Sport

Egyetemi Evezős-világbajnokság Szegeden

Egyetemi Evezős-világbajnokság Szegeden

2010. augusztus 9., hétfő
Egyetemi Evezős-világbajnokság Szegeden

Négy nap múlva kezdődik a 11. Egyetemi Evezős-világbajnokság Szegeden, a Maty-éren. A versenyre huszonkilenc ország versenyzői neveztek. A Nemzetközi Egyetemi Sport Szövetség 32 olimpiai sportága közül egyik legnépesebb és legnagyobb rendezvénye ez a világbajnokság.

Huszonkilenc ország közel 400 evezőse, 13 dopping vizsgálat, 139 hajóegység, 78 futam, 13 döntő! Ezek a jellemző számai a 11. Egyetemi Evezős-világbajnokságnak, amelyet. augusztus 13-15 között rendeznek meg a Maty-éri Nemzetközi Kajak-Kenu és Evezős Központban Szegeden. „Dél-Afrikából, Ausztráliából, Argentínából, Kínából érkeznek sportolók, de az egyik legnépesebb küldöttséget Európán kívülről Kanadából fogadjuk, természetesen a legtöbb induló hazánkból várható” – mondta

Kecse-Nagy Sándor

, sajtófőnök. A versenyen több aktuális világbajnok egység rajthoz áll és kuriózumként a versenybírók között is találunk Cambridge győztes kék nyolcasának legendás tagját valamint a svájci csapatban érkezik szegedi családi gyökerekkel rendelkező vezető. A Nemzetközi Egyetemi Sport Szövetség (FISU) 32 olimpiai sportága közül egyik legnépesebb és legnagyobb rendezvénye ez a világbajnokság, amelynek egyik főszervezője a Szegedi Tudományegyetem. Nem csak a szervezésben képviselik Szegedet, hiszen egy önálló szegedi négyes is rajthoz áll nemzeti színekben, már csak ezért is érdemes kilátogatni és szurkolni a szegedieknek. „A magyar csapat tagjai között is számtalan többszörös magyar válogatott és bajnok található, akik várják, hogy a szegedi közönség ismét megmutassa, plusz energiákhoz tudja őket juttatni az eredményes szerepléshez” – jegyezte meg Kecse-Nagy Sándor. A hivatalos megnyitót – amelyet a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartanak pénteken – látványos sportolói felvonulás előzi meg 18 óra 15 perctől a Széchenyi tér – Kárász utca – TIK útvonalon. A vállalkozó szelleműek a szombati középdöntőkre szervezetten kerékpárral is kitekerhetnek a „két kerékkel a vb-re” keretében, 9 óra 50-kor indulnak a Huszár Mátyás rakpartról. Az igazi evezős csemegére és legnagyobb szurkolásra a vasárnapi döntőkön számíthatunk. Az első finálét 9.30-kor indítják, a látványos nyolcasok versenyére 12.06-kor kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.