Sport

Kosárlabda: törökverésre készül a Szeviép

Kosárlabda: törökverésre készül a Szeviép

2009. november 18., szerda
Kosárlabda: törökverésre készül a Szeviép

Első euroligás mérkőzését játssza csütörtökön 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a Szeviép-Szeged. Az ellenfél a török Fenerbache, amely jelenleg az ötödik a csoportban, míg a Szeged a hatodik.

A harmadik mérkőzésére készül a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata az Euroligában. A szegedi együttes először lép fel ebben a sorozatban hazai pályán. Korábban a Szpartak Moszkva elleni találkozó elmaradt, mert közvetlenül a találkozó előtt az orosz klub tulajdonosát meggyilkolták. A Szeviép Szeged csütörtöki ellenfele, a török Fenerbache viszont már megérkezett kedden kora a délután Szegedre. Meccs tehát lesz holnap 18 órától az újszegedi sportcsarnokban. Általában az a szokás a nemzetközi kupákban, hogy a vendég együttes a mérkőzés előtt egy nappal érkezik.

Donkó Orsolya

klubigazgató szerint egyetlen magyarázat van a kétnapos rátartásra, hogy a török együttes biztosra megy. „Nagyon fontos számukra is a meccs. Vasárnap bajnokit játszottak, hétfőn pihentek, kedden utaztak és edzettek az újszegedi sportcsarnokban” – tudtuk meg a klubigazgatótól. A Fenerbache már három találkozót lejátszott az Euroligában, az első meccsen nyert a lengyel Gdynia ellen 75-67-re, majd az utóbbi két meccsét elvesztette. Kikapott 74-66-ra a cseh Brnotól és legutóbb a Szpartak Moszkvától 88-74-re. A Szeviép Szeged vezetőedzője,

Bencze Tamás

szerint, a két vereség ellenére a török csapat, ha az erősorrendet nézzük, a második legerősebb együttes a csoportban. „Az erősségük, hogy nincs gyenge pontjuk” – fogalmazott a vezetőedző. Majd röviden elemezte a Fenerbachet. A külső kettes, hármas pontjuk nagyon erős külföldi játékosokból áll, míg a hátvédek is török válogatottak. A török csapatot erősíti többek között a világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes ausztrál

Penny Taylor

, a kanadai válogatott

Tammy Sutton-Brown

és az amerikai utánpótlás-válogatottat is megjárt

Nicole Powell.

Az ellenszer, Bencze Tamás szerint az agresszív védekezés lehet, amit nagyon reméli, hogy a játékvezetők is engedni fognak. „Ha a saját játékunkat a törökökre tudjuk erőltetni, akkor szoros meccset játszhatunk. Biztosra veszem, hogy hazai pályán 70 pont felett dobunk, ami, ha kemény védekezéssel párosul és kiküszöböljük az eddigi hibáinkat, akkor örömet szerezhetünk szurkolóinknak” – mondta a vezetőedző. Hozzátette: támadásban az eddigi meccseken az volt a legnagyobb hiba, hogy együttese nem találta meg a külső és a belső dobások helyes arányát. Védekezésben a csapat összhangot kellett erősíteni a héten. A Szeviép-Szeged eddigi két euroligás meccsét idegenben elvesztette, de a Fenerbache ellen mindent egy lapra tesz fel. Ennek alárendelték a keddi Hepp Kupa meccset a BSE ellen, amikor is a csapat legjobb magyar játékosai és a külföldiek sem szerepeltek. Éppen ezért a fővárosiak elleni vereség nem tekinthető főpróbának.

A csoport állása

1.Gdynia (lengyel)3215
2.Brno (cseh)3215
3.Moszkva (orosz)22-4
4.Tarbes (francia)3124
5.Fenerbache (török)3124
6.Szeviép Szeged2-22

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.