Politika

Menczer Tamás: Az egész világ háborúra készülődik (videó)

Menczer Tamás: Az egész világ háborúra készülődik (videó)

2024. április 14., vasárnap
Menczer Tamás: Az egész világ háborúra készülődik (videó)

A politikus szerint mindent meg kell tenni azért, hogy elkerüljük azt, hogy egy másik ország is belekerüljön az orosz–ukrán vagy az izraeli konfliktusba.

Fotó: MTI

 

A helyzetet az egész világot illetően rendkívül súlyosnak gondolom 

– mondta közösségi oldalára feltöltött videójában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége volt, és rámutatott: a helyzet nagyon súlyos Ukrajnában is, az európai vezetők katonák küldéséről beszélnek. 

Ennél még rosszabb, hogy a NATO, a világ legerősebb katonai szövetsége óriási lépésekkel halad a konfliktus felé

 – hangsúlyozta. A politikus emlékeztetett, a terror ellen vív háborút Izrael, és a magyar álláspont kezdettől világos volt: 

mindent meg kell tenni azért, hogy elkerüljük azt, hogy egy másik ország is belekerüljön ebbe a konfliktusba.

Szerinte ha ez államközi háborúvá szélesedik, akkor az óriási veszélyekkel jár, rendkívüli súlyosságú lépés a konfliktus kiszélesedése felé.

 Az izraeli és az ukrajnai konfliktusból egyaránt  nagyon könnyen lehet világháborús konfliktus. Ezért mondjuk mi azt, hogy békepárti politikára és békepárti politikusokra és békepárti vezetőkre van szükség június 9-én, a kormánypártok pedig a béke pártján állnak

 – mondta Menczer Tamás.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.