Sport

Szeged 2011: Batik után Gellértől is megválnak

Szeged 2011: Batik után Gellértől is megválnak

2011. október 26., szerda
Szeged 2011: Batik után Gellértől is megválnak

Sem Batik Bence, sem Gellér Gábor nem tagja már a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapat keretének. A klub álláspontjáról és az okokról Adem Kapic sportigazgató tájékoztatott.

Az elmúlt egy hétben szárnyra kapott találgatások végére pontot szeretne tenni a Szeged 2011, ezért

Adem Kapic

sportigazgató portálunknak elmondta: a továbbiakban nem tartanak igényt

Batik Bence

és

Gellér Gábor

szolgálataira. A két futballista esetében különböző okok húzódnak a háttérben, a klub álláspontját a szlovén vezető ismertette. Elmondta: a nyári induláskor azt a koncepciót alakították ki, hogy a Szeged 2011 szorosan együttműködik majd az ugyancsak az egyházmegye fenntartásában lévő gyulai akadémiával. A céljuk, hogy az NB II-es gárdában elsősorban a fiataloknak nyújtsanak esélyt tehetségük kibontakoztatására. A helyi, szegedi, Szeged környéki feltörekvő ifjak mellett az egész országból szeretnének meríteni. Természetesen tisztában voltak ennek az építkezésnek a nehézségeivel, de mint fogalmazott, nem ijednek meg a kihívásoktól, hiszen Szeged megérdemel legalább egy NB II-es csapatot: az eddigi bajnoki meccsek nézőszáma a bizonyíték rá, hogy az itteniek nagyon szeretik a focit. Kapic szerint Batik Bence az egyik alapköve lehetett volna építményüknek, ezért is tartja sajnálatosnak, hogy különváltak útjaik. Hangsúlyozta: a klub részéről mindenki, így a két edző,

Takács László

és

Kolozsvári János

is minden támogatást megadott a játékosnak az elmúlt hónapokban, hiszen az szerették volna, hogy lépésről lépésre bontakoztassa ki képességeit a 17 éves szegedi srác. Hosszú távra terveztek vele, ezért 2014 nyaráig szóló szerződést tettek elé. A középpályás jelezte - folytatta a sportigazgató -, más klubok is érdeklődnek iránta. A Szeged 2011 anyagilag nem tudja ezekkel felvenni a versenyt, de mindenben szerette volna segíteni a futballista fejlődését, s ismertette vele ajánlatát. A sportvezető kijelentette: Batik és édesapja három alkalommal is elfogadták a felkínált feltételeket, sőt, egy negyedik (múlt hétfői) tárgyalás során a kérésükre a kontraktustervezetbe az is belekerült, hogy lakást biztosítanak a sportolónak. Ismét úgy álltak fel az asztaltól, hogy rábólintottak a megegyezésre, s kezet fogtak rá. Az elmúlt szombaton, a Balmazújváros elleni bajnokit megelőző nap küldték aztán haza az edzésről a fiatal játékost az edzőkkel egyeztetve - mondta el Kapic. Ennek oka az volt, hogy folyamatos ígéretei ellenére sem írta alá a szerződést. Mindig különböző kifogásokkal állt elő, majd időt kért, mondván, van egy menedzsere, akivel egyeztet a következő hétig. A sportigazgató szerint látszott rajta, nem tud száz százalékban a futballra koncentrálni, ezért nem akarták, hogy tréningezzen, illetve részt vegyen másnap a meccsen. Ezt követően - fűzte hozzá - a játékos és az édesapja is komoly szidalmakkal illetve a klubot, illetve a felkínált szerződést, ezért a vezetőség azt a döntést hozta: bár hosszú távra terveztek Batikkal, s egyáltalán nem akarnak neki rosszat, a továbbiakban nem tartanak igényt a szolgálataira, hiszen aki így gondolkodik a Szeged 2011-ről, az nem lehet annak tagja. A másik esetről szólva Kapic úgy nyilatkozott: Gellér Gábor fegyelmezetlenségeivel megsértette a klub szabályait, ezt már nem tudták tolerálni, illetve munkahelyi elfoglaltságait is nehezen tudta egyeztetni a profi csapat által elvártakkal. Mindezeket mérlegelve hozta meg azt a döntést a vezetés, hogy megválik a 29 éves futballistától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.