek közel felét a hazai klubok kick-boxolói tették ki. A péntek reggeltől vasárnap estig tartó küzdelmek két ringben és négy tatamin zajlottak mindkét nemben, minden kor- és súlycsoportban, a kick-box összes válfajában. A magyar versenyzők tavaly 62 arany-, 63 ezüst- és 88 bronzérmet nyertek, idén azonban ezt is sikerült túlszárnyalni, méghozzá nem is akárhogy: a hazai küldöttség összesen 270 érmet szerzett, melyből 94 az arany-, 86 az ezüst- és 90 a bronzmedáliák száma. A megyei klubok is jól szerepeltek: A szegedi Tigers KBSZSE versenyzői 13 érmet (3 arany, 5 ezüst, 5 bronz) szereztek küzdelmeik során, ezzel ők voltak a legeredményesebbek. Hasonlóan, sőt, aranyak tekintetében jobban zárt a Makó Budo Klub 10 éremmel, melyből 5 arany, 2 ezüst és 3 bronz. A Hódmezővásárhelyi ITF Taekwondo Klub harcosai 2 aranyéremmel, a Röszke SK küzdősportolói 1 arany és 4 bronzéremmel gyarapították a dicsőséglistát.

A teljes eredménylista itt érhető el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.