Sport

Labdarúgás: Makón és Gyulán jártak a Hágelmann-fiúk

Labdarúgás: Makón és Gyulán jártak a Hágelmann-fiúk

2011. november 16., szerda
Labdarúgás: Makón és Gyulán jártak a Hágelmann-fiúk

Két-két mérkőzéssel folytatta bajnoki szereplését a SZEOL-Szeged 2011 U19-es és U17-es együttese is a kiemelt bajnokságban.

A makói kiváló körülményekhez méltó színvonalú és iramú mérkőzést produkált a két Csongrád megyei csapat az U19-esek derbijén. A Maros-menti UFC és a SZEOL-Szeged 2011 meccse a szegediek számára borzalmasan kezdődött, mert a 2. percben egy bal oldali támadást

Szabó N.

fejezett be 7 méteres lövéssel, és a kimozduló

Batik G.

kapus nem tudott hárítani, bár hozzáért a labdához, az becsorgott a kapuba. A hazai szurkolók dörzsölték a kezüket és hét-nyolcgólos győzelemben reménykedtek ilyen kezdés után. Néhány perces zavar után azonban rendezték a soraikat a vendégek, és kiegyensúlyozott, izgalmas játék alakult ki. A szegediek gyors kontrákban bíztak, és

Márki K.

pontos indításaival Bagiék többször is a védelem mögé kerültek, de a befejezések, ahogy egész évben, most sem sikerültek. A hazaiak főleg szélen próbálkoztak, általában támadóik meg nyerték a párharcokat, ezért többször kerültek lövőhelyzetbe, ám több gól nem esett. A második félidőben a hazai mester az elégedetlenségét három gyors cserével bizonyította, de nem javult a játékuk, főleg a szegedi középpályások,

Papes B., Busa B., Szalma G.

és

Törköly T.

fegyelmezett és pontos játéka miatt. Néhány távoli átlövés mellett a 65. percben szép támadás végén

Rózsa D.

fordult le védőjéről, 10 méteres lövését azonban bravúrral hárította

Szalkai G.

Rengeteget futottak a csapatok, jó volt a mérkőzés, szorongatott a vendégegyüttes a döntetlenért, de kóros gólszegénység tovább tart náluk, nem sikerült betalálniuk, maradt az eredmény. A dobogós makói csapat megszerezte a három pontot! A Tisza-parti legénység ezt követően Gyulára látogatott, ahol az akadémia A csapatával mérte össze tudását. A szegedi játékosokat lenyűgözték a csodálatos körülmények (műfüves, füves, fedett műfüves pályák), egymástól kérdezték, vajon miért nem Szegeden épült fel ez a csodálatos fociparadicsom... A mérkőzésen aztán be is bizonyosodott, hogy hiába küzdöttek, akartak a vendégek, a gyulaiak legalább is helyzetkihasználásban előttük járnak! A rendkívül lüktető, sok párharccal tarkított meccset tulajdonképpen a légiós

Chiorean-Dósa Filip

alakításai döntötték el, aki az első félidő 8. és 40. percében talált be, majd a 48. percben egy gyönyörű 25 méteres bombával tette fel koronát teljesítményére. A szegediek, akik három nap alatt a Makó után a gyulaiak dobogóra pályázó csapata ellen is maximumon teljesítettek, derbi mérkőzés legszebb találatával bizonyították, hogy nem lehet lebecsülni őket! A 41. percben Törköly Tamás a bal oldalon három hazai védőt bolondított meg gyönyörűen, és pontos, lapos beadását az érkező Bagi Támás átvette, majd óriási erővel a bal felső sarokba zúdította. Ekkor még csak 2-1 -re vezetett a Gyula. Néhány téves bírói ítélet is borzolta a vendégek idegeit, ugyanis Bagi T. és

Váczi T.

szabályosnak tűnő gólját a hazai csapat számára legjobbkor érvénytelenítették les címén! A gyulaiak a fáradó SZEOL-Szeged 2011 ellen a végén néhány nagyobb lehetőséget azért elszórakoztak, így az eredmény nem változott. A Tisza-partiak 10 pontot gyűjtöttek eddig, ami a tizedik pozícióhoz elegendő. A tabellát a 31 pontos SZEOL-Tisza Volán SC vezeti. Az U17-es gárda egy győzelemmel és egy vereséggel folytatta.

Bellán János

fiai 20 ponttal a hetedik helyen állnak, 21 ponttal előzi meg őket a hatodik SZEOL-Tisza Volán SC.

A II. osztályú U19-es bajnokság 12. fordulójában:

Maros-menti UFC - SZEOL-Szeged 2011 1-0 (1-0).

Makó, vezette: Gera Ferenc.

Maros-menti UFC:

Szalkai G. - Horváth G. (Czebe N.), Halász J., Siket M., Zámbori D. - Méreg R., Nagy B. (Bartos N.), Simon P. (Mátó G.), Bress B. - Rakity Gy. (Tóth A.), Szabó N. Edző: Majó Ádám.

SZEOL-Szeged 2011:

Batik G. - Németh R., Báló R., Márki K., Nagypál P. - Papes B. - Busa B. (Váczi T.), Szalma G., Törköly T. - Bagi T., Rózsa D. (Báló M.). Edző: Hágelmann Endre, Kiss Máté.

Góllövő:

Szabó N. (2')

Jók:

Bress B. Méreg R., Szabó N., illetve Batik G., Papes B., Bagi T., Márki K. Kolozsvári János, a Szeged 2011 korábbi edzője, a megyei edző bizottság elnöke:

"A múlt héten is láttam a szegedi csapatot, és nem ismertem rá, ma szervezetten, jól játszottak, a döntetlent megérdemelték volna! A Makó nagy erőket mozgósított, hogy megtartsa minimális előnyét."

Hágelmann Endre:

"Csapatom próbált játszani egy kiváló együttes otthonában, csapatként működtünk, a fiaim betartották, amit kértem, kivéve,hogy megint nem tudtunk gólt lőni. Ilyenkor látszik sajnos a megyei bajnokság és a kiemelt közötti óriási különbség! A Makó UFC körülményeivel, feltételrendszerével nem tudunk vetekedni, de megnehezítettük a dolgukat. Kár, hogy ezért nem jár pont, majd legközelebb, ami nem lesz messze, mert egynapos pihenő után a Grosics Akadémia "A" csapatához utazunk, nem lesz könnyű meccs!"

A 13. fordulóban:

Párduc LSK Grosics Akadémia A - SZEOL-Szeged 2011 3-1 (2-1).

Gyula, vezette: Bálint Zoltán.

Párduc LSK:

Ipacs K. - Patikás G., Kiss Cs., Barát D. (Kiss D.), Valenta N. - Gyarmati R. - Valenta K., Fluxa D. (Góman J.), Varga L. (Rézműves R.) - Fazekas S. (Berki K.), Chiorean-Dósa Filip (Kovács B.). Edző: Horváth Péter.

SZEOL-Szeged 2011:

Batik G. - Németh R. (Báló M.), Báló R., Nagy Á., Nagypál P. - Papes B. (Harmat G.) - Busa B., Szalma G. (Váczi T.), Törköly T. - Bagi T. (Papp D.), Rózsa D. (Méreg Z.). Edző: Hágelmann Endre, Kántor Ferenc.

Góllövő:

Chioeran-Dósa Filip 3, illetve Bagi Tamás.

Jók:

Ipacs K., Gyarmati R., Kiss Cs., illetve Báló R., Nagy Á., Törköly T., Bagi T. Horváth Péter:

"Chiorean Dósa-Filip gólerős játéka döntött, a második félidőben már kicsit könnyelműen fejeztünk be néhány támadást, de megérdemelten győztünk!"

Hágelmann Endre:

"Az akadémia magával ragadó, sok ilyen létesítményre lenne szükség, hogy visszacsalogassuk a focihoz a gyerekeket. Nekünk néhány tehetséges megyei játékos leigazolása is gondot okoz, és feszültséget szül, egyesületek között, ide több százan jelentkeznek itthonról és külföldről. A meccsen akkora különbség nem volt a két csapat között, mint az a feltételekből adódhatna. Csapatom három nap alatt második hajtós meccsét játszotta, a makóiak ellen látott csapategység megmaradt, de ahogy fáradtunk, úgy került messzebb tőlünk a pontszerzés lehetősége. A cserék jól illeszkedtek be, és Váczi T. gólja szerintem teljesen szabályos volt, de van ilyen. Egy hét múlva a Grosics Akadémia B csapatával találkozunk, bár többnyire szinte azonos keret az A-val! Gratulálok a játékosaimnak a két szoros eredményhez, szerencsével egy-két pontot elcsíphettünk volna!"

A II. osztályú U17-es bajnokságban:

Maros-menti UFC - SZEOL-Szeged 2011 1-5 (0-3)

Szeged:

Ibis D. - Hencz Á., Faragó N., Kertész G., Duranyik R., Sipos Á., Lajkó A.(Toth D.), Judik T. (Kardos K.), Szántó D., Iritz N. (Kovács Z.), Varga R. Edző: Bellán János.

A szegedi gólszerzők:

Lajkó és Varga 2-2, Sipos Bellán János:

"Csapatom jó játékkal megérdemelten nyert."

Grosics Akadémia A - SZEOL-Szeged 2011 8-1 (3-1)

Szeged:

Mészáros L. - Kis L. (Duranyik R.), Kertész G., Faragó N., Komócsin G. (Hencz Á.), Sipos Á., Horváth Cs. (Ibis D), Szántó D., Lajkó A., Judik T., Varga R. Edző: Bellán János.

A szegedi gólszerző:

Szántó D. Bellán János:

"A bajnokságot toronymagasan vezető csapattal szemben egy nagyon hasznos és tanulságos mérkőzést játszottunk. Szombaton az utolsó fordulóban szintén ide utazunk, és a B csapatuk ellen megpróbálunk reálisabb képet mutatni a szegedi utánpótlás jelenéről."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.